Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Auto -- dylemat

Domyślnie Auto -- dylemat

Mam takowe wymagania (wszystkie na rowni wazne):

-- kombi (ewentualnie hatchback), ale nie typowa terenowka,
    -- naped 4x4, ale prawdziwe 4x4, a nie jakies przylaczane "w razie czego" przez komputer,
    -- diesel, minimum 120-130 koni, ale zeby nie palil 15 litrow przy normalnej jezdzie,
    -- skrzynia automat, najlepiej tiptronic),
    -- zawieszenie wyzsze niz w typowym aucie lub z mozliwoscia pneumatycznego podniesienia.
    -- do 30 tysiecy pln.

Moim faworytem, a wlasciwie jedynym, ktory spelnia wszystkie moje zachcianki, a jednoczesnie -- podoba mi sie, jest Audi A6 AllRoad. Oczywiscie jest maly szkopul -- cena i koszty utrzymania (czesci, paliwo, etc.). Licze sie z tym, ze za te cene dostane rocznik 2000-2001 (moze od biedy 2002, jesli cierpliwie bede szukal). Jestem tez w stanie to zaakceptowac. Jednak glupota byloby, gdybym nie rozwazyl innych mozliwosci, i wlasnie po to jest ten watek.

Tak wiec -- jakie jeszcze auto, oprocz AllRoada I-wszej generacji, polecilibyscie (majac na uwadze cechy wymienione na poczatku), a ktore jednoczesnie bedzie tansze w zakupie (tudziez w granicznej cenie, ale np. rok, dwa trzy -- mlodsze) i utrzymaniu?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    -- naped 4x4, ale prawdziwe 4x4, a nie jakies przylaczane "w razie czego" przez komputer,
    Myśle, że zbyt pospiesznie dyskwalifikujesz tą opcję. Jeżdę często na ryby, grzyby i w góry jako kierowca, jako pasażer Hondy CRV właśnie z takim napędem. Wziął byś się za głowę jakie bagienne biebrzańskie drogi i przeszkody pokonywaliśmy, jak strome najazdy czy zjazdy.
    Budżet 30 tys silny nie jest co najwyżej na umownie zdrową Octavie 4x4 wystarczy. Każde inne auto w tych wymaganiach to będzie samochód "made in Polnad" który się raczej sprzedaje, a nie kupuje. Zwłaszcza AUDI

Domyślnie

Myślę, że w takiej specyfikacji nie dostaniesz nic poza Audicą.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 03-03-2011 o 14:25 Powód: wulgaryzm

Domyślnie

no specyfikacja jest ewidentnie pod audi napisana popatrz wczesniej na ceny czesci zawieszenia tego modelu... moga skutecznie zniechecic.

Domyślnie

Ewentualnie stary Scenic 4x4, on nie jestem pewny czy ma on "prawdziwy" 4x4 czy dołączany elektronicznie.

Stig, a może jakiś suv? Toyka rav4, albo Honda CR-V I generacji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Myśle, że zbyt pospiesznie dyskwalifikujesz tą opcję. Jeżdę często na ryby, grzyby i w góry jako kierowca, jako pasażer Hondy CRV właśnie z takim napędem. Wziął byś się za głowę jakie bagienne biebrzańskie drogi i przeszkody pokonywaliśmy, jak strome najazdy czy zjazdy.
    Wierze, ale widzialem tez sporo porownan najrozniejszych aut tych niby "4x4" z AllRoadem wlasnie -- praktycznie wszystkie przy nim wymiekaja. No i wlasnie dlatego nie usmiecha mi sie placenie za "4x4", zeby zawiodlo wlasnie wtedy, kiedy bedzie niezbedne. Oczywiscie nie mam na mysli tego, ze CRV sobie z takim napedem swietnie radzi, ale tez pewnie masz na mysli nowszy model, ktory jest poza moim zasiegiem (i generalnie wolalbym uniknac wysokiej budy).

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Budżet 30 tys silny nie jest co najwyżej na umownie zdrową Octavie 4x4 wystarczy.
    Rozwazalem jedynie Skode Scout, ale nie stac mnie nawet na te pierwsze egzemplarze.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Volvo crosscountry z motorem d5? Ale nie wiem czy toto ma tiptronika. Ja dla siebie bym brał a6 w kłatro bez alrołda z łopatami w kierownicy.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 03-03-2011 o 13:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Stig, a może jakiś suv? Toyka rav4, albo Honda CR-V I generacji?
    Honda I -- Brzyyydal! RAV 4 -- nie, nie, nie... Poza tym -- jak pisalem przed chwila -- nie chce nic o takich proporcjach wysokosci do dlugosci. Bardziej niskie i dlugie, niz krotkie i wysokie.
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    ale tez pewnie masz na mysli nowszy model, ktory jest poza moim zasiegiem (i generalnie wolalbym uniknac wysokiej budy).
    Rozwazalem jedynie Skode Scout, ale nie stac mnie nawet na te pierwsze egzemplarze.
    Mam na myśli Hondę CRV z lat 2000-2002 do 30 tys auto spokojnie można kupić i jeszcze zostanie. Nic sie w tych samochodach nie psuje, a dodatkow na trasie sprawują się jak normalny samochód czyli fajna bezpieczn atrakcja i po pedalem 150 KM wystarcza na zegarow 2 paczki na liczniku. Dolaczanie napedu tylnej osi nie zawodzi o ile dba się o smochód, na prawde nie zawodzi to bardzo inteligentny system przynajmniej w Hondzie. Diesle to już od 2003 chyba były 2,2 ltra, auto w nowej budzie za 30 tys też do kupienia.
    No ale Twoja kasa Twoje wybory

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Volvo crosscountry?
    Myslalem i tez mi sie podoba, ale dostepne roczniki sa jeszcze drozsze niz AllRoad.

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Ja dla siebie bym brał a6 w kłatro bez alrołda z łopatami w kierownicy.
    Jest to pewne rozwiazanie -- tym bardziej, ze w tych rocznikach o ktorych wspominalem, potrafi kosztowac o 5 kola mniej. Tyle tylko, ze to niskie zawieszenie juz na nieco wiekszej ilosci sniegu albo mniej rownym terenie (przez dlugosc auta) po prostu go "powiesi".
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów