Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Z szuflady.

Domyślnie Z szuflady.

Witam,

Z szuflady do kosza ?

1.

2.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damian.dab85 Zobacz posta
    Witam,

Z szuflady do kosza ?
    Raczej nie. Nie wygląda to najgorzej. Pewne poprawki należałoby zrobić, a najważniejsze jest to, że był pomysł na te zdjęcia. Przy jedynce poprawiłbym kadrowanie. Zrobić to trochę ciaśniej, no i obrobić to jeszcze raz. Jakoś jasno wyszło i te kolory jakoś ciężko strawne...
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Ja za kadrowaniem to nawet jestem na tak i jedynka i dwójka... tylko kolorki nijak mi nie leżą, chyba takich nie lubię.

Domyślnie

Dzięki za opinie.

Pomysł na kolorki ??

Domyślnie

Porządnie jest z jednym ale. Nie ma światła, znaczy świateł i cieni, foty są płaskie, suche, wytrawione z tego, o co chodzi w te klocki. No i niebo na jedynce "zbeszcześciłeś" obróbką. Ogólnie nie wygląda to tęgo, pomysł za to dobry.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

"Zbeszcześciłem" obróbką ? Kolory ?

Domyślnie

A nie grzebałeś przy tych fotkach nic a nic?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jedynie suwakiem saturacji i filtrem gradacyjnym, ale niewiele, w ACR
    Ostatnio edytowane przez damian.dab85 ; 24-02-2011 o 10:51

Domyślnie

Pomysl bardzo fajny. I zarowno 1 jak i 2 podobaja mi sie kadrowo. Na 1 ten kwiatek fajnie w kadrze umiesciles, dobrze go do prlnia. Na 2 podoba mi sie jak te rolosy tworza swoisty, niemal geometryczny wzor.

Obrobkowo nie bardzo. Piszesz ze malo ruszales, moze miales niezbyt dobre swiatlo. Brakuje tutaj jak napisal Nikonozaur swiatla i cienia.
    Wezmy np 2, taka moja luzna propozycja do pokombinowania. Lekko ocieplic WB, cofnac troche EV, skontrastowac dodatkowo krzywymi(czyli na pewno bym troche poglebil cienie i podbil swiatla), no i fotka sprawia wrazenie przeostrzonej (trawy i wszelkie źdźbła potrafia dac niezle w kosc przy ostrzeniu zdjecia). Z kolorow to mozna by selektywnie podbic zielony dla urozmaicenia fotki...tak sobie ogolnie rozkminiam.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów