Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Z szuflady.

Domyślnie

Porównaj sobie niebo w wersji 1 i 1a. Teraz wiesz co miałem na myśli mówiąc o "zbeszczeszczonym" niebie.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Już wiem, wiem

Domyślnie

Dobra jeszcze zdaze.
    WB 6500 i -4 na osi megenty. Bylo raczej pochmurno, poza tym tak sobie wymyslilem ze troche ocieple.
    EV -0,25
    Kontrast +45
    Przejrzystosc +30
    Jaskrawosc/ nasycenie po +20 (tak w miare naturalnie mialo wyjsc)
    Swiatla na krzywych +15
    Ciemne na krzywych -10
    Reszta nieruszana, ustawienia domyslne z ACR w CS5 (w exifie jest PSE7, bo pozniej do niego wrzucam Nefy, do drobnych wykonczen i ogolnie traktuje go jako katalog).
    Zielonego tez nie ruszalem, troche draznila mnie "sztucznosc" zielonego koloru na tym zdjeciu, szczegolnie w prawym dolnym rogu.
    Kombinowalem z WB i selektywnie z zielonym...ale potem zauwazylem ze to nie trawa tylko te rolosy sa zwiniete sztuczna siatka, wiec taki kolor chyba akurat jest.

Zabawa na krzywych miala na celu dodatkowe skontrastowanie fotki, coby bylo mniej plasko...choc jakies fajne zlote swiatelko lekko z boku by sie przydalo na miejscu.
    Z ostrosci nie do konca jestem zadowolony, ale juz niestety nie mam czasu na eksperymenty. W kazdym razie bylo w ACR :
    Ostrosc 32
    Promien 0,8
    Szczegol 10
    Maskowanie 0 (nie ma co maskowac), po zmniejszeniu JPG dodatkowo podostrzylem go +10% w zakladce dopasuj ostrosc, rowniez promien 0,8.

A ogolnie, to nienawidze ostrzyc traw, jak sie robia schodki. Gorzej chyba tylko jest z ostrzeniem sniegu zeby wydobyc jego fakture...a gdzieniegdzie stercza kepy traw i tylko czekaja zeby sie na nich porobily schodki.

Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 24-02-2011 o 17:40
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Podoba mi się Dziękuję, za wskazówki

Domyślnie

poprosiłbym, [email protected]
    Kolor

B/W

Szczerze mówiąc mi się bardziej b/w podoba, bo te snopki i tak są monochromatyczne i chyba kolor nie gra tu tak wąznej roli co faktura, ale Tobie pozostawiam ostateczny wybór
    Pozdrawiam, Michał!
    BLOG

Domyślnie

2 jakby troche przeostrzona?
    ogólnie fajne obydwie foty
    d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Obydwa zdjęcia mi się podobają Zostawię sobie b/w i kolor Dziękuję za wskazówki

Post scriptum: Mogę prosić mały tutorial do b/w ??

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów