Ostatnio zajawiłem się na czytnik ebooków.
Po ponad tygodniu czytania opinii, googlowania itp wstępny wybór padł na SONY PRS 600.
Oto dlaczego :
- ekran 6' - wg mnie najbardziej optymalny
- brak olbrzymiej, brzydkiej, niepotrzebnej klawiatury takiej jak w Kindle, a co za tym idzie :
- mały rozmiar
- dotykowy ekran - który bardzo ułatwia użytkowanie wymaganej przeze mnie funkcji czyli :
- wbudowany słownik - czytam trochę po angielsku. Możliwość sprawdzenia znaczenia jednym kliknięciem rysika uważam za mega plus. To co mnie najbardziej irytuje teraz to właśnie konieczność szukania w słowniku książkowym lub na kompie. A te nie zawsze mam przy sobie, że o straconym czasie nie wspomnę.
No i oczywiście poszukuje najtańszej opcji spełniającej te wymogiwięc PRS 600.
Ale jest jedno "ale"
Przez to, że ma dotykowy ekran to podobno ma gorszy kontrast. I tu moje pytanie do Was - ma ktoś może ten czytnik i może się wypowiedzieć ? Niestety nigdzie na półce tego modelu nie znajdę.
Dzisiaj oglądałem kilka czytników i dotykowy OYO z Empiku rzeczywiście wypadł dużo gorzej od pozostałych "niedotykowych" pod względem kontrastu.
A już byłbym całkiem szczęśliwy, jakby ktoś z Krakowa miał tego Sony i mógł spotkać się, żebym mógł zobaczyć jak to wygląda w realu
Ewentualnie jeżeli macie propozycję innego czytnika w ludzkiej cenie spełniającego moje wymogi to jestem otwarty![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami