Szukaj
Kwestia dyskusyjna. Ja rozumiem pojęcie serii w ten sposób, że wszystkie zdjęcia z jednej serii wymagają podobnej obróbki, a poszczególne ujęcia muszą być tylko 'dostrajane' w tę lub we w tę. Ale oczywiście nie jest to bariera nie do przeskoczenia. Do wszystkiego można się przyzwyczaić.![]()
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
Miłe zaskoczenie - program wykorzystuje też hyper threading. Na 2600K mam równe 100% użycia procesora.
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
szukajcie błędów
dopiero dziś bo wczoraj wieczorem nie było mozliwości
SNS-HDR Lite GUI
hasełko: hadeer
Dodałem możliwość wskazania pliku wykonywalnego SNS-HDR Lite. Jeśli program uruchamiany jest z katalogu instalacji SNS-HDR, sam wykryje że plik jest - sprawdzana jest sama nazwa pliku. Jeśli nie znajdzie to wybór plików do przetworzenia jest zablokowany do momentu wskazania aplikacji.
Dodałem również listę wybranych plików, które mają zostać przetworzone.
Aby zaspokoić osoby, które chciały polski interfejs, został on dodany.
Przeorganizowałem okienko.
W wyborze plików w filtrze dostępne są wszystkie formaty, jakie wskazał mi Pebal.
W Opcjach zmieniłem nazwy "Disable Alignment" na "Alignment" oraz "Disable Deghosting" na "Deghosting". Teraz domyślnie będzie działać jak miał w zamysłach Pebal.
Zblokowałem przycisk "Process" na czas działania głównej aplikacji, aby czasem ktoś nie chciał uruchomić drugi raz tego samego
Więcej grzechów nie pamiętam![]()
Ostatnio edytowane przez ksviper ; 23-02-2011 o 08:50 Powód: opis zmian
D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...
Ja troszeczkę pomarudzę
1. Program koniecznie powinien pamiętać ustawienie języka i ewentualną ścieżkę do pliku SNSa.
2. W oknie programu panuje chaos. Wydzieliłbym logiczne bloki: wejście, wyjście, ustawienia nakładki.
3. Dlaczego tabela listy plików ma trzy kolumny? Zostawiłbym co najwyżej dwie, przy czym pierwszą kolumnę bym zwęził.
4. Program niepotrzebnie blokuje się po uruchomieniu przetwarzania. Ja bym odpalił proces SNSa całkowicie asynchronicznie.
Ostatnio edytowane przez Pebal ; 23-02-2011 o 09:53
Ad. 1
Będzie to zrobione, tylko potrzeba mi więcej czasu. W dotychczasowych programach pracowałem wyłącznie na bazach danych i tam zapisywałem config. Teraz muszę nauczyć się (poznać) zapis do XML lub rejestru. Tu nie ma potrzeby zapinania BD.
Ad. 2
Do zrobienia. Jak możesz to prześlij mi swoją propozycję.
Ad. 3
Ma dwie, ta "niby trzecia" wynika z tego, że 2 kolumny w sumie są węższe niż cała lista. Zostawiłem troszkę miejsca na pasek, który pojawi się przy wczytaniu większej ilości plików. Zwężę pierwszą i całą listę.
Ad. 4
Zblokowałem specjalnie aby przypadkowo nie uruchomić drugiego procesu przetwarzania, bo podobno SNS-HDR Lite nie potrafi pracować w kilku "instancjach" bo korzysta z jednego katalogu/pliku TEMP. Jeśli jest inaczej to zmienię.
D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...
Skontaktuj się z nami