Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: HDR w PS CS5

lukomat
    Gość

Domyślnie

Hej
    Probowalem zastosowac ta metode, ale cos mi nie wychodzi. Zrobilem trzy kopie nef'a z EV -1, 0 i +1 odpowiednio i kiedy staram sie je polaczyc w PS program automatycznie ustawia mi EV do 0 we wszystkich trzech plikach. Bede wdzieczny za pomoc.

Domyślnie

Wywołaj je do np. tiffów i wtedy wskaż. Co nie zmienia faktu, że jedno zdjęcie z różną ekspozycją wołania może mieć za małą dynamikę dla Szopowego HDRa - o czym usłużnie poinformuje.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Wywołaj je do np. tiffów i wtedy wskaż.
    Moze nie rozwiazac problemu, bo nadal beda czytelne EXIFy. Juz to przerabialismy kilka lat temu (kiedy sie pierwszy raz HDR w Shopie pokazal). Trzeba te wywolane z roznymi ekspozycjami zdjecia, zapisac najpierw do formatu, ktory EXIFu nie przechowuje (np. BMP). Dopiero pozniej laczyc je w HDR.

A tak przy okazji -- gwoli scislosci -- w temacie winno byc PS CS5 a nie PS5 -- bo to dwie rozne wersje, rozniace sie o kilka (jesli juz nie nascie) ladnych lat...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Też się kiedyś z tym spotkałem, ale co ciekawe, raz problem występował (z komunikatem że za mała dynamika), a raz nie. Koniec końców dałem sobie siana z dłubaniem HDRów z jednej klatki i jak już mi się zachce, to robię po ludzku, z co najmniej 3. A z jednej klatki to można se od biedy dłubnąć ręcznie.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Jestem w szoku, ladnie wychodzi.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A tak przy okazji -- gwoli scislosci -- w temacie winno byc PS CS5 a nie PS5 -- bo to dwie rozne wersje, rozniace sie o kilka (jesli juz nie nascie) ladnych lat...
    Racja - ale nie mam już możliwości edycji nagłówka topic'u - mam nadzieje, że zainteresowani będą wiedzieć o co chodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Naście, naście... prawie trzynaście.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Przeczytałam Wasze posty i starałam się poczytać także link zamieszczony powyżej, ale czy mógłby ktoś polecić jakieś dobre objaśnienie do HDR po polsku do CS4? Byłabym wdzięczna, gdyż dopiero zaczynam swoją troszkę bardziej poważniejszą przygodę z fotografią i chciałam się trochę pobawić HDRem

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photograficzna Zobacz posta
    Byłabym wdzięczna, gdyż dopiero zaczynam swoją troszkę bardziej poważniejszą przygodę z fotografią i chciałam się trochę pobawić HDRem
    Jesli dopiero zaczynasz zabawe z fotografia, to skup sie na samej fotografii a dopiero pozniej na "cudaczeniu". W przeciwnym wypadku skonczy sie na tym, ze nie bedziesz potrafila zrobic poprawnych zdjec, miast tego nadrabiala koszmarkami w postaci pseudo-hadeerow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów