Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: HDR w PS CS5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zastanawia mnie, co robię źle scalając NEFy w automacie HDR w CS5, że po zakończeniu czynności mam tylko jedną czarną warstwę?

PS.
    Nie mogłem rozkminić, ale okazało się, że powodem była zaznaczona opcja Włącz rysowanie Open GL w preferencjach. Po wyłączeniu tej opcji HDRy tworzą się już prawidłowo.

O kij z tym OpenGL chodzi? problem po stronie karty graficznej? Sterowniki?
    Ostatnio edytowane przez swider ; 29-03-2011 o 00:21
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jesli dopiero zaczynasz zabawe z fotografia, to skup sie na samej fotografii a dopiero pozniej na "cudaczeniu".
    Chyba trochę przesadzasz. Można się przecież chcieć specjalizować w fotografii, w której HDR jest praktycznie nieodzowny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Chyba trochę przesadzasz. Można się przecież chcieć specjalizować w fotografii, w której HDR jest praktycznie nieodzowny.
    Rozumiem, ze jako autor programu do HDRow mozesz miec zgola naturalne sklonnosci do opowiadania takich bzdur, jednakze racz zrozumiec, ze to forum to nie tylko poletko do uprawiania swoich interesow, ale przede wszystkim miejsce nauki fotografow. Nie siej propagandy na temat nieodzownosci HDR w jakiejs dziedzinie fotografii.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Rozumiem, ze jako autor programu do HDRow mozesz miec zgola naturalne sklonnosci do opowiadania takich bzdur, jednakze racz zrozumiec, ze to forum to nie tylko poletko do uprawiania swoich interesow, ale przede wszystkim miejsce nauki fotografow. Nie siej propagandy na temat nieodzownosci HDR w jakiejs dziedzinie fotografii.
    Rozumiem, że zarzucając komuś pisanie bzdur, wiesz co piszesz.
    Napisz mi więc proszę, jak profesjonalnie wykonuje się zdjęcia wnętrz, bez stosowania dodatkowego oświetlenie.

Ja z mojego doświadczenia, popartego doświadczeniem wielu zawodowych fotografów, pracujących w branży nieruchomości wiem, że korzysta się głównie z techniki HDR.

Domyślnie

Spokojnie, kadry itp rzeczy mam już za sobą Co prawda wiele moich zdjęć mnie nie zadowala, ale myślę, że z czasem będzie coraz lepiej, a że dużo czasu spędzam przed komputerem i czasem nie bardzo mam już co robić, to pokombinowałabym sobie trochę w PS właśnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photograficzna Zobacz posta
    Spokojnie, kadry itp rzeczy mam już za sobą Co prawda wiele moich zdjęć mnie nie zadowala, ale myślę, że z czasem będzie coraz lepiej, a że dużo czasu spędzam przed komputerem i czasem nie bardzo mam już co robić, to pokombinowałabym sobie trochę w PS właśnie.
    To pokombinuj z czymkolwiek innym w tym PSie. Do uzyskania dobrych efektow obrobki np. zdjec (ze tak je ogolnie nazwe) "widoczkowych", wcale nie potrzeba hadeera. Jak masz za duzo czasu to mimo wszystko trenuj z aparatem. Obrobka sie przydaje zeby z dobrego zdjecia zrobic jeszcze lepsze, ale zeby z kiepskiego zrobic dobre -- to juz sie raczej nie da.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Hehe, ja po 10 latach z cyfrą dopiero zaczynam z PS. Stwierdziłem, że nie będę robił z siebie pseudo antyszopowego ortodoksa i potraktuje PS jako jedno z narzędzi w fotografii. Mocnych hadeerów nie znoszę, ale wczoraj miałem na tapecie nocny kadr fabryki. Jako, że miałem różnie naświetlone NEFy tego samego ujęcia, aż się prosiło, żebym tematu spróbował. Zresztą to była kolejna lekcja PS, ACR i Br.

Ogólnie na razie mało co obrabiam, a skupiam się na oblataniu CSa. Kurdę, ale to jest sprytnie przemyślany kombajn.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Matko nie wiedziałam, że od mojego postu wyłoni się taka dyskusja... Dużo robię już w PS, bo bawię się nim nie od dzisiaj i powoli odkrywam coraz więcej jego możliwości, ale akurat zaciekawiły mnie zdjęcia w HDR i dlatego chciałam coś pokombinować... A co do treningu z aparatem, to na razie muszę się oswoić z myślą, że w ogóle posiadam lustrzankę zanim wyjdę z nią sama z domu ^^ wiem, że to głupie, ale mimo wszystko jeszcze trochę boję się z nią wychodzić... Myślałam, że to tylko jakies moje urojenia, ale jak pytałam znajomych to na szczęście okazało się, że na początku też tak mieli moglibyście poradzić coś przy okazji jak się wyzbyć tej obawy? wiem, że to śmieszne, ale długo odkładałam na ten aparat no i wiecie jak to jest.... Póki co pstrykam na balkonie, u babci i w domu

Domyślnie

Zalezy co kto lubi, są tacy co ze studia nie wychodzą a inny od początku obiektyw ludziom w twarz wciska. Rób to i w takich miejscach jakie pasują tobie.
    D90, Samyang, Tamron, Tokina, Nikkor
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Dzięki, właściwie to masz rację, ale ja lubię pole, tym bardziej, że w moim mieście jest mnóstwo ładnych rzeczy do uchwycenia na zdjęciu w końcu na pewno się przełamię i wyjdę na miasto tak, jak wcześniej robiłam to ze zwykłą cyfrówką.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów