Close

Strona 54 z 121 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    Poszła PW w tej sprawie - mam nadzieję, że się spodoba.
    No to zaczyna się robić ciekawie...
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Poszła PW w tej sprawie - mam nadzieję, że się spodoba.
    Ok, mogę zrobić taką nakładkę na Lite, ale pojawiłaby się ona dopiero za jakieś trzy tygodnie.

Domyślnie

Jeżeli będzie to wyglądało i działało tak jak zaproponowałem, to ja spokojnie poczekam
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.3.7 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

Fotofil, pokaż proszę jak wygląda ten kościół przetworzony w nowej wersji.

Domyślnie

GUI dla wersji Lite
    Hasło do pliku: hadeer

W domu popracuję na kilkoma zmianami, które zaproponował mi Pebal. Jak wprowadzę to udostępnię nowy pliczek. Pliczek należy umieścić w katalogu głównym aplikacji, tam gdzie jest SNS-HDR.exe
    Proszę o opinie i wskazówki co do dalszej rozbudowy.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Panie ksviper - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze Moja uwaga co do Twojego GUI, to dobrze by było by widoczne były jakie pliki zostały załadowane do przerobienia w formie listy.

EDIT: Dobra, przyczepię się do czegoś, żeby nie było że jest za pięknie - ikonka nie ma przezroczystego tła, tylko czarne
    Ostatnio edytowane przez Vanti ; 22-02-2011 o 10:54
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Panie ksviper - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze Moja uwaga co do Twojego GUI, to dobrze by było by widoczne były jakie pliki zostały załadowane do przerobienia w formie listy.

EDIT: Dobra, przyczepię się do czegoś, żeby nie było że jest za pięknie - ikonka nie ma przezroczystego tła, tylko czarne
    dostałem już nową ikonkę od Pebala i popołudniu będzie zmieniona, listę z wybranymi plikami również dodam
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Pebal, tym kadrowaniem, prostowaniem i winietą zrobisz mi przeogromniastą przyjemność!!! Jak dla mnie to jeszcze tylko retuszu (usuwania paprochów) będzie brakowało, ale mogę poczekać.
    Mam pytanie dot. przetwarzania seryjnego (w wersji PRO). Wydaje mi się, że w trybie przetwarzania seryjnego logiczna byłaby opcja, że przy wszystkich zdjęciach punktem wyjścia są takie same parametry, a tymczasem każde kolejne zdjęcie przejmuje parametry poprzedniego. Czy ja coś robię źle, czy po prostu tak jest?

A teraz jeszcze pytanie (a może sugestia) do użytkowników, którzy mają program w małym palcu: a może by ktoś się pokusił o zrobienie jakiegoś tutoriala, lub przynajmiej opisu, co dokładnie dają wszystkie suwaki? Bo ja jestem komputerowym głąbem i prawie codziennie odkrywam w programie coś nowego, co samo w sobie jest fajne, ale w ten sposób nie wykorzystuję wszystkich możliwości programu.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Fotofil, pokaż proszę jak wygląda ten kościół przetworzony w nowej wersji.
    Jeszcze trochę "ciągnie" w kierunku świateł. Ale jest już lepiej.
    Histogram wersji 1.2.0 był najbliżej oryginału.

„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

w GUI przydała by się opcja wrzucenia NEFa - wbrew pozorom nie zawsze trzeba mieć 3 różnie naświetlone pliki, baaa nie raz mamy tylko 1 plik NEF a i tak ciekawie można to wywołać w SNS-HDR.

Strona 54 z 121 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów