wreszcie ludzie poznają inne kraje a nie tylko egipt - jest tyle innych ciekawych miejsc na wyjazdy urlopowe![]()
Szukaj
różnica jest taka, że w Egipcie są przeogromne "resorty", z których można nie wychodzić przez cały pobyt... nie trzeba myśleć, nie trzeba nic kupować![]()
ciepła woda jest, plaża jest, drinki są, jedzenie jest ... wystarczy przez cały tydzień czy dwa wylegiwać się nad basenem czy na plaży... wiele osób się do tego przyzwyczaiło i nie szuka innych ciekawych miejsc
a teraz? ... trzeba myśleć, czytać... trzeba szukać innego kraju, a w innych krajach hotele będą mniejsze ale za to atrakcje ciekawsze
w Egipcie po wyjściu z hotelu przeważnie brud, smród i ubóstwo, pustynia i śmieci...
oraz troszkę wspaniałych zabytków ale oddalonych sporo od kurortów turystycznych
wszystko zależy od tego co kto szuka... a przecież na Egipcie świat się nie kończy![]()
Pewnie trochę się rozleniwiłem ale oprócz tego co opisane wcześniej to żadne inne państwo w ramach all inclusive nie oferuje takiej obsługi jak w Egipcie.
W Grecji czy na Cyprze można o tym zapomnieć. Jedynie Turcja trzyma jeszcze jako taki poziom.
D700/D300s/D50
Nie wiem jak ceny w Polsce ale w Norwegii taniej wychodzi lecieć na Gran Canarie, pewnie dlatego tubylcy więcej tam siedzą niż w domu i wcale im się nie dziwię![]()
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
No ale przecież takie kurorty można znaleźć w niemal każdym turystycznym zakątku świata – Turcja, Tunezja, Grecja, Hiszpania, Kanary, Kuba, Dominikana, Tajlandia... To bardziej siedzi w głowach turystów i ma niewiele wspólnego z miejscem do którego jadą. A Egipt jest (był) a) względnie tani, b) modny.
I'm one of those bad things that happen to good people
Na urlopie "All inclusive" dzień spędzony poza ośrodkiem, to dzień stracony.![]()
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Skontaktuj się z nami