A prezio schronil sie w Szarm el-Szejk, to teraz tylko patrzec jak demonstranci podaza za nim a turysci beda blagac o ewakuacje.
Ciekawe co zostanie z tych osrodkow jak tlum tam dotrze.
Szukaj
A prezio schronil sie w Szarm el-Szejk, to teraz tylko patrzec jak demonstranci podaza za nim a turysci beda blagac o ewakuacje.
Ciekawe co zostanie z tych osrodkow jak tlum tam dotrze.
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
o jakim tłumie mówisz, w tych ośrodkach (Hurghada i Sharm) to akurat mieszkają, pracują i dobrze zarabiają egipcjanie którzy są zadowoleni i nie w głowie im jakieś zamieszki
inną sprawą jest to że akurat wychodzi na jaw kto sterował tymi przewrotami więc może być różnie
nie wiem jakbym postąpił gdybym miał akurat wyjeżdzać w tym czasie ( mam nadzieję że w kwietniu już będzie luz ) jeśli nie to pozostaje Turcja ( z tych tańszych i bliższych )
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
Na ulicach w Szarm el-Szejk pojawiło się wojsko. Jak informowało źródło w służbach bezpieczeństwa nawet kilka tysięcy więźniów uciekło z zakładu karnego w Wadi an-Natrun, ok. 100 km na północ od egipskiej stolicy, Kairu.
czy to bedzie miły i spokojny wypoczynek gdy za murami przejadą czołgi ?
tak na dobrą sprawę coraz trudniej o spokojne miejsce na świecie![]()
![]()
Byłem dziś w Itace na pogaduszce z agentem minę ma nietęgą sprzedają dalej Egipt bez skrupułów (nawet przy nas) napisałem pisemko do działu obsługi klienta w Itaka z pytaniem o zmianę kierunku na inny np. Kenia.Kuba,Dominikana, Bali itd
Czekam na opdowiedź zobaczymy jaka będzie reakcja operatora po komunikacie MSZ aby nie wyjeżdżać do Egiptu.
A tak patrząc na wątek z boku najwięcej mają do powiedzenia ci którzy tam w najbliższym czasie nie jadąmoże zrobimy drugi wątek dla tych co mają wyjechać w przeciągu najbliższego miesiąca i dla tzw. gdybym to ja ...
![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-01-2011 o 16:53 Powód: pis. ("nie tęgą")
D700 N 24-70 + inne klamoty
To nie jest do końca prawda - w Hurghadzie robotnicy budowlani i drogowcy mieszkają w slumsach w okolicach drogi do Safagi. Do tego dochodzą zwykłe obiboki czekające na bakszysz, a siedzące na chodnikach w Sakkali czy elemencik z Downtown. Popatrz na protestantów w Kairze. Ilu z nich wie, przeciwko czemu protestują?
Polo - rzecz w tym, że niektórzy planowali tam wyjazd wakacyjny, a "nie jadą" bo ryzyko jest za duże.
EDIT: z żółtego paska TVN24: EXIM Tours. TUI i Itaka zawieszają loty do Egiptu
Ostatnio edytowane przez fIlek ; 30-01-2011 o 20:22
http://www.tui.pl/komunikaty
"W zwiazku z ostatnim komunikatem MSZ, TUI Poland majac na uwadze bezpieczenstwo swoich klientow, odwoluje planowe loty do Egiptu poczawszy od najblizszego poniedzialku, tj. 31 stycznia do piatku, 4 lutego."
fIlek tylko spytaj któregoś z nich czy wróciłby do Kairu ( i to nawet nie teraz tylko przed zamieszkami )
mam w Hurghadzie znajomą która wyszła za Araba i mają zakład foto-video , jak również handlują apartamentami
wielokrotnie tam byłem i wiem że praca w Hurghadzie lub Sharmie jest dla nich ... no nie wiem do czego przyrównać, może do pierwszych wyjazdów Polaków na Wyspy kiedy funt to było coś
nadal mam nadzieję że skończy się to jakimś kompromisem , każde inne rozwiązanie będzie raczej ze szkodą dla Egiptu i jego obywateli
dobra ale kończę te wypowiedzi bo odchodzimy od tematu postu
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 31-01-2011 o 12:03
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
To problem sam się rozwiązał odwołane loty i wyjazdy min. do końca lutego Itaka proponuje wylot w innym terminie bez kosztów lub zamianę na inną destynację też bez kosztów ale wątpię że obędzie się bez walki o zwrot kasy w większości przypadków.
Filek - rozumiem ale do wakacji jeszcze dużo czasu miałem z żonką i córą pomykać na zimowy urlop do Keni ale zwaliły mi się jeszcze dwie osoby na łeb i deko pokrzyżowały mi wydatki stąd szybka zmiana planów wyjazdowych na egipt i w poniedziałek zapłaciłem po parę zł za głowę a tu taki numer. Teraz czekają mnie przepychanki z Itaką o kasę lub inny wyjazd ale to co zaproponują wątpie żeby mnie urządzało.
Niema się co napinać sraczki i wojny nie da się przewidzieć najwyżej parę zł w plecy będzie.
D700 N 24-70 + inne klamoty
Skontaktuj się z nami