Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Z obcych produkcji uwielbiam wręcz hiszpańskiego San Miguel'a
    Nie wiem jak ten dostępny w UK, ale tego, który można kupić w Polsce nie daje się pić – jest koszmarnie pasteryzowany. W Hiszpanii z lubością popijałem, doceniając zwłaszcza poręczną pojemność butelki (1 litr) , u nas w kraju nie daję rady. No ale też podobnie mi się zrobiło z Guinessem, odkąd napiłem się go w Dublinie.
    Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 26-01-2011 o 12:41
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

W PL nie próbowałem ale ten w UK mi smakuje. W PL to mi jeszcze włoskie Peroni podchodzi

Domyślnie

W PL to mi jeszcze włoskie Peroni podchodzi
    O właśnie! Ja też lubię Peroni. Takie lekkie jest.

Domyślnie

jestem piwoszem.
    z przykrością stwierdzam że wszystkie polskie tzw. popularne piwa o zasięgu krajowym można bez wahania wylać do kibla.
    przegrywają z najgorszym czeskim, słowacki, niemieckim sikaczem.
    z piwami regionalnymi jest trochę lepiej. i co cieszy jest tego coraz więcej na rynku. ja spotkałem około kilkunastu producentów.
    co do whisky to ścierwa nie piję. czasami koniaczek, ale też bez szaleństw-rzadko trafia się coś godnego uwagi.
    z czystych to wyborowa, ale nie też nie jestem do końca przekonany.
    to samo dotyczy win. te w większości na polskim rynku to pomyje (w większości).
    ostatnio próbowałem rumuńskiego prahova valley całkem całkem.

reszta to markieting, reklamy i dżoin wenczury.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez walery Zobacz posta
    jestem piwoszem.

a ja piwowarem

domowym

Domyślnie

Piwo Tyskie
    Ale Kolega wie że Tyskie ma się tak do piwa jak szynka tesco za 14.99 do parmeńskiej...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Ale Kolega wie że Tyskie ma się tak do piwa jak szynka tesco za 14.99 do parmeńskiej...?
    Moze sie nawet miec jak maluch do ferrari. Zupelnie mnie to nie interesuje. ja piwo pije a nie sie nim delektuje

Zapomnialem o jednym piwie - Perla z lubelskiego. Cud miod i orzeszki

Domyślnie

Zapomnialem o jednym piwie - Perla z lubelskiego. Cud miod i orzeszki
    Mi też Perełka podchodzi. W dodatku podają ją na barce, w przepięknych okolicznościach krakowskiego Bulwaru Kurlandzkiego, gdzie za młodu - w atmosferze miłch konwersacji tyczących się kwestii eschatologicznych - spełniłem niejednego jabola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez walery Zobacz posta
    jestem piwoszem.
    z przykrością stwierdzam że wszystkie polskie tzw. popularne piwa o zasięgu krajowym można bez wahania wylać do kibla.
    przegrywają z najgorszym czeskim, słowacki, niemieckim sikaczem.
    Jestem piwoszem z dużym doświadczeniem w zakresie wymienionych przez kolegę piw.
    Niestety, absolutnie nie mogę się z tym zgodzić. W szczególności, w kwestii piw czeskich, które przez ostatnie 5 lat potwornie obniżyły jakość. Nawet moi czescy koledzy, których nacjonalizm przypomina "narodowy socjalizm" potwierdzają, że polskie piwa zaczynają być znacznie lepsze, od ich rodzimej produkcji.
    W Czechach 90% browarów zostało wykupione przez Plznensky Prazdroj, który należy do SABMiller. Od czasu powstania tej zależności, w Czechach coraz częściej na rodzime piwo mawia się per "GambriHnus" "Průmyslova patoka" "Břečka sračka" (odsyłam do słownika czeskiego).
    Opinia taka jak kolegi, przypomina mi niedawny "test na dobre piwo", który przeprowadziłem z kolegą, co to: "w Polsce się nie robi dobrego piwa". Dostał nalaną do szklanki Warkę, a do obejrzenia butelkę po słowackim piwie "Smädný mních". Nie posiadał się w zachwytach i wyliczeniach wyższości piwa słowackiego, nad polskim.
    Oczywiście, fakty zawsze przegrają z religią.
    W razie potrzeby, prosze do mnie pisac raczej na e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au"
    www.analogowiortodoksi.pl

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów