Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Domyślnie

Ja o Jamesonie zlego slowa nie powiem.....ale jak Czornyj napisal nie kupuje tego w Polsce

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Domyślnie

Wiśniówka Soplicy smakuje jak landrynki z benzyną
    Czysta to czysta...nigdy nie przepijam, bo zabija smak
    Piwo....piwo, piwo....
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Jak widać każdy sobie robi żarty, a ja mogę pogadać z sensem.
    Frostic. Napisz, która z whisky Ci najbardziej smakuje i dlaczego?
    A i tu się z kolegą nie zgodzę. Zero żartów!
    Dlaczego?? Pewnie dlatego, ze w moim barku raczej nie goszczą inne trunki niż whisky, brandy czy koniaki.
    Nie zawsze są to alkohole najwyższych lotów ale staram się też czasem delektować nieco bardziej markowymi.
    Przykładowo w tamten wieczór była to tania, lecz całkiem przyzwoita, brandy.

A w temacie konkretnego wyboru, lubię czerpać wiedzę od pasjonatów, do których zaliczam właścicieli pinot.pl
    I choć jeszcze nie udało mi się przejść poza granice 200 zł/flaszka - pewnie z typowego wys...stwa - to plany mam ambitne
    Na razie zaliczyłem kilka ciekawych pozycji: Dalmore 12 Y, Glenfarclas 10 y (pewnie dlatego, ze lubię posmak sherry), Bunnahabhain 12 Y czy Koniak Remy Martin VSOP i kilka innych pozycji. Kiedyś przyjdzie pora na wyższe Duncany Taylor, choć kwota 800-1200 zł za butelkę na razie skutecznie studzi me zapędy

A to wszystko oczywiście w dobrym towarzystwie, czyli przy filmie "Między słowami"

Cóż... Jakoś nie jestem zwolennikiem czyścioszki...

No i oczywiście to co najważniejsze: "GDYBY WHISKY Miała BYĆ PODAWANA Z LODEM, TO BY JĄ Z LODEM SPRZEDAWALI!"
    Ostatnio edytowane przez frostic ; 25-01-2011 o 23:18
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

no wlasnie zakladajac ten watek chcialbym poczytac jakich whisky pijecie, ja zaczynam dopiero probowac na leciutkij Glenlivet 12YO, duzo czytam opini na http://www.connosr.com i nastepna jaka chce sprobowac bedzie wlasnie whisky z Islay, Ardbeg Uigeadail: http://www.connosr.com/whisky/islay/...beg-uigeadail/
    Raz sie zyje
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    A w temacie konkretnego wyboru, lubię czerpać wiedzę od pasjonatów, do których zaliczam właścicieli pinot.pl
    I choć jeszcze nie udało mi się przejść poza granice 200 zł/flaszka - pewnie z typowego wys...stwa - to plany mam ambitne
    A byłes kiedyś na degustacji w salonie pinota w Łodzi ?
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Z Islay akurat pochodzą same najlepsze whisky to moje ulubione klimaty, Ardbeg w mojej skali dostał 8,5 punktu i to zasłużone drugie miejsce, jednak whisky z Islay to dość skrajne klimaty
    Ardbeg jest chyba najbardziej radykalnym przedstawicielem - w zapachu jodyna w smaku sól morza i dym torfowy.
    Mniej skrajny a równie dobry jest Laphroaig polecam czystym sumieniem. Jednak pierwsze miejsce jak do dzisiaj ma Lagavulin jego złożoność, idealne zbilansowanie i długi finisz jest nie do pobicia dostał 9,5 no bo może kiedyś pojawi się, co go pobije
    Delikatniejsze i może lepsze na początek spotkania z Islay to Bowmore, Caol Ila - bardzo dobrze wyczuwalny dym, troszkę łagodniejsze od poprzednich a i tak obowiązkowe
    Jeszcze polecę już z poza Islay, ale też z wyspy Sky Taliskier - mniej dymu, ale prawdziwy aksamit z charakterem, oraz Balvenie to już tak zwany przeze mnie klimat słomkowy, ale ta whisky sie potrafi obronić.
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    A byłes kiedyś na degustacji w salonie pinota w Łodzi ?
    Jeszcze niestety nie. Ale plan jest!
    Podobno te imprezki są przednie...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

no są ja już ponad rok tam się pojawiam...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

A i tu się z kolegą nie zgodzę. Zero żartów!
    Ja pierwsze posty odebrałem jako naśmiewanie się z tematu na który nie ma o czym gadać. To już mało ważne, bo dyskusja się jakoś rozwinęła.

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    Z Islay akurat pochodzą same najlepsze whisky to moje ulubione klimaty, Ardbeg w mojej skali dostał 8,5 punktu i to zasłużone drugie miejsce, jednak whisky z Islay to dość skrajne klimaty
    Ardbeg jest chyba najbardziej radykalnym przedstawicielem - w zapachu jodyna w smaku sól morza i dym torfowy.
    Mniej skrajny a równie dobry jest Laphroaig polecam czystym sumieniem. Jednak pierwsze miejsce jak do dzisiaj ma Lagavulin jego złożoność, idealne zbilansowanie i długi finisz jest nie do pobicia dostał 9,5 no bo może kiedyś pojawi się, co go pobije
    Delikatniejsze i może lepsze na początek spotkania z Islay to Bowmore, Caol Ila - bardzo dobrze wyczuwalny dym, troszkę łagodniejsze od poprzednich a i tak obowiązkowe
    Jeszcze polecę już z poza Islay, ale też z wyspy Sky Taliskier - mniej dymu, ale prawdziwy aksamit z charakterem, oraz Balvenie to już tak zwany przeze mnie klimat słomkowy, ale ta whisky sie potrafi obronić.
    To następny miesiąc zaczynam od Laphroaig'a a na Święta kupię Lagavulina. Dzięki. Kierunek Islay mi bardzo odpowiada. Generalnie uwielbiam po degustacji intensywny zapach w pokoju utrzymujący się dosyć długo.

Ja wybierałem się do www.domwhisky.pl w Jastrzębiej Górze, ale jeszcze nie dotarłem. Ktoś może jakieś wrażenia opisać, czy nikt jeszcze nie był?
    W Warszawie kupowałem już w www.singlemalt.pl, ale na degustacji nie byłem.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 26-01-2011 o 11:00

Domyślnie

Piwo Tyskie Z obcych produkcji uwielbiam wręcz hiszpańskiego San Miguel'a i duńskiego (chyba) Red Erik'a
    Wóda - Żołądkowa biała i Absolut
    Łiskcz w zasadzie każdy bo i tak smaku nie czuję po dodaniu Pepsi i wyciśniętego soku z cytryny.
    Na smaka lekki Archers

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów