Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Domyślnie

juz kiedys pisalem, ze kupilem mojego CG241W za kwote 3800 czy 3900zl i w tej cenie byla juz przesylka miedzynarodowa. do fotografii ten monitor jest znakomity i za takie pieniadze ciezko bedzie kupic cos lepszego. rzeczywiscie dolaczona oslona spisuje sie bardzo dobrze. stanowisko mam do tego oswietlone halogenami Soluxa Black Back (4700K) i pracuje w takich samych warunkach o kazdej porze bo nawet w dzien mam zasuniete rolety na oknach.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matteo Zobacz posta
    Do kalibracji tego CG243 wystarczy mi i1 Display 2 (Eye-One Display 2) czy tez trzeba cos konkretniejszego?
    Wbrew niektórym stanowczym opiniom mi wystarcza do kalibracji CG241 i zarabiania na nim przyzwoitych pieniędzy.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Chodzi o oświetlenie ogólne. Jeśli będzie zbliżone poziomem do dziennego, nawet w pochmurny dzień, to może Pan brać IPS'a. Jeśli natomiast będzie to wieczorne, kameralne, to dostanie Pan coś takiego w narożnikach:

Kaptur służy do czego innego.
    Gapię się na mój monitor i nie widzę takiego rozjaśniania brzegów, ale być może jest to spowodowane odległością od ekranu (raczej 70-80 cm niż 40-60 cm) i różnicą w wielkości monitora (chyba pan używa 27 lub 30 cali). Aha, i ja nie mam ciemnego tła, a raczej średnioszare, na niebieskim (Windows) też nie widać rozjaśniania. Więc wszystko jednak zależy od specyfiki pracy.
    Ostatnio edytowane przez markB ; 26-01-2011 o 16:38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Więc wszystko jednak zależy od specyfiki pracy.
    Oczywiście. To co pokazałem występuje w warunkach skrajnych, czyli duży monitor, nos w ekranie, czarne tło i ciemno w pomieszczeniu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A to moze z innej beczki. Jak sie ma sprawa karty graficznej? Mam jakas intela zintegrowana na pokladzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matteo Zobacz posta
    A to moze z innej beczki. Jak sie ma sprawa karty graficznej? Mam jakas intela zintegrowana na pokladzie.
    Powinna mieć cyfrowe wyjście video. Nie ma żadnych innych wymagań.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Naszczescie ma. Doatkowo HDMI wiec...
    Pytam bo dawno temu (jak pracowalem dla agencji reklamowej) rozmawialem z chlopakami od sprzetu a oni wspominali o kartach dla grafikow za kupe kasy. Nie wiem jak ta kwestia teraz wyglada.

Domyślnie

Wygląda jak zawsze: do grafiki trójwymiarowej potrzeba wypasionej karty, do fotografii nie. Chyba, że w przyszłości będziemy się zajmowali także fotografią trójwymiarową.

Domyślnie

Chcialem serdecznie wszystkim podziekowac za pomoc. Jak zwykle mozna liczyc na wasza wiedze i profesionalizm.
    Niebawem dam znac co kupilem i jak pierwsze wrazenia.

Pozdrawiam

Domyślnie

Odświeżę temat. Obserwowałem temat Neca PA241. Jestem już prawie zdecydowany do zakupu.Ale jak myślicie czy ta cena http://www.transit.pl/catalog/product/view/id/5602/ Nie jest zbyt niska?? Dla przykładu w sklepie w Lublinie ten sam model kosztuje 4900zł
    nikon D3s,d600, nikkor 14-24,24-70,70-200, 50 1.4, S 35 1.4, S 50 1.4 art, n 16 2.8, nikon sb x3 itp... http://www.czasnafoto.pl

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów