Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86
    Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Ale, że co?? Pijemy czy gadamy be sensu?
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    Ale, że co?? Pijemy czy gadamy be sensu?
    Jak widać każdy sobie robi żarty, a ja mogę pogadać z sensem.
    Frostic. Napisz, która z whisky Ci najbardziej smakuje i dlaczego?
    Podobno najcięższymi szkockimi do picia są whisky z regionu Islay i innych wysp, głównie z powodu dużego posmaku/zapachu palonego torfu, co większość ludzi odpycha. Szczególnie na początku przygód w piciu whisky. Zalecane jest, aby pić je w późniejszym stadium, że tak się wyrażę, wtajemniczenia. I to co ja chciałbym powiedzieć, to właśnie to, że mi osobiście od samego początku zasmakowała Caol Ila, a ostatnio zakupiłem Ardbeg też z regionu Islay i powiem, że jak dla mnie obydwie smakują bardzo podobnie, ale ze wszystkich jakie próbowałem te dwie na razie są najlepsze.

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Najlepszy jest zacier taki prosto z aluminiowego baniaka. Jak ktoś kosztował to niech się wymieni spostrzeżeniami.Oczywiście jeśli wogóle jakieś spostrzeżenia miał
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Domyślnie

moze napiszcie jak czesto pijecie.
    ja jeszcze 5-8 lat temu imprezowalem srednio 4 razy w tygodniu co oznaczalo 4 ostre picia na tydzien

teraz mam rodzine i malenkie dziecko i wszystko na co sobie pozwalam to kilka piw w weekend i jakis grubszy balet jak ktos z przyjaciol ma urodziny lub takie cos.

coz... zycie
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Jak zwykle udzielają się tacy, których najmniej to powinno obchodzić.
    Sytuacja jest dosc niejasna. Jakies wytlumaczenie bym prosil.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Jak widać każdy sobie robi żarty, a ja mogę pogadać z sensem.
    Frostic. Napisz, która z whisky Ci najbardziej smakuje i dlaczego?
    Podobno najcięższymi szkockimi do picia są whisky z regionu Islay i innych wysp, głównie z powodu dużego posmaku/zapachu palonego torfu, co większość ludzi odpycha. Szczególnie na początku przygód w piciu whisky. Zalecane jest, aby pić je w późniejszym stadium, że tak się wyrażę, wtajemniczenia. I to co ja chciałbym powiedzieć, to właśnie to, że mi osobiście od samego początku zasmakowała Caol Ila, a ostatnio zakupiłem Ardbeg też z regionu Islay i powiem, że jak dla mnie obydwie smakują bardzo podobnie, ale ze wszystkich jakie próbowałem te dwie na razie są najlepsze.
    Jak chcesz pogadać to tylko z barmanem, ubierz się, weż dowód osobisty i idż do kanajpy. Niech Ci poleje na Twoje kubki smakowe i będziesz wiedział co i jak. Tylko z barmanem pogadasz z sensem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    ja jeszcze 5-8 lat temu imprezowalem srednio 4 razy w tygodniu co oznaczalo 4 ostre picia na tydzien

teraz mam rodzine i malenkie dziecko i wszystko na co sobie pozwalam to kilka piw w weekend i jakis grubszy balet jak ktos z przyjaciol ma urodziny lub takie cos.

coz... zycie
    Mnie by było prościej napisać jak często nie piję Wprawdzie imprezy naturalną rzeczy koleją są coraz rzadsze, ale w końcu nie trzeba mieć browaru by napić się piwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta

coz... zycie
    Ale jaki masz teraz sprzęt foto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Sytuacja jest dosc niejasna. Jakies wytlumaczenie bym prosil.
    Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    hmm i co w tym watku ma sie dziac?? Bedziemy siedziec i pic przed monitorem ? Czy bedziemy sie wymieniac naszymi licznymi spostrzezeniami??
    Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Spostrzezenie pierwsze: Po borygo sie nie rzygo...
    Według mnie takie wpisy są niepotrzebne. Jeśli ktoś nie siedzi w temacie, a alkohol (tu pytanie było konkretnie o whisky) używa tylko po to aby się upić, to po co się wypowiada? W takim temacie też można dużo i kulturalnie porozmawiać. Wymienić swoje doświadczenia, polecić coś komuś, czy nawet pogadać o sposobie wytwarzania.
    Nie rozumiem tego typu wpisów, bo jeśli ktoś nie ma nic ciekawego do powiedzenia w zadanym temacie to po co się udziela.

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    Jak chcesz pogadać to tylko z barmanem, ubierz się, weż dowód osobisty i idż do kanajpy. Niech Ci poleje na Twoje kubki smakowe i będziesz wiedział co i jak. Tylko z barmanem pogadasz z sensem.
    Tylko trzeba znać takiego barmana, który na ten temat wie. Ja jeszcze nie spotkałem. Za to spotkałem się z tym, że zamawiając Glenfiddich'a 15 YO barman bez mojej wiedzy wrzucił lód do szklanki. Na pewno są miejsca gdzie się na tym znają, ale ja takich w Warszawie nie znam. Mówię o zwykłych pubach gdzie czasami stoi coś innego niż Jack Daniels, Jim Beam czy czerwony/czarny Johnnie Walker.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 24-01-2011 o 14:06

Domyślnie

Przepraszam, jesli chcez mojej wypowiedzi na temat alkoholu to prosze bardzo:

Jestem piwoszem, uwielbiam ten trunek i moge pic go codziennie... w umiarze oczywiscie. Osobiscie najlepszym piwem dla mnie jest Pilsner Urquel (niezaleznie gdzie rozlewany, smak jest bardzo BARDZO podobny) no i co najfajniejsze ma bardzo mala zawartosc alkoholu bo tylko (az) 4.4% wagi.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów