Witam
przepraszam ale nie dokładnie tak. Jakby coś się dostało to by zostawiło ślad na karcie, pinach itp.
Zależy tylko od serwisu. Odpowiem przykłądem z branży elektroniki użytkowej choć nie foto - Nokia E55 model podobno nieudany. kupiłem ze względu na qwerty. Ma ładowanie aku poprzez mikro usb i żadnego więcej. Dużo używam i powiem poprzez nieuwagę, pośpiech, częste włączanie i wyłączanie ładowania, szarpanie przewodem czy w jakikolwiek sposób rozwaliłem gniazdo w telefonie, które w wyniku tego przestało ładować. Wtyk latał jak "Żyd po pustym sklepie" i ładowania zero. Zapakowałem telefon, gwarancja w rękę i do serwisu. Panu też nie ładował. Po 7 dniach odebrałem naprawiony telefon, wgrany nowy soft, ulotkę z nowymi telefonami i tyle. Oczywiście w dwóch słowach - przepraszamy za kłopot. Słuchaj NIKT mnie się nie zapytał co z tym zrobiłem.... nc nie musiałem tłumaczyć. Choć wiem że to gniazdo to hmm nie jest najlepszej jakości.
A teraz druga sprawa - Nikon poszedł na łatwiznę. Nie żebym miał do serwisu jakieś wąty. Miejmy nadzieję że nie trafią na mnie.... ale w tym wypadku jeśli karta może uszkodzić piny- dodam powyginać to chyba nie jest ok. Nie sądzę żeby ktokolwiek specjalnie majdrował kartą żeby krzywo włożyć ale jeśli jest taka możliwość to rzeczywiście błąd producenta. Pewne rzeczy trzeba przewidzieć a jak nie to płacić za nie podczas wymian w ramach gwarancji. Nie jest rzecz zużywająca się, tak jak gumki czy baterie po ilości ładowań. CF ma taką budowę że jak luzy w gnieździe będą to się powygina piny i już...
To tyle tego długachnego wywodu. Przepraszam że zanudziłem.
Życzę udanej batalii z NP - uważam że łatwiej się dogadać niż po sądach ganiać.... Polecam takie wyjście. Ustąp trochę, Oni ustąpią też trochę a później opiszesz że są super itp... co prawda Twój wpis Im nie zwróci kosztów naprawy ale ... opinia jest najważniejsza"Przyjazny Serwis"
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami