Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: ZIMOWE widoczki

Oszczędny w słowach Awatar Misiiia
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

dziekuje za ocene Jestem amtorka dopiero zaczynam sie w to bawic takze niektore slowa mnie zdolowaly i utwierdzily ze jestem tragiczna hehe no ale postaram sie brac do siebie wasze rady i mam nadzieje ze bedzie lepiej.

Oszczędny w słowach Awatar Misiiia
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

.

Domyślnie

Dasz radę, jak coś chętnie pomogę na PM. A.... jeszcze jedno, jakoś zapomniałem jak Ci na imię.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Niezly poczatek. Oby tak dalej.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Też wybieram trójkę i Witam na Forum. Jestem na forum prawie od roku i często dostaję po uszach ale uwierz mi wychodzi to na dobre , gdyż konstruktywne uwagi jakie tu dostaję wpłynęły na zauważalną poprawę przynajmniej niektórych moich kadrów sądząc po komentarzach .Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiiia Zobacz posta
    Jestem amtorka dopiero zaczynam sie w to bawic takze niektore slowa mnie zdolowaly i utwierdzily ze jestem tragiczna
    Uważaj Waćpanno, bo taka dawka kobieciątkowej delikatnej kokieterii może sprawiać, że niektórzy z nas obdarzeni większym instynktem opiekuńczym zaczną Cię nosić na rękach, cobyś stópek swych nie odmroziła

Tak już bardziej poważnie:
    Nr 2 - mimo, że jak już jeden z Kolegów zauważył, psują go przepalone obłoczki (HDR-owa obróbka jakaś była?), ten klimat zimowego zachodu generalnie mnie przekonuje. Nie podoba mi się dziura nad drzewem w lewym górnym rogu - uciąłbym trochę od góry i wtedy to drzewo (moim zdaniem) lepiej domykałoby kadr. Hm... a czy ta wieżyczka to jest to co myślę? Nie ma tam żadnego zakazu fotografowania?

Nr 1 i 3 - generalnie dojść można do smutnej refleksji, że w tym parku w ogóle nie ma drzew które choć trochę trzymałyby pion... Być może zgaduję jaki miałaś zamysł - takie obramowanie z drzew częściowo zasłaniających główny obiekt to nie jest zły pomysł, dużo bardziej oryginalny niż klasyczna "ramka". W takich warunkach jednak trzeba się mocno napracować - tu pnie krzywe, tu latarnia przecięta w pół, z innej strony może bryła budynku już inna lub światło nie takie. Ale trzeba próbować...

Nie zniechęcaj się... Jak ktoś kiedyś zgrabnie to ujął, w fotografii można popełnić bardzo wiele błędów, a mimo to jednak powstają czasem dobre zdjęcia. A nagrodą za same próby jest dar "fotograficznego" widzenia tego świata

Domyślnie

Tak bardzo tragicznie to wcale nie jest jak na poczatek Witam na forum .
    Ale dla siebie wybiore 3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Jako że pierwszy raz na forum ...to pomogę
    Niestety nadal zimne barwy. Poza tym pierwsza fotka wali się ostro w lewo.
    Moje wizje po poprawieniu balansu bieli są takie:

Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

bardzo ładne kadry, szczególnie trójka pozdrawiam i powodzenia życzę
    Paweł
    d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Niestety nadal zimne barwy. Poza tym pierwsza fotka wali się ostro w lewo.
    Ups To była zbieżność (wysoki obiekt + niski punkt widzenia), a nie przekrzywiony kadr. Teraz prawa strona jest równo (aż zbyt równo), ale poleciała cała lewa. Jeśli to rzeczywiście konieczne, stawiałbym raczej na korektę perspektywy, a nie prostowanie...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów