Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Exclamation Skradziono mi Nikona D90 i obiektyw

Wczoraj skradziono mój sprzęt foto w EMPiKu przy Marszałkowskiej, o 21.30.

Podaję numery seryjne:

Aparat/korpus: NIKON D90 nr.seryjny: 7435803
    Obiektyw: NIKON model AF-S DX 18-105/3.5-5.6G ED VR Nr seryjny: 32395730

Aparat jest charakterystyczny w tym iż posiada obluzowanie na obiektywie.

okradziono mnie podczas imprezy która powinna była być zabezpieczona a
    niestety nie była i muszę przyznać że zachowanie obsługi sklepu EMPiK w zaistniałej sytuacji było żenujące wręcz..

Aparat został skradziony 10go Stycznia w Salonie EMPIK przy Marszałkowskiej w Warszawie o godzinie 21.30 podczas podpisywania płyty przez zespół KULT.
    Aparat został wyciągnięty z torby przez osobę która weszła beztrosko na zaplecze. Posiadał obiektyw i kartę pamięci... Na karcie znajdowało się mnóstwo zdjęć prywatnych których nie zdążyłam zgrać
    i tym bardziej jest mi przykro bo strata owych boli mnie chyba najbardziej...
    Proszę o pomoc...

(i jeżeli jest specjalny tu wątek o kradzieżach proszę moderatora o przeniesienie)
    Ostatnio edytowane przez swider ; 12-01-2011 o 17:36 Powód: lit., ort.

Domyślnie

Szczerze współczuję, jeżeli ktoś go zwinął z zaplecza to po mojemu wysoce prawdopodobne jest ze to ktoś z obsługi. Na forum niestety nie ma specjalnego działu o skradzionym sprzęcie. Ostatnio był3a podobna sytuacja i sprzęt się znalazł http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2212738 Myślę ze jak zwykle forumowicze pomogą i wszystko zakończy się szczęśliwie. A sprawę zgłosiłaś na policje może, wiem że różnie ona działa ale myślę że trzeba.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

koniecznie trzeba zgłosić!

Domyślnie

Witajcie

Tak, sprawa jest zgłoszona na Policji..ale wiemy jak to bywa.
    Liczę również na monitoring EMPiKu ale przyznam żę i ich zachowanie i reakcja wczoraj
    była nie profesjonalne...tymbardziej że była to impreza zamknięta...a wpuścili człowieka
    który nie miał prawa tam być...

(Mój numer tel: 501 101 211)

Dziękuję za pomoc...

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Ciekawe czy finał sprawy w Warszawie będzie równie szczęśliwy jak w Krakowie. Na razie wyrazy wspólczucia a na przyszłość więcej ostrożności naszej kochanej Stolicy.

Domyślnie

Moim zdaniem to wiecej ostroznosci wszedzie i jak sie robi zdjecia to nie ma co sie ze sprzetem rozstawac. Ja kiedys na koncercie odlozylem na chwile monopod i tyle go widzialem ;(
    A w sparwie wspolczuje, na empik bym nie liczyl, jedynie policja, moze przy okazji trafi, no i samemu trzeba sprawdzac serwisy z ogloszeniami i aukcyjne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zizia Zobacz posta
    Witajcie

Tak, sprawa jest zgłoszona na Policji..ale wiemy jak to bywa.
    Liczę również na monitoring EMPiKu ale przyznam żę i ich zachowanie i reakcja wczoraj
    była nie profesjonalne...tymbardziej że była to impreza zamknięta...a wpuścili człowieka
    który nie miał prawa tam być...

(Mój numer tel: 501 101 211)

Dziękuję za pomoc...

Wyślij oficjalne pisma do kierownictwa sklepu i do centali firmy! Polecone z potwierdzeniem odbioru. Co nie jest udokumentowane to nie istnieje w takich przypadkach. Naciskaj na nich jak najmocniej w połączeniu z nieodpuszczaniem sprawy na policji. Bo skoro jest monitoring to policja powinna sprawę potraktować poważniej niż kradzież słoika z ogórkami z piwnicy.

Domyślnie

Jeżeli impreza zamknięta to moim zdaniem ktoś z obsługi się połakomił na dobry sprzęcik. Jak wiadomo okazja czyni złodzieja. Swoje działania motywuj tym ze IMPREZA ZAMKNIĘTA i to jest niedopatrzenie organizatora i ich pośrednia wina. Myślę ze sprzęt wypłynie, tylko może to trochę potrwać pewnie złodziej/e odczekają trochę żeby zrobiło się spokojniej. Jest taka baza sprzętu zaginionego i skradzionego niestety nie znam adresu www.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    Ciekawe czy finał sprawy w Warszawie będzie równie szczęśliwy jak w Krakowie.
    A jaki był finał w Krakowie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yOyO- Zobacz posta
    A jaki był finał w Krakowie?
    tu masz ten wątek o Krakowie

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=168104
    Nikon FX

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów