Szukaj
gilby - też byłem przez pewien czas skazany na laptopa z Win XP ale nie mogłem się pogodzić z pręd.., tzn powolnością skanowania i przez dwa lata olałem skaner zupełnie. Teraz kiedy zasuwa w Win7 zdąże połozyć się
spać przed północą.
Archangel - czy soft Minolty ma coś... Ma, jest dostępny za darmo i zawsze działa w ten sam sposób, Vuescan nie. Ale to tylko moje doświadczenia, chociaż nie tylko moje. Patrz post powyżej
NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.
u mnie na lapku jest tylko trochę wolniej, ale to przez to, że idzie po USB. Na Firewire powinno być lepiej. A sama obróbka to już na kompie stacjonarnym, więc szybciutko. Tylko jeszcze muszę przerzucać pliki w międzyczasie. Powalczę jeszcze z tą 7ką, ale nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia. Tak czy inaczej, dzięki za wskazówki, zawsze jest jakiś punkt zaczepienia do dalszych prób.
chyba można to jakoś połączyć, ale ja jestem słaby w te klocki. Gdzieś czytałem, że win7 i XP połączą się w sieć, ale że trzeba mieć hasła ustawione do logowania. To mi odebrało ochotę na łączenie się w sieć.
Te dwa filmy na miesiąc dam radę.
Kolego gilby, przestań być słaby w jakiekolwiek klocki. Wyinstaluj vuescan, zainstaluj oryginalny software minolty (usunięcie śladów vuescana z registry przy pomocy odpowiedniego programu wskazane, choć może niekonieczne), podążaj za instrukcją z http://www.frisno.com/2009/11/10/kon...orks-in-vista/ i tyle . Żadnych kombinacji z sieciowaniem. I działa. Podobno wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. Tylko po co zasuwać 39 tys, kilometrów zamiast jednego.
Jeśli codzi o win 7 i XP to
7demka bedzie widziała Xp-eka i za jej pomoca wyciągniesz wsszystko z kompa jeśli coś bedzie udostępnione, natomiast w 2gą strone nie zaspecjalnie. Bez ingerencji opragromowania "zewnętrznego" nie systemowego nic sie nie wyciągnie.
Osobiście juz pół roku z tym walczyłem.
wywaliłem wszystko, vuescana, soft minolty. Wyczyściłem system.
Zainstalowałem ponownie soft minolty wg. przepisu z początku wątku.
Skaner jest widziany w systemie, program minolty się uruchamia i wiesza.
Nic z tego - podjąłem już wszystkie możliwe próby. Szkoda czasu na grzebanie w kompie.
Może mój model jest za stary?
Twój skaner nie jest za stary (figuruje zresztą w pliku newminolta.inf). Może masz starszą wersję softu minolty. Sciągnij ostatnią z http://ca.konicaminolta.com/support/...mage-scanners/ .
Sam z siebie komputer nie uruchomi skanera, musisz mu pokazać (patrz post #4) gdzie znajduje się w/w plik. Ale jeżeli to zrobiłeś to niestety moja wiedza się tu kończy.
brałem ostatnią wersję i tą starszą co mam na płycie. Wszelkie kombinacje. Pokazałem mu gdzie jest plik newminolta.inf
Być może mam jakiś inny konflikt w kompie. Nie wiadomo.
Tak czy inaczej, danz1ger, wielkie dzięki za pomoc!
Skontaktuj się z nami