Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Sposób na KM Dimage Scan

czyli: "Konica Minolta DiMAGE Scan Dual IV Works In Vista and 7."

Artykuł i instrukcja - link: http://www.frisno.com/2009/11/10/kon...orks-in-vista/

Jeżeli już było to do skasowania, a jeżeli nie to do dzieła. Mój Dell z Win 7 64 i Dimage Scan Elite 5400 II i oryginalny software http://ca.konicaminolta.com/support/...mage-scanners/ działa jak nalezy.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

O widzisz, fajnie.
    Ciekawe czy z moim staruszkiem DSD II by to zadziałało.

Edit:
    Hehe, z tego co widzę to koleś każe tam też robić wpisy do starszych modeli, Scan Dual II i III, także może to jest uniwersalny sposób na wszystkie skanery Minolty na USB.
    Ostatnio edytowane przez enthropia ; 04-01-2011 o 12:24

Domyślnie

u mnie niestety lipa.
    Win7 64bit + scan elite II, vuescan chodzi, a soft minolty niestety nie uruchamia się.
    Niby w pierwszym momencie widzi skaner, silniczki ruszają a potem zawiecha i nic.

Dzięki bogu mam starego lampka z win xp.

Domyślnie

U mnie było tak: po zainstalowaniu programu podłączyłem skaner, uruchomiłem scan utility i informacja, żeby sprawdzić czy skaner jest podłączony, czyli komputer go nie widzi. Otworzyłem control panel, potem devices and printers i okazało się, że jednak komputer widzi skaner, no więc prawy klik na ikonę skanera > properties > harware (i tu w tabelce device functions skaner jest ale na szaro) > properties > change settings > driver > update driver > browse my computer for driver software. Pokazałem tumanowi gdzie znajduje się c:\newminolta\newminolta.inf, kliknąłem OK no i faktycznie jest od tej pory OK.
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 05-01-2011 o 01:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilby Zobacz posta
    u mnie niestety lipa.
    ...vuescan chodzi, a soft minolty niestety nie uruchamia się...
    Nie mam skanera Minolty i nigdy na tym sofcie nie skanowałem, ale skoro działa Ci Vuescan to czego chcieć więcej ?
    Soft Minolty jest w czymś lepszy ?

Domyślnie

vuescan to tylko trial, zostawia na skanie napisy.
    Szkoda mi 79 dolców na soft. Wole się męczyć na laptopie.

Domyślnie

spoko, są ludzie którzy mają zasady i nie trawią ściągania z sieci

myślałem po prostu, że może soft z Minolty ma coś czego Vuescan nie potrafi

Domyślnie

Pewną alternatywą może być zainstalowanie Linuksa. Z tego co wiem, powinno działać bez problemów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilby Zobacz posta
    u mnie niestety lipa.
    Win7 64bit + scan elite II, vuescan chodzi, a soft minolty niestety nie uruchamia się.
    Niby w pierwszym momencie widzi skaner, silniczki ruszają a potem zawiecha i nic.

Dzięki bogu mam starego lampka z win xp.
    Spróbuj odinstalować vuescan. Coś mi świta, że jak kiedyś po nieudanych próbach uruchomienia skanera w Win XP 64 doinstalowałem vuescan to chyba żaden z nich nie działał. Vuescan "domagał się" usunięcia drivera minolty. Solo chodził ale czegoś mi nie pasował.
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 06-01-2011 o 09:15

Domyślnie

już się pogodziłem, że skanuje na lapku. I tak skanuje 16 bit linear a potem obracam w PSie.
    Więc w sumie mi to bez różnicy wielkiej, tylko muszę kupić kabelek firewire odpowiedni, bo w lapku mam to małe gniazdo. A na USB skaner trochę wolniejszy jest.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów