Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

już się pogodziłem, że skanuje na lapku. I tak skanuje 16 bit linear a potem obracam w PSie.
    Więc w sumie mi to bez różnicy wielkiej, tylko muszę kupić kabelek firewire odpowiedni, bo w lapku mam to małe gniazdo. A na USB skaner trochę wolniejszy jest.

Domyślnie

gilby - też byłem przez pewien czas skazany na laptopa z Win XP ale nie mogłem się pogodzić z pręd.., tzn powolnością skanowania i przez dwa lata olałem skaner zupełnie. Teraz kiedy zasuwa w Win7 zdąże połozyć się
    spać przed północą.

Archangel - czy soft Minolty ma coś... Ma, jest dostępny za darmo i zawsze działa w ten sam sposób, Vuescan nie. Ale to tylko moje doświadczenia, chociaż nie tylko moje. Patrz post powyżej
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

u mnie na lapku jest tylko trochę wolniej, ale to przez to, że idzie po USB. Na Firewire powinno być lepiej. A sama obróbka to już na kompie stacjonarnym, więc szybciutko. Tylko jeszcze muszę przerzucać pliki w międzyczasie. Powalczę jeszcze z tą 7ką, ale nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia. Tak czy inaczej, dzięki za wskazówki, zawsze jest jakiś punkt zaczepienia do dalszych prób.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilby Zobacz posta
    Tylko jeszcze muszę przerzucać pliki w międzyczasie.
    a nie możesz siakoś zsieciować komputerów ? to zapisywal by ci od razu na stacjonarnym po sieci
    Völkchlor

Domyślnie

chyba można to jakoś połączyć, ale ja jestem słaby w te klocki. Gdzieś czytałem, że win7 i XP połączą się w sieć, ale że trzeba mieć hasła ustawione do logowania. To mi odebrało ochotę na łączenie się w sieć.
    Te dwa filmy na miesiąc dam radę.

Domyślnie

Kolego gilby, przestań być słaby w jakiekolwiek klocki. Wyinstaluj vuescan, zainstaluj oryginalny software minolty (usunięcie śladów vuescana z registry przy pomocy odpowiedniego programu wskazane, choć może niekonieczne), podążaj za instrukcją z http://www.frisno.com/2009/11/10/kon...orks-in-vista/ i tyle . Żadnych kombinacji z sieciowaniem. I działa. Podobno wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. Tylko po co zasuwać 39 tys, kilometrów zamiast jednego.

Domyślnie

Jeśli codzi o win 7 i XP to
    7demka bedzie widziała Xp-eka i za jej pomoca wyciągniesz wsszystko z kompa jeśli coś bedzie udostępnione, natomiast w 2gą strone nie zaspecjalnie. Bez ingerencji opragromowania "zewnętrznego" nie systemowego nic sie nie wyciągnie.
    Osobiście juz pół roku z tym walczyłem.

Domyślnie

wywaliłem wszystko, vuescana, soft minolty. Wyczyściłem system.
    Zainstalowałem ponownie soft minolty wg. przepisu z początku wątku.
    Skaner jest widziany w systemie, program minolty się uruchamia i wiesza.
    Nic z tego - podjąłem już wszystkie możliwe próby. Szkoda czasu na grzebanie w kompie.
    Może mój model jest za stary?

Domyślnie

Twój skaner nie jest za stary (figuruje zresztą w pliku newminolta.inf). Może masz starszą wersję softu minolty. Sciągnij ostatnią z http://ca.konicaminolta.com/support/...mage-scanners/ .
    Sam z siebie komputer nie uruchomi skanera, musisz mu pokazać (patrz post #4) gdzie znajduje się w/w plik. Ale jeżeli to zrobiłeś to niestety moja wiedza się tu kończy .

Domyślnie

brałem ostatnią wersję i tą starszą co mam na płycie. Wszelkie kombinacje. Pokazałem mu gdzie jest plik newminolta.inf
    Być może mam jakiś inny konflikt w kompie. Nie wiadomo.
    Tak czy inaczej, danz1ger, wielkie dzięki za pomoc!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów