Close

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 125

Domyślnie

Ok, to już jasne.
    Jak pisałem - w laptopie mam wyjscie hdmi, w monitorze takiego nie ma. Slyszalem ze ma standardowe 2 inne wyjscia, jednak nie dają one najlepsze jakości. Rozumiem, że wystarczy kupić przejsciowke z laptopowego hdmi na monitorowe jedno z wyjść i jakość nie powinna spaść?

jaki byłby efekt gdybym kupił monitor o innej proporcj iniz 16/10? pasy czy rozciagniecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photoaction Zobacz posta
    Jak pisałem - w laptopie mam wyjscie hdmi, w monitorze takiego nie ma.
    Jest DVI a to to samo.

jaki byłby efekt gdybym kupił monitor o innej proporcj iniz 16/10? pasy czy rozciagniecie?
    W dzisiejszych czasach dominujące są 16x10 i 16x9. Ta druga oznacza monitor niższy przy tej samej przekątnej, czyli gorzej. Nie ma rozciągnięcia ani innych defektów jeśli proporcja boków i rozdzielczość się zgadza.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Dzięki za pomoc.
    Chyba skłonię się ku temu modelowi.
    Jakbym miał jakieś pytania, będę pisał

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W dzisiejszych czasach dominujące są 16x10 i 16x9. Ta druga oznacza monitor niższy przy tej samej przekątnej, czyli gorzej. Nie ma rozciągnięcia ani innych defektów jeśli proporcja boków i rozdzielczość się zgadza.
    W jakim kontekście nie ma defektów? O ile karta graficzna w laptopie to nie żaden antyk, to proporcje ekranu laptopa i monitora zewnętrznego mogą być dowolne, np. laptop 16:10 i monitor 5:4.

Domyślnie

Chodzi o ustawienie potrzebnej rozdzielczości przez użytkownika. Zdziwiłby się Pan ile mam telefonów od ludzi którzy ustawiają np 1280x1024 na monitorze 16x10 i dzwonią że twarze są rozciągnięte.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Dzięki za pomoc.
    Chyba skłonię się ku temu modelowi.
    Jakbym miał jakieś pytania, będę pisał
    Piszesz bez sensu. Za ok. 1500 kupisz NECa P221, który o lata świetlne wyprzedza S2202. W podobnej kwocie co ten EIZO kupisz również Delle, HPki i pewnie coś jeszcze innego się znajdzie. Nie będą miały wprawdzie znaczka EIZO, ale będą miały matrycę IPS/PVA co w tym konkretnym przypadku jest nieporównywalnie więcej warte niż marka. Przykłady to Dell 2209WA, 23111, HP ZR22W. Zapewne znajdą się tacy, którzy mnie tu zaraz zjedzą, ale ręczę głową ża będziesz z tych monitorów bardziej zadowolony niż z 2202W.
    Żurek

Domyślnie

Ja bym w ogóle nie rozpatrywał EIZO na TN, tak samo jak 8 bitowych, wąskogamutowych DELL i HP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Ja bym w ogóle nie rozpatrywał EIZO na TN, tak samo jak 8 bitowych, wąskogamutowych DELL i HP
    EIZO na TN to sprzęt do Worda. Pomimo innych matryc w niektórych modelach, cała oferta DELL'a i HP ma takie samo przeznaczenie, tyle że na dodatek nie mają prawie regulacji jaskrawości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    EIZO na TN to sprzęt do Worda.
    No właśnie, i za bardzo nie widzę sensu jego istnienia. Miałem niedawno do czynienia z monitorami TN LG i TN Samsung (zakupy w firmie właśnie z przeznaczeniem do word/excel) i zakres regulacji jasności na prawdę jest zupełnie szeroki (ani jeden nie pracuje na jasności ustawionej na zero, bo nie ma takiej potrzeby). .... gdzie więc sens istnienia EIZO TN? 5 lat gw. ? ... cena tych monitorów jest tak wysoka że można sobie spokojnie kupić 2x LG z 3 letnią gw. każdy (jeden po drugim) więc sumarycznie i tak mamy 6 lat gw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    gdzie więc sens istnienia EIZO TN?
    W korporacjach na stanowiskach biurowych. Duże ilości idą właśnie dla takich odbiorców.

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów