Szukaj
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Mimo wszystko uważam, że jeżeli chodzi o laptopa to wybór przekątnej powinien być bardziej priorytetowy niż wybór parametrów technicznych. Chociaż, jeżeli laptop będzie rzadko wykorzystywany jako sprzęt mobilny, to można to olać i skupić się na procesorze i całej reszcie.
Pamiętaj tylko, że jeżeli nie jesteś w 100% przekonany do zakupu maca, to rozważ Sony z serii Z... aż mnie ciarki przechodzą jak o nim myślę![]()
N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4
fetyszyzm? alez skad...poprostu swiadomie wybralem MBP i wcale tego nie zaluje i nigdy nie zalowalem.
a jak pracuje sie na c2d? odpalam np 300 NEFow w PS4 i w chwili pokazania sie pierwszego zdjecia moge zaczac pracowac (wywolywac) jak mialem kompa na windzie i odpalalem NEFy to szedlem do kuchni, wstawialem wode na kawe, zalewalem kubek, wracalem do pokoju, a komp ciagle wgrywal pliki...
pod OSXem nie istnieje cos takiego jak klepsydra czy koleczko jak cos chcesz otworzyc. program otwiera sie na momencie i mozesz pracowac.
nie wiem jak jest z prockami i3, i5 i i7, ale sadze, ze sa szybsze od c2d. co najwazniejsze to to, ze kompa wogole nie slychac, nawet dysku gdy zapisujesz lub otwierasz kilka aplikacji w tym samym czasie...magia czy co? nie wiem, ale wiem, ze do normalnego kompa z Win juz nie zasiade...
nie każdy jest śwMikołajem i nie każdy może mieć magicznego maca z elfami w środku. te zwykłe macbooki to jednak czasami słychać, a i kręcące się kółko bywa że się na chwilę pojawi. ba zwykły macbook wcale nie jest wyraźnie szybszy kiedy pracuje pod osx niż pod w7:/
PS: Elfa do macbooka chętnie przygarnę (możliwa zamiana na teściową lub rower).
ale zamiast klepsydry jest pilka plazowa
i widocznie na jakis innym macach pracujemy w sensie systemu
bo ja ta pilke widzialem
chociaz wydajny jest rzeczywiscie, bo przy kilku aplikacjach (ps, lr, poczta, FF, itunes, skype i adium) i rzecywiscie sporych plikach w tych pierwszych dwoch
dziala zadziwiajaco plynnie
co do 13 i 15 o ja jednak bym bral 13, w koncu to ma byc mobilny sprzet, a obrobki ani na 13 ani 15 ani nawet 17 sobie nie za bardzo wyobrazam
ja uzymam laptopa do zrzucania zdjec podczas sesji (na biezaco) i do wstepnego podgladu, ewentualnie takiej wstepniej pogladowej obrobki pod klienta
reszta w domu na troche mniej mobilnym sprzecie
Mając do wyboru Lenovo i MBP, ja bez chwili wahania wybrałbym Jejpla. Bo cenie sobie komfort i brak nadmiaru zmartwień powodowanych przez komputer z Windą na pokładzie. Co do tego czy 13" czy 15" – generalnie 15" byłaby lepszym pomysłem, o ile różnica poręczności jest do zaakceptowania. Z tym że w tej chwili nie warto brać nówki – w ciągu miesiąca-dwóch powinien pojawić się jakiś apdejt, zapewne szybsze procki, może SSD w standardzie.
I'm one of those bad things that happen to good people
Przemierzyłem sobie wczoraj 15" i wychodzi mi że to dosć spory komp jest - za punkt odniesienia wziąłem T60p którym obecnie się posługuje i na szerokość jest on identyczny z MBP 13". Z tym że kusi mnie cena MBP 15" i5 2,53 - 5,4 k pln co chyba jest dość atrakcyjną kwotą jak za nówkę sztuke.......
Może faktycznie wstrzymać się i poczekać na nowy sprzęt Apple'a ??
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Nie wiem jak działa MBP 13 z zewnętrznym monitorem, ale mogę się domyślać
Wiem za to, że 13 ma świetną kolorystycznie matrycę, paru znajomych używa ich do szybkiej obróbki zdjęć (sport, reportaż itp). Kolorystyka i kąty widzenia są świetne. Jedyny minus to odblaskowa matryca.
Daj znać jak się będziesz pozbywał T60p, mam ewentualnego kupca pod ręką![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami