Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcz Zobacz posta
    Moim zdaniem, wybór między MBP 13" a 15" powinieneś dokonać na podstawie analizy WŁASNYCH potrzeb, bo kupujesz sprzęt dla SIEBIE. To po prostu nie jest kwestia czy taki laptop 13" czy taki 13" (w takiej kwestii mogą pomóc Ci inni), ale czy laptop 13" czy 15" - a takiego wyboru musisz dokonać na podstawie analizy, z którym będzie pracowało Ci się lepiej, a więc w szczególności czy większą wagę przykładasz do wygody czy do mobilności.

Zgadza się - z tym że nie mam problemu z wielkością matrycy, ale bebechami jakie siedzą w 13" i w 15". Jakby nie patrzeć, 13" jest nieco archaiczne na C2D a moja dywagacja dotyczy komfortu pracy. A że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o Apple - stąd też pytanie
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Zgadza się - z tym że nie mam problemu z wielkością matrycy, ale bebechami jakie siedzą w 13" i w 15". Jakby nie patrzeć, 13" jest nieco archaiczne na C2D a moja dywagacja dotyczy komfortu pracy. A że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o Apple - stąd też pytanie
    Mimo wszystko uważam, że jeżeli chodzi o laptopa to wybór przekątnej powinien być bardziej priorytetowy niż wybór parametrów technicznych. Chociaż, jeżeli laptop będzie rzadko wykorzystywany jako sprzęt mobilny, to można to olać i skupić się na procesorze i całej reszcie.
    Pamiętaj tylko, że jeżeli nie jesteś w 100% przekonany do zakupu maca, to rozważ Sony z serii Z... aż mnie ciarki przechodzą jak o nim myślę
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

fetyszyzm? alez skad...poprostu swiadomie wybralem MBP i wcale tego nie zaluje i nigdy nie zalowalem.
    a jak pracuje sie na c2d? odpalam np 300 NEFow w PS4 i w chwili pokazania sie pierwszego zdjecia moge zaczac pracowac (wywolywac) jak mialem kompa na windzie i odpalalem NEFy to szedlem do kuchni, wstawialem wode na kawe, zalewalem kubek, wracalem do pokoju, a komp ciagle wgrywal pliki...
    pod OSXem nie istnieje cos takiego jak klepsydra czy koleczko jak cos chcesz otworzyc. program otwiera sie na momencie i mozesz pracowac.
    nie wiem jak jest z prockami i3, i5 i i7, ale sadze, ze sa szybsze od c2d. co najwazniejsze to to, ze kompa wogole nie slychac, nawet dysku gdy zapisujesz lub otwierasz kilka aplikacji w tym samym czasie...magia czy co? nie wiem, ale wiem, ze do normalnego kompa z Win juz nie zasiade...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    magia czy co?
    nie każdy jest śwMikołajem i nie każdy może mieć magicznego maca z elfami w środku. te zwykłe macbooki to jednak czasami słychać, a i kręcące się kółko bywa że się na chwilę pojawi. ba zwykły macbook wcale nie jest wyraźnie szybszy kiedy pracuje pod osx niż pod w7:/

PS: Elfa do macbooka chętnie przygarnę (możliwa zamiana na teściową lub rower).

Domyślnie

ale zamiast klepsydry jest pilka plazowa
    i widocznie na jakis innym macach pracujemy w sensie systemu
    bo ja ta pilke widzialem
    chociaz wydajny jest rzeczywiscie, bo przy kilku aplikacjach (ps, lr, poczta, FF, itunes, skype i adium) i rzecywiscie sporych plikach w tych pierwszych dwoch
    dziala zadziwiajaco plynnie
    co do 13 i 15 o ja jednak bym bral 13, w koncu to ma byc mobilny sprzet, a obrobki ani na 13 ani 15 ani nawet 17 sobie nie za bardzo wyobrazam
    ja uzymam laptopa do zrzucania zdjec podczas sesji (na biezaco) i do wstepnego podgladu, ewentualnie takiej wstepniej pogladowej obrobki pod klienta
    reszta w domu na troche mniej mobilnym sprzecie

Domyślnie

Mając do wyboru Lenovo i MBP, ja bez chwili wahania wybrałbym Jejpla. Bo cenie sobie komfort i brak nadmiaru zmartwień powodowanych przez komputer z Windą na pokładzie. Co do tego czy 13" czy 15" – generalnie 15" byłaby lepszym pomysłem, o ile różnica poręczności jest do zaakceptowania. Z tym że w tej chwili nie warto brać nówki – w ciągu miesiąca-dwóch powinien pojawić się jakiś apdejt, zapewne szybsze procki, może SSD w standardzie.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Przemierzyłem sobie wczoraj 15" i wychodzi mi że to dosć spory komp jest - za punkt odniesienia wziąłem T60p którym obecnie się posługuje i na szerokość jest on identyczny z MBP 13". Z tym że kusi mnie cena MBP 15" i5 2,53 - 5,4 k pln co chyba jest dość atrakcyjną kwotą jak za nówkę sztuke.......
    Może faktycznie wstrzymać się i poczekać na nowy sprzęt Apple'a ??
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Może faktycznie wstrzymać się i poczekać na nowy sprzęt Apple'a ??
    Moze

Domyślnie

Nie wiem jak działa MBP 13 z zewnętrznym monitorem, ale mogę się domyślać
    Wiem za to, że 13 ma świetną kolorystycznie matrycę, paru znajomych używa ich do szybkiej obróbki zdjęć (sport, reportaż itp). Kolorystyka i kąty widzenia są świetne. Jedyny minus to odblaskowa matryca.
    Daj znać jak się będziesz pozbywał T60p, mam ewentualnego kupca pod ręką
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Z tym że kusi mnie cena MBP 15" i5 2,53 - 5,4 k pln co chyba jest dość atrakcyjną kwotą jak za nówkę sztuke.......
    Moim zdaniem bardzo dobra cena. Ja za C2D 2.4 nieco ponad rok temu dałem prawie 7k
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów