Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Problem wygląda tak, że po uśpieniu komputer jakby się wybudzał - słychać startujące wentylatory - jednak nie daje żadnego sygnału na monitor.
    Na innej płycie i z inną kartą graficzną, ale miałem coś podobnego. Tylko u mnie problemem okazało się połączenie któregośtam Catalysta z wyjściem (i tu nie pamiętam) HDMI lub DP. Powrót do DVI oraz na wszelki wielki apdejt sterownika rozwiązały tą kwestię.

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Jadę na "7" od półtora roku i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby system sam się zresetował po zaktualizowaniu. Pojawia się tylko monit o konieczności resetu, ale można go "odłożyć" lub trwale wyłączyć.
    Cholera, jak zwykle trafiła mi się zepsuta Winda, ja mogę odłożyć tylko o (z pamięci) 10 minut lub 4 godziny. A później kliknąć ten sam komunikat jeszcze raz, zwlekanie z kliknięciem wywołuje automagiczny restart.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Cholera, jak zwykle trafiła mi się zepsuta Winda, ja mogę odłożyć tylko o (z pamięci) 10 minut lub 4 godziny. A później kliknąć ten sam komunikat jeszcze raz, zwlekanie z kliknięciem wywołuje automagiczny restart.
    Aż się dokładnie przyjrzę przy kolejnej większej akutalizacji. Co do "opóźniania", to można tak o 4 godziny aż do .... śmierci, da się też gdzieś wyłączyć ten monit (Panel Sterowania albo rejestr - nie pamiętam, bo mi to nie jest potrzebne, ale kiedyś mignęła mi przed oczami informacja o tym na jakiejś stronie).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Dosłownie.
    Wiem że nie pomagam, ale nie mogę powstrzymać się od konkluzji, że niestety, połączenie składaka i Win daje skutki takie, że działa lub nie, kiedy chce.
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ten nie taki zły system potrafił się w trymiga wywalić na firmowej stacji roboczej tak że bez reinstalacji nie dało się tego podnieść..

Koniec OT.
    Z tego co Pan opowiada Panie Tom01 wynika, ze składaki i firmowe stacje to to samo g*wno, tylko w innym opakowaniu.

(tez nie moglem się powstrzymać - bzdury jakie czasami Pan opowiada (te odnośnie składaków) mnie irytują po prostu)

Domyślnie

Nie stacja jest do duszy tylko 7.

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    bzdury jakie czasami Pan opowiada (te odnośnie składaków) mnie irytują po prostu
    Ma Pan jakieś dowody na to, że składak nie jest elektronicznym bublem? Bo ja mam sporo, że jest.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Jeszcze dużo zależy od tego, jaki to składak i z czego poskładany. W zasadzie, to jest to najważniejsze. Bo przecież Maciek to już teraz też "składak", tyle tylko, że złożony ze starannie wyselekcjonowanych komponentów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Jeszcze dużo zależy od tego, jaki to składak i z czego poskładany. W zasadzie, to jest to najważniejsze. Bo przecież Maciek to już teraz też "składak", tyle tylko, że złożony ze starannie wyselekcjonowanych komponentów.
    Nie składak tylko komputer PC o takiej samej architekturze.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Czyli wychodzi prawie na jedno. Teoretycznie mogę sobie złożyć takiego składaka, co będzie niemal identyczny jak Mac. Oczywiście chodzi o same komponenty, a nie poszczególne rozwiązania.

Domyślnie

Teoretycznie mogę sobie złożyć takiego składaka, co będzie niemal identyczny jak Mac.
    Ani teoretycznie, ani praktycznie.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czyli wychodzi prawie na jedno. Teoretycznie mogę sobie złożyć takiego składaka, co będzie niemal identyczny jak Mac. Oczywiście chodzi o same komponenty, a nie poszczególne rozwiązania.
    Nigdy nie złożysz peceta z podobnego gówna, bo japcokom pasują cały szajs pod konkretne zamówienie i to żółtemu producentowi poci się to i owo, gdy wszystko nie chodzi jak trzeba.

Nigdy nie będziesz miał takich możliwości żonglerki jak wspomniany producent.
    Medice, cura te ipsum.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem tej "przepychanki" ;]
    Nigdy nie miałem Maca, bo póki co mnie na niego nie stać. Dlatego nie mam porównania, ale osobiście (odpukać) nie miałem nigdy żadnych problemów z kompem, które by wynikały z faktu, że jeden podzespół gryzł się z drugim, a od zawsze składam komputer samodzielnie. Wybieram sprawdzone firmowe podzespoły i jest ok. Natomiast mam znajomego, który zawsze oszczędza ile tylko zdoła i potem u niego występują różne przypadłości i nijak nie wiadomo skąd się biorą i co zaradzić. Dlatego nie można generalizować, że składaki są bee.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów