Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie Problem z wybudzaniem komputera

Problem wygląda tak, że po uśpieniu komputer jakby się wybudzał - słychać startujące wentylatory - jednak nie daje żadnego sygnału na monitor. Pozostaje twardy reset. Na razie wyłączyłem samoczynne przechodzenie w stan uśpienia w systemie. W biosie w menu zasilania mam ustawienia standardowe, ACPI - dostępny, ACPI 2.0 - niedostępny. System W7 64bity, płyta Asus P7P55D-E, grafika Gigabyte ATI Radeon HD5750 pasywna, dyski spięte w Raid0.
    Grzebałem w necie ale nic rozsądnego nie znalazłem. Może ktoś będzie w stanie coś poradzić.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

A mozesz wlaczyc ACPI 2?

Domyślnie

Właczyłem, niestety bz.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

najnowszy bios ?
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Chyba muszę powiedzieć tak. Najnowszy. I wszystko wskazuje na to (google), że chyba to jest to. W każdym razie wszystko sprawdzone i kicha dalej. Chyba nie będę z tym walczył dalej bo google mówią, że to walka z wiatrakami. Znalazłem nawet identyczny przypadek, ale i tak nic nie pomogło.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Chyba muszę powiedzieć tak (update). Najnowszy. I wszystko wskazuje na to (google), że chyba to jest to. W każdym razie wszystko sprawdzone i kicha dalej. Chyba nie będę z tym walczył dalej bo google mówią, że to walka z wiatrakami. Znalazłem nawet identyczny przypadek, ale i tak nic nie pomogło.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Opssss coś mi się omskło przy poprawce.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Mam to samo na Lenowo T500, W7 32bit. W takim przypadku usypiam ponownie i za chwilę wstaje z obrazem na monitorze....
    D200+N35/2D+N50/1,8+N17-55/2,8+N80-200/2,8+T12-24+S50/2,8macro+2xSB800 i.t.p. szpeje

Domyślnie

Przywróćcie po prostu domyśle ustawienia w BIOSie. Ja też miałem podobnie jakiś czas temu. Tylko mój się uśpił i już nie chciał się obudzić. Nawet po odłączeniu od prądu na nockę, po włączeniu wentylatory kręciły się jak oszalałe, ale cicho wszędzie, głucho wszędzie... Kombinowałem z karta graficzną, z zasilaczem, z pamięciami... Już miałem płytę główną podmieniać, ale kolega siadł, popatrzył, wyzerował BIOS (zworką na płycie, bo się nawet POST nie uruchamiał) i poszło. A przecież nic tam nie było ruszane odkąd komputer był złożony i skonfigurowany i zupełnie o tym nie pomyślałem. Ot, po prostu coś się przywiesiło. W sumie soft, jak każdy inny. Oczywiście nie twierdzę, że w Waszym wypadku to pomoże, ale warto spróbować.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 29-12-2010 o 15:12

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

T&T, mam identyczny objaw jak Ty (co prawda na innej płycie), co ciekawe dzieje się tak raz na ~40 wybudzeń, czyli mniej-więcej co 2 tygodnie. Ciekawostka: gdy naciskam dowolny klawisz na klawiaturze podczas wciskania zapalają się diody na klawiaturze (te od Num Locka itd.), gdy puszczam - gasną. T&T, też tak masz?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów