Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Domyślnie

Dostałem do testów chińskiego gripa. Powiedzcie co z nim jest nie tak, że nie przełącza się na baterię w aparacie, choć body go widzi. Przy rozładowaniu akumulatorków w gripie, muszę go odkrecić żeby dalej robić zdjęcia. Ciekawe jest jeszcze to, że tak dzieje się dopiero gdy dokręcam śrubę w gripie.

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Zamiennikow nigdy nie stosowalem ale w oryginalnym MB-D10 spust migawki ciutke inaczej pracuje niz ten w body.
    Ciezej jest wyczuc faze blokady ekspozycji.

Nie odnieslicie takiego wrazenia?
    Ostatnio edytowane przez co4en ; 04-12-2010 o 13:58

Domyślnie

Po niespełna 4 tygodniach dostałem w końcu nowego gripa. Z tamtym nic nie dało się zrobić.

Korzystam z Alfy pod Nikona D700. Właśnie czekam 3 tydzień, aż grip wróci z serwisu z Krakowa . Aparat nie widział aku z poziomu gripa - tak jakby go w ogóle tam nie było. Natomiast spust, AF-ON itd działały bez zarzutu (Podobno miałem pecha i natrafiłem na taki egzemplarz). Ciężko mi jednoznacznie określić, czy ten zamiennik to szmelc, ponieważ znam co najmniej 3 osoby, które używają już 2-3 rok tej Alfy ze swoimi Nikonami i złego słowa nie dadzą powiedzieć. Baaa nawet te osoby same polecają akurat ten zamiennik, a wiem, że jeden z moich znajomych jest bardzo przeczulony na wszelkiego rodzaju tandetne podróby, jednak dla gripa zrobił wyjątek i jak twierdzi - nie żałuje.

Domyślnie

Ja posiadam grip alpha podpięty pod d300s i wszystko śmiga pięknie jak na razie

Domyślnie

Normalka, zwolennicy i przeciwnicy

Ja tam sobie kupiłem oryginał do D300s, mam go od kilku dni a jak będzie czas pokaże

Pozdrawiam
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Od ok. roku mam Alpha pod D300. Bardzo dobrze wykonany. Zero problemów. Dla Fuji S5Pro mam oryginalny grip ( MB-D200 ) i nie widzę różnicy w działaniu czy wyglądzie. Baterie mam również oryginalne ( może stąd brak problemów? ).

Domyślnie

Jeżeli chodzi o serwis Alphy to jestem zadowolony. Wysłałem grip zepsuty (rok użytkowania) i przysłali nowy.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

hm, miałem alphe w d90 i nie miałem z nią żadnych problemów, nawet raz pożyczyłem koledze do d80 i po tej pożyczce kupił sobie własny także nie mogę złego słowa powiedzieć o MB-D80 od Aplha, teraz mam do D700 org. grip i hm kawał aparatu się zrobił(ciężki i masywny). Dobrze wykonany i spasowany. Rzeczywiście spust działa inaczej niż w body ale nie sprawia on większego problemu. Osobiście jestem zadowolony, jednak jeżeli miałbym go kupować samemu za takie pieniądze, pewnie wybrałbym Aplhe.
    Zbędny

Domyślnie

Mam taniego chińczyka za 150zł. Ma jedną wadę, gdy jest w nim bateria i włączony tryb CH potrafi sam strzelić seryjkę 3-5 zdjęć. Poza tym defektem nic więcej się się nie dzieje. Uzywam od początku roku tego gripa.
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Zamiennikow nigdy nie stosowalem ale w oryginalnym MB-D10 spust migawki ciutke inaczej pracuje niz ten w body.
    Ciezej jest wyczuc faze blokady ekspozycji.

Nie odnieslicie takiego wrazenia?
    Dokładnie, wg mnie ten spust jest taki jakiś "gumowy" i wcale nie wyczuwam blokady ekspozycji. Żeby złapać ostrość trzeba naprawdę delikatnie naciskać aby nie wyzwolić migawki. W D80 przycisk miał wyraźny skok, dało się wyraźnie wyczuć dwa "kliknięcia", w D300 spust działa już bardziej miękko, a w MB-D10 trzeba mieć już rękę artysty

PS. Czy jak używam Eneloopów w gripie, to w body ustawić Ni-MH? Bo za Chiny nie wiem...

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów