Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam taniego chińczyka za 150zł. Ma jedną wadę, gdy jest w nim bateria i włączony tryb CH potrafi sam strzelić seryjkę 3-5 zdjęć. Poza tym defektem nic więcej się się nie dzieje. Uzywam od początku roku tego gripa.
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Domyślnie

Jak używasz eneloopów to ustaw w gripie że jest Ni-MH

Domyślnie

a możne taki grip jako alternatywa
    zakupiłem to na ebay za 75-euro
    tanie rozwiązanie prosto od chińczyków

Domyślnie

a co to za "produkt" ??
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pienia Zobacz posta
    a co to za "produkt" ??
    http://cgi.ebay.de/LCD-Batteriegriff...item3cb31284d2

podalem link do strony skad osobiscie kupilem, z opisem produktu

Domyślnie

~300zł. Drożej, aniżeli Alpha, uznawana za dobra alternatywę na oryginał, którą zresztą mam.
    Jak długo masz już ten grip? Nic się nie odkleja itd i jakie wrażenia?

Luzaczek ma rację, trzeba ustawić Ni-MH HR6 a nie FR6 jak napisał skinny.
    Ostatnio edytowane przez Grizzzly ; 30-12-2010 o 18:44
    D700, MB-D10, SIGMA 15 mm 2.8, 24-70 2.8, 50 1.8, 80-200 2.8, SB 900, SB 600, DAKINE SEQUENCE,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grizzzly Zobacz posta
    ~300zł. Drożej, aniżeli Alpha, uznawana za dobra alternatywę na oryginał, którą zresztą mam.
    Jak długo masz już ten grip? Nic się nie odkleja itd i jakie wrażenia?
    nie moge wypowiedziec sie jako stary uzytkownik gripa poniewaz mam go dopiero 2 dzien ale wszystko wydaje sie ok, solidnie wykonany nic sie nie odkleja, nie trzeszczy ani przyciski nie odlatuja, firma nazywa sie MeiKe, wysylaja na caly swiat na amerykanskim ebay widzialem jeszcze wiecej rozwiazan od tej firmy.
    dolaczyli gwarancje na rok, podkladka na mysz a takze swoja reklame z pozdrowieniami i podziekowaniem za zakup na ktorej sa zdjecia ekipy tej firmy - wyglada na solidna a nie na chinczyka skladajacego malymi raczkami w stodole z odpadkow.
    jezeli w przyszlosci beda problemy od razu napisze
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Fakt, ma być HR6, a nie FR6.

Przy okazji - Mam oryginał razem z oryginalna baterią itp (generalnie cały zestaw PDK-1) i dzieje się podobnie jak na niektórych zamiennikach. Wszystko jest OK i nagle 3" LCD w aparacie przestaje działać. Po odpięciu gripa wszystko jest OK. LCD pomocniczy działa cały czas. Czyszczenie styków itp zrobione. Problem wystąpił kilka razy i najpóźniej następnego dnia wszystko znowu działało. Porażka. A najgorsze to, że jak wyślę do serwisu, to odeślą pewnie z kwitkiem że wszystko przecież działa.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 30-12-2010 o 22:05

Domyślnie

Gerard, Alpha, czy tezż Alfa, jest robiona przez MeiKe. Zamawiałem MB-D80 Alphy i przysłali zrobionego przez MeiKe, sklep Polski, znany zapewne - Fotoza..py.pl
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

@Grand.- no to wszystko jasne mam nadzieje ze mi posłuży długo i szczęśliwie

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów