Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39
    Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Na ulicach Rzymu

Będąc w Rzymie natknąłem się na tego człowieka.
    Podążał on w kierunku Piazza di Spagna z nadzieją wyżebrania kilku euro dla siebie. Wyjątkowo smutny widok.

Zdjęcie to nagrodzone zostało IV miejscem na konkursie zorganizowanym przez DPReview i zatytułowanym ~Tribute to Sebastio Salgado~ W konkursie brało udział 91 fotografów z całego świata http://www.dpreview.com/challenges/C...Results&Rows=4

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrus33 Zobacz posta
    Będąc w Rzymie natknąłem się na tego człowieka.
    Podążał on w kierunku Piazza di Spagna z nadzieją wyżebrania kilku euro dla siebie. Wyjątkowo smutny widok.

Zdjęcie to nagrodzone zostało IV miejscem na konkursie zorganizowanym przez DPReview i zatytułowanym ~Tribute to Sebastio Salgado~ W konkursie brało udział 91 fotografów z całego świata
    Treść naprawdę mocna... ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia... Nagroda niepodważalna, ale kadr nie rozpieszcza, zaś sama jakość byłaby usprawiedliwiona gdyby warunki były trudne... a nie wydają się być takie...

Gratuluje nagrody

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

NBA
    Masz całkowicie rację !
    Zostałem zaskoczony przez tego człowieka i nie miałem czasu żeby zmienić ustawienia aparatu. Dlatego też w wielkim pośpiechu chwyciłem za sprzęt i zrobiłem dosłownie dwie fotki. Ten biedny człowiek zasuwał na tych swoich nóżkach jak rzymska Lambretta. Nie miałem odwagi, aby pójść za nim i zrobić mu więcej zdjęć. Jakoś mnie serce powstrzymało przed tym. Może następnym razem go spotkam. W Rzymie wszystko jest możliwe.

Domyślnie

Wykazałeś dużo empatii, że zwróciłeś uwagę na los biednego kaleki. Salgado prawdopodobnie jest dumny, a może nawet wzruszony.
    Ostatnio edytowane przez pawel ; 26-12-2010 o 17:15

Domyślnie

Nie miałem odwagi, aby pójść za nim i zrobić mu więcej zdjęć.
    Klasyczny przykład. Takiemu streetowi (piszę w odniesieniu do konkretnej fotografii) mówimy stanowcze i wyraźne -- NIE. Są zdjęcia, które jak najbardziej można robić z pozycji obserwatora, ale są zdjęcia gdzie bezpośredni kontakt z osobą fotografowaną jest wskazany czy wręcz obowiązkowy. Zaprezentowane zdjęcie należy zdecydowanie do tej drugiej grupy.

Drugie pytanie jakie nasuwa się oglądając tą pracę to: Dlaczego tak bardzo oszpeciłeś ten obrazek? On został najnormalniej w świecie zniszczony.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Klasyczny przykład. Takiemu streetowi (piszę w odniesieniu do konkretnej fotografii) mówimy stanowcze i wyraźne -- NIE. Są zdjęcia, które jak najbardziej można robić z pozycji obserwatora, ale są zdjęcia gdzie bezpośredni kontakt z osobą fotografowaną jest wskazany czy wręcz obowiązkowy. Zaprezentowane zdjęcie należy zdecydowanie do tej drugiej grupy.

Drugie pytanie jakie nasuwa się oglądając tą pracę to: Dlaczego tak bardzo oszpeciłeś ten obrazek? On został najnormalniej w świecie zniszczony.
    Dobrze, że nie jesteś w jury konkursowym......ludzie znienawidziliby Ciebie natychmiast )))
    Tak jak pisałem, nie miałem odwagi napastować tego kaleki swoim aparatem. Jakoś potwornie żal mi się zrobiło.
    A dlaczego kolega twierdzi, że oszpeciłem to zdjęcie ?
    Kolega widział oryginał ?

Domyślnie

A dlaczego kolega twierdzi, że oszpeciłem to zdjęcie ?
    Kolega widział oryginał ?
    Nie, nie widziałem, ale wolałbym cokolwiek innego od tej wersji -- przepały, halo, brak ostrości, ogromne szumy.
    Najzieleńszy z zielonych

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Nie, nie widziałem
    A wypowiadasz się jakbyś widział !
    No cóż, bajkopisarstwo jest zdecydowanie twoją mocną stroną.
    Zdjęcia zdecydowanie NIE....właśnie przejrzałem twoją galerię ))))

Domyślnie

No cóż, bajkopisarstwo jest zdecydowanie twoją mocną stroną.
    Prosiłbym bez wycieczek osobistych... i radzę wziąć słownik w rączkę.

Zdjęcia zdecydowanie NIE....właśnie przejrzałem twoją galerię ))))
    Oj... chyba zamknę się w sobie. To może konkrety? Ja pokrótce wypunktowałem...
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Po pierwsze: czym to było robione ? telefonem ?
    Po drugie: jak nie umiesz przyjąć krytyki nie publikuj zdjęć. Jeśli liczyłeś na ohy i ahy to się najzwyczajniejj w świecie przeliczyłeś.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów