petrus33, ale ten kolorowy oryginal jest sporo lepszy jakościowo niż pierwsze zdjęcie zmasakrowane obróbką, ja bym po prostu poszedł w takim kierunku.
Szukaj
petrus33, ale ten kolorowy oryginal jest sporo lepszy jakościowo niż pierwsze zdjęcie zmasakrowane obróbką, ja bym po prostu poszedł w takim kierunku.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
tak przy okazji zrobiłes to d200 i tokiną ? wiele osób narzeka na ten obiektyw...
Możesz nam objaśnić, czym i kiedy wykonałeś to zdjęcie?
I czemu z prawej strony widać biały skrawek? Sprawia to wrażenie obróbki przy użyciu "kopiuj-wklej".
Czy na DPreview przyjmują tak niechlujnie obrobione fotografie czy tylko nam zaserwowałeś taki odpad? Chyba, że na tym polega ten specyficzny "klimat"?
Krzysztof Paszkiewicz
Bardzo grzecznie ,bez zlosciwosci ..ta praca (podkreslalam w/m) jest b.slaba .jest na niej to co jest..ale tak sfotografowane .. nie dziala.
Kadr b kiepski,przypadkowy.przechodzacego turysty(teraz juz to nawet nie jest wazne jak to bylo ze tak sie skonczylo).widze duzo bledow ,za duzo zeby wymieniac ,i najgorsze (dalej w/m) brak ' magii '.
Fotografia nie broni sie sama ,..to nie dobrze.
Wyglada na to ze panowie w dppreview przydzielili nagrode jak by ze strachu ,z litosci i za stopien kalectwa.
Do autora mimo wszystko..respekt,i powodzenia dalej i nie sugerowac sie (w tym przypadku) zadnym zajetym miejscem .prosze zaufac.
pozdr
Ostatnio edytowane przez rawa ; 27-12-2010 o 17:58
..
www.facebook.com/vaydaimages
www.vaydaimages.com
Rozumiem, że ów kaleki mężczyzna zapierniczał (za przeproszeniem) na swoich zniekształconych kończynach, na czworaka - tak szybko, że nie było czasu na zrobienie bardziej przemyślanego kadru i choć odrobinę lepszego technicznie?
Przy czym Salgado produkował namiętnie obrazki mierne technicznie?Zresztą walory techniczne nie miały tak naprawdę wielkiego znaczenia w tym konkursie. Tu liczyło się stworzenie klimatu takiego jak na zdjęciach Salgado.
Może jeszcze raz - jeśli chcemy uzyskać rozgrzeszenie za słabsze technicznie zdjęcie - MUSI ono powalać rewelacyjnym ujęciem, do tego takim, po którym widać, że nie było możliwości/czasu na ustawienie odpowiednich parametrów. To zdjęcie niczym jako obraz się nie broni i nic nie usprawiedliwia technicznej słabości - normalnie takie pstryki wywala się jeszcze w aparacie, w najlepszym przypadku pozostawia na pamiątkę (?) - "jakiego to ciekawego ktosia na ulicy spotkałem!". Na pewno nie jako wyraz kunsztu technicznego oraz wrodzonej (tfu!) wrażliwości fotografa... nie to zdjęcie.
Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
Blog AgaPe
Zdjęcie zrobiłem małym kompaktem Canonem A620 (szczerze mówiąc dopiero teraz zajrzałem do Exifu)
Błędnie wpisałem Nikon D200 jako dane sprzetu. Zawsze mam dwa aparaty ze sobą.
Mam Tokinę 28-70mm/f2.8 z roku chyba 1996. Nie jest to jakiś super obiektyw, wiem o tym, ale często potrafi ładnie rysować dobre zdjęcia. Szkło typowe dla tamtych lat. Dziś optyka jest już bardziej zaawansowana.
Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 29-12-2010 o 10:54
Skontaktuj się z nami