Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39
    Rycerz
    Gość

Domyślnie

myślicie że ta ramka coś oznacza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrus33 Zobacz posta
    Lecę jeszcze dzisiaj ! Że też tobie się chce dochodzić takich szczegółów ????
    Po prostu jestem dociekliwy
    Taki babol na zdjęciu konkursowym to jakaś masakra!
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Dla mnie jest to bardziej dziwne, bo na orig. kolorowym, który ma EXIF, też to jest.
    Pomijając co to dokładnie jest, to ten pasek moim zdaniem powinien znacznie wpłynąć na ocenę w konkursie.
    Proponuję stworzyć komisję śledczą i wszcząć dochodzenie ))
    Temat wielce pasjonujący.

Domyślnie

Proponuję stworzyć komisję śledczą i wszcząć dochodzenie ))
    Temat wielce pasjonujący.
    No tak, bo nie wystarczy powiedzieć - co to jest? Mnie bardziej interesuje to, dlaczego poszło to do zdjęcia konkursowego i jak widać nie tylko mnie.
    Chyba, że to jest nieodzowna część kompozycji zdjęcia...

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

NBA
    Jakoś mnie serce powstrzymało przed tym.

Niestety ale takie mamy czasy,że w reportażu taki odruch to kardynalny błąd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    Niestety ale takie mamy czasy,że w reportażu taki odruch to kardynalny błąd.
    ja tu zadnego reportazu nie widze, zwykly pstryk za pazuchy kurtki zrobiony.

Swoją drogą boli mnie to, ze słabe zdjęcia i trollowanie zdobywaja tyle komentarzy a niektóre wyśmienite prace mogą liczyc co najwyżej na kilka, o jakiejkolwiek dyspucie nie mówiąc
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 29-12-2010 o 13:37 Powód: lit. / ort.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    ja tu zadnego reportazu nie widze, zwykly pstryk za pazuchy kurtki zrobiony.

Swoją drogą boli mnie to, ze słabe zdjęcia i trollowanie zdobywaja tyle komentarzy a niektóre wyśmienite prace mogą liczyc co najwyżej na kilka, o jakiejkolwiek dyspucie nie mówiąc
    niestety tak to już jest, pisałem o tym już kilka miesięcy temu...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Ponieważ co najmniej w przypadku jednego zdjęcia KLIK zachodzi obawa o autorstwo zdjęcia, autor wątku nie udowodnił swojego autorstwa, a dowody wskazują na plagiat, użytkownik petrus33 dostał urlop od forum, jego wątki będą zamknięte.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Forumowicz petrus33 dostał to na co zasłużył. Po szczegóły (nasz forumowy astrofotograf -- mpwt -- klarownie wszystko wyjaśnia) zapraszam do wątku Księżyc 2010 (polecam przestudiowanie całego tematu).

Dodatkowo o nagrodzie w postaci bana zadecydowało kilka innych kwestii:
    1. Recydywa -- użytkownik petrus33 miał na koncie już trzy kartki wręczone za ataki personalne (dzisiaj dostał czwartą), jak widać nic one nie dały. Arogancja i prostactwo dalej króluje w jego wypowiedziach.
    2. Mocne podejrzenia co do wiarygodności użytkownika. Dziwne nieścisłości... Użytkownik dobrze pamięta, że nie zdążył zmienić nastaw aparatu i poczynił tylko dwa zdjęcia, za to nie pamięta jakim aparatem robił, a okazało się że zdjęcie robił kompaktem nosząc również ze sobą D200, jak sam przyznał (nie jest to dziwne?) -- na portalu dpreview wpisany jest D200. A to data wykonania fotografii się nie zgadza -- na dpreview 2010 rok, wg exif’a 2007. Niewyjaśniona biała ramka na prawej krawędzi. Zdjęcie z wątku Gdzieś w Afryce opisane jest na dpreview jako robione wyżej wspomnianym kompaktem, natomiast w samym wątku autor pisze o NEF’ie na którym poprawiał WB... jakim cudem, z Canon’a A620?

Na zarzuty nie odpowiada w ogóle, reaguje po chamsku lub czytamy jakieś mętne tłumaczenia, które nie przekonały nikogo.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów