Close

Strona 7 z 72 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 720

Wątek: Cena LPG

Domyślnie

freefly coś w tym jest na rzeczy. Jak sobie policzyć realny koszt posiadania samochodu... już nawet pomijając kredyt, załóżmy że kupujemy za własne, ale i tak je przecież musimy zarobić Powiedzmy samochód za 25000zł na 5 lat. To ok. 416zł miesięcznie. Do tego OC, przeglądy, eksploatacja (olej, filtry, płyny, wycieraczki) - uśredniając przynajmniej stówka miesięcznie. Doliczmy do tego ceny paliwa. I np. okazuje się, że jeśli przejeżdżam w miesiącu 400km kosztuje nas to ok. 600zł. 1,5zł za kilometr. Taryfa taksówki w Wawie? 1,6zł. Z tą różnicą, że jak się w taryfie coś zepsuje nie ja za to płacę.

Domyślnie

Wszystko jest fajnie, jak można dojechać komunikacja miejską. Szczerze też bym wolał wstać, wsiąść do autobusu czy pociągu i dojechać do pracy. Ale mam 34 km i jest problem bo trzeba się załapać na przesiadkę, jak liczyłem realny czas dojazdu autobusem to prawie 2 godziny w jedną stronę - w lecie. W zimie może być różnie. PKP wymysliło sobie swoje godziny odjazdów i nic mi nie pasuje - musiałbym o 11 jechać żeby być na 13 w pracy. Dodatkowo jeszcze wiozę 2 szkrabów do 2 przedszkoli.. Bez auta jest to nie do wykonania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Pewnie jeszcze bardziej okroją Formułę 1, bo te kilkanaście bolidów szalejących na torze kilkanaście razy w roku zabija Matkę Ziemię
    Już zrobili - silniki mają mieć pojemność 1.6.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    freefly coś w tym jest na rzeczy. Jak sobie policzyć realny koszt posiadania samochodu... już nawet pomijając kredyt, załóżmy że kupujemy za własne, ale i tak je przecież musimy zarobić Powiedzmy samochód za 25000zł na 5 lat. To ok. 416zł miesięcznie. Do tego OC, przeglądy, eksploatacja (olej, filtry, płyny, wycieraczki) - uśredniając przynajmniej stówka miesięcznie. Doliczmy do tego ceny paliwa. I np. okazuje się, że jeśli przejeżdżam w miesiącu 400km kosztuje nas to ok. 600zł. 1,5zł za kilometr. Taryfa taksówki w Wawie? 1,6zł. Z tą różnicą, że jak się w taryfie coś zepsuje nie ja za to płacę.
    Ja wydawałem na paliwo miesięcznie po 1000-1200 PLN. Razy 12 miesięcy? Można za te pieniądze jechać na wakacje autem z wypożyczalni. I jeszcze na same wakacje zostanie z nawiązką i na taksówki.

Domyślnie

Ale cos za cos. Rownie dobrze mozna pozyczac aparat od kolegi (obrazowo, bo troche naciagam).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Rownie dobrze mozna pozyczac aparat od kolegi (obrazowo, bo troche naciagam).
    Albo np. żonę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ale cos za cos. Rownie dobrze mozna pozyczac aparat od kolegi (obrazowo, bo troche naciagam).
    Na aparat też by zostało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Wszystko jest fajnie, jak można dojechać komunikacja miejską. Szczerze też bym wolał wstać, wsiąść do autobusu czy pociągu i dojechać do pracy.
    A ja wręcz przeciwnie. Gdyby mnie było stać, to wolałbym pojechać w ciepłym autku, posłuchać muzyki, nie przepychać się między ludźmi, itd.. świat jest piękny, bo jeszcze jesteśmy wolni (a może to już złudzenie) i mamy wybór co i jak chcemy. Szkoda tylko, że niektórzy chcą nam proponować jedną słuszną wizję ("rację").
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Tyszka aparat wypożycza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    A ja wręcz przeciwnie. Gdyby mnie było stać, to wolałbym pojechać w ciepłym autku, posłuchać muzyki, nie przepychać się między ludźmi, itd.. świat jest piękny, bo jeszcze jesteśmy wolni (a może to już złudzenie) i mamy wybór co i jak chcemy. Szkoda tylko, że niektórzy chcą nam proponować jedną słuszną wizję ("rację").
    Mnie stać, a jednak przesiadłem się na komunikację miejską. W godzinach szczytu od kiedy wprowadzono bus-pasy oszczędzam ok. godziny swojego czasu.

Strona 7 z 72 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów