To i ja pozwolę sobie pod wątek się podczepić

Wątek czytałem, plecaki oglądałem..."czegoś" im zawsze jednak brakuje...
Czego potrzebuję, na czym by mi zależało:
- - plecak dwukomorowy, z trochę większą niż mikroskopijna komora na przedmioty codziennego użytku typu bluza wiosną/latem, jakieś mini zakupy, napój czy kanapki na plener
- - komorę na laptopa, tak żeby 13" się tam zmieściło, w komorze również podróżowałaby mała blenda
- - uchwyt na statyw
- - pokrowiec AW
- - pas biodrowy i ogólnie jakiś znośny system nośny - wiem że nie są profesjonalne plecaki górskie, ale żeby chociaż trochę komfortowo dało się to nosić
- - plusem będzie duża funkcjonalność - czyli szybki dostęp do sprzętu bez wyjmowania wszystkiego, ale też bezpieczeństwo - czyli plecak tak zaprojektowany, żeby kradzież sprzętu nie była aż tak prosta (na zasadzie odsunięcia nieco zamka i wysunięcia czegoś ze środka) - czyli mam tu na myśli np. jakieś klamry czy osłony zamka, boczny dostęp do sprzętu - żeby ewentualny złodziej miał choć trochę utrudnione zadanie
I chyba tyle z takich rzeczy które teraz przychodzą mi do głowy
W plecaku docelowo z zabawek podróżować by miały: D300s z gripem i podpiętym szkłem (nie chciałbym za każdym razem rozmontowywać puszki i szkła żeby schować je do środka), szkiełka: T11-16/2,8; N18-105(w przyszłości pewnie zmiana na N17-55), S50-150/2,8; trzy stałki N 35-50-85/1,8, SB900. Do tego naturalnie drobiazgi typu karty, akumulatorki, ładowarki, kable, w przyszłości system filtrów Cokin'a (choć nie wiem ile to miejsca zajmuje).
Plecak głównie na miasto - po górach dużo i często raczej z nim chodził nie będę. Wypady całodzienne maksimum - tzn jak gdzieś osobno nocować będę będę miał drugą torbę z rzeczami - chodzi o to że jak gdzieś np polecę/pojadę, to na takie całodzienne łażenie po mieście ze sprzętem foto i drobiazgami codziennego użytku o których wspominałem, zapakuję się i będę mógł w miarę wygodnie ten cały dzień sobie łazić
Cenowo chciałbym się zamknąć tak w 500-600zł - jeżeli to możliwe

Obecnie moim faworytem jest chyba:
Kata D-3N1-33.
Inne modele które po opisach/zdjęciach wydają mi się ciekawe:
Tamrak Evolution 8,
Lowepro CompuRover AW,
Lowepro Flipside 400AW,
Benro Quicken 500N,
Tamrac Adventure 9.
Na przymiarkach jeszcze nie byłem, nie wiem więc dokładnie jak z ich pojemnościami. T11-16/2,8 i N85/1,8 to szkła które powinny pojawić się u mnie w ciągu kilku miesięcy, chcę je więc uwzględnić już przy zakupie plecaka
Wiem że sporo tego, i że takie rzeczy to pewnie tylko w Erze...

Ale jednak - macie jakieś doświadczenia z którymś z wymienionych lub jemu podobnych plecaków?
Może źle do tego podchodzę, na co innego powinienem zwracać uwagę?
Porównania nie mam bo obecnie mam torebeczkę na aparat z jednym szkłem, a do klasycznego plecaka miejskiego ciężko to chyba porównywać.
Będę wdzięczny za sugestie czy wszelkie informacje!
Skontaktuj się z nami