Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Domyślnie

Osobiście mam plecak Up-Rise 45 i chwalę go za pomysłowy dostęp do sprzętu: po pierwsze z boku bezpośrednio do aparatu, po drugie przy wymianie obiektywu nie muszę stawiać go na ziemi, tylko przekręcam na pasie biodrowym do przodu (dostęp jest od tyłu). Co do jakości materiału, na pewno nieco ustępuje Lowepro, tzn paski potrafią się strzępić, ale komora na sprzęt jest naprawdę godna zaufania. Ktoś pisał o zbyt miękkich przegródkach w JPA bodajże. Tu nie ma o tym mowy. Ja swój kupiłem zupełnie przypadkowo w sklepie dla mądrych inaczej Kosztował 150 zeta, i to zadecydowało, bo wcześniej widziałem go w "specjalistycznym" sklepie foto za ok 4 stówy. Ale nie żałuję.
    d90 + S10-20 + N16-85 + N70-300 VR + Metz 48

Domyślnie

Autor wątku napisał:
    Cytat Zamieszczone przez szymoniak Zobacz posta
    potrzebuję plecaka na sprzet bo torba na dłuższe spacery mnie wykańcza ale nie mam pojecia jak sie za to zabrać. mam d90 + 16-85 +50 + jupiter 37a, i w planach lampa. problem zaczyna się tu że chciałbym mieć miejsce na sprzęt i dodatkowow na troche ciuchów lub coś nie fotograficznego i zeby plecak ten miał normalne szelki.
    Cytat Zamieszczone przez MiX Zobacz posta
    Po prostu dla mnie plecak na sprzet foto kojarzy sie raczej dosc ekstremalnie. Jak już biore plecak a nie torbe to z reguły w trudne warunki i che aby sprzet byl na pewno bezpieczny. No, wysokie wymagania mam co do plecakow i JPA ich wg mnie nie spelnia, torby traktuje lagodniej ;D
    Nic nie pisze o ekstremalnych wyprawach.
    Zapewne do jego zastosowań plecaki JPA są ok; do moich zresztą też. Na krótkie wycieczki górskie często biorę właśnie JPA bo NaneuPro jest zbyt duży. Wolę używać plecaków niż toreb bo się swobodniej z nimi czuję, podczas spacerów.
    Moje zastrzeżenia w cytowanej wcześniej wypowiedzi, dotyczyły porównania JPA do reklamówek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    Witam, szukam jakiegos plecaka na aparat. Narazie tylko body +1 obiektyw. Mile widziana bylaby mozliwosc wsadzenia laptopa. Co myslicie o tym plecaku?? http://allegro.pl/jpa-plecak-foto-la...277455747.html
    Szukam podobnego plecaka jak wspomniany powyżej (chodzi głównie o pojemność i funkcjonalność oraz cenę jednak w lepszym wykonaniu ).

Plecak w góry, na wycieczki... Do zabrania:
    - D90+70-200
    - D80+17-50
    - lampa
    - 90/2.8
    - ewentualnie laptop
    - jakiś ciuch i coś na ząb

Co sądzicie o:
    http://allegro.pl/prof-plecak-foto-n...344606704.html
    Pod względem wykonania nie wydaje się odbiegać od naneu czy tamraca... (wnioskuję ze zdjęć).
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Plecak wzorowany na plecakach firmy Kata. Sprzęt pewnie jakoś poukładasz, ale z zabraniem kurtki i czegoś na ząb możesz mieć problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Plecak wzorowany na plecakach firmy Kata. Sprzęt pewnie jakoś poukładasz, ale z zabraniem kurtki i czegoś na ząb możesz mieć problem.
    Dzięki.
    Podobieństwo do Kata - też odniosłem takie wrażenie.
    Cena jest przystępna, zastanawia mnie tylko jakość i funkcjonalność...

Czy ktoś może posiada jakieś produkty tej firmy?
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    Pod względem wykonania nie wydaje się odbiegać od naneu czy tamraca... (wnioskuję ze zdjęć).
    Pojęcia nie mam, jak można jakość ze zdjęć wyczytać.
    Lowepro Fastpack 250/250. Tamrac Aero.
    Nie oszczędzaj na jakości. Nie warto.
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zakwas Zobacz posta
    Pojęcia nie mam, jak można jakość ze zdjęć wyczytać.
    Lowepro Fastpack 250/250. Tamrac Aero.
    Nie oszczędzaj na jakości. Nie warto.
    Grubość ścianek, wygląd materiału... Po zdjęciach plecaka produkcji PJA od razu widać, że jakość jest znacznie gorsza niż u innych (grubości ścianek, użyte materiały, nierównomierności i karby - falowanie ścianek itd...). Trzeba po prostu mocniej wytężyć wzrok. To "po prostu widać" jak po prostu widać, że jedna dziewczyna się podoba, a inna nie

Już po kilku godzinach na necie skłaniam się do Tamrac Aero 80... Brakuje tylko pokrowca przeciwdeszczowego!! To jakieś fatalne niedopatrzenie producenta...
    Mój plecak potrzebuje 27cm na D90 z 70-200... Więc niektóre z plecaków nie przejdą ze względu na wymiary...

Ps Dzięki za uwagę o oszczędzaniu... Faktycznie - oszczędność rzędu 100zł to jakieś nieporozumienie przy wartości sprzętu, który ma się w tym znajdować...
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Pozwolę sobie zapytać się osób, które posiadają Tamraca Aero 85 (bo zdaje się, takie tu są ). Czy wejdzie mi jako jeden z obiektywów nie podpiętych do body N70-300VR?
    Jak mierzę szkło, to mi wychodzi, że teoretycznie jest za długi, ale może ktoś go akurat nosił w tym plecaku i może napisać mi ze dwa słowa na ten temat. Będę wdzięczna.
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

Cześć Mata_Hari. Ale Cię daaaawno nie było!

Domyślnie

No, niestety ostatnio jakoś mało czasu na wszystko
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów