Close

Strona 42 z 223 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 2222

Domyślnie

Właśnie też się zainteresowałem, można?
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Zgadza się wysokie iso jest bardzo fajne, ziarenko bardzo ładnie wyglada pózniej na wydrukach czarno białych, jak by nie te gumy było by miodzio bardzo udana puszka ( uwilelbiam ją
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 03-12-2010 o 10:14 Powód: literówki ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    Ha ! A ja ciągle mam i używam D100 ! I nawet jestem z niego zadowolony !
    Obsługa aparatu taka sama od 15 lat (przesiadłem się z F80s), wężyk spustowy ten sam od 15 lat, kólka kręcą się leciutko (wielokrotnie lżej, niż np w pouszczelnianym D300), możliwości matrycy ciągle pozwalają na zrobienie zdjęcia 10000x lepszego niż to, co mi osobiście udaje się wyprodukować, 6Mpx zamula komp tylko troszkę (10Mpx pewnie sporo bardziej?), mogę używać funkcji "Multi Image Window" w NC4 (której brak w NXach)... No jedynie obsługi manuala nieco brakuje

Z D200 pewnie byłbym zadowolony bardziej, ale jakiś taki drogi ciągle jest
    A ja nawet używam D1, który w jeszcze większym stopniu podobny jest do analoga (F5), nie ma jeszcze menu na głównym LCD, tylko na tym małym wyświetlaczu w postaci 31 poziomów, na których wybieramy 1 albo 0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    uwaga: wątek nie dla ludzi o słabych nerwach

mam d200 i jestem zadowolony!
    ta puszka nadal pomaga robić świetne zdjęcia! to naprawdę wytrzymała konstrukcja z czasów gdy nie oszczędzano jeszcze tak strasznie na materiałach
    jest fantastyczna i nie zamierzam w tym roku wymieniać jej na nic innego... [ straszne ]
    jeśli należysz do grupy zadowolonych użytkowników napisz co ci się takiego podoba w d200 i wzbudź zazdrośc w jej "nie-posiadaczach"

ten wątek to swoisty protest, jako odpowiedź na zerowe zainteresowanie się tym modelem na forumowej giełdzie, od razu zastrzegam nie znam sprzedających , nie koniecznie ich lubię ale nie rozumiem totalnie braku zainteresowania tym modelem nikona...

edit:
    mam iso 100!
    Gdybym miał kupić d200, zdecydowanie wziąłbym Fuji S5..., praktycznie to samo, a mniej szumi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pateb Zobacz posta
    Gdybym miał kupić d200, zdecydowanie wziąłbym Fuji S5..., praktycznie to samo, a mniej szumi.

etam mniej... moze troche inaczej, ale tez szumi.

no i pisanie ze praktycznie to samo to duza nadinterpretacja. d200 jest szybszy a obrazek RAW znacznie lzejszy. Poza tym to interpolowane 12 mpix jakos takie dziwne jest...

Domyślnie

kocham mojego d200
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Borkowski Zobacz posta
    kocham mojego d200
    kapitalne zamknięcie wątku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta