Close

Strona 32 z 217 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 2222

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Różnica między D200 a D300 jest widoczna w ISO i ilości pól AF.
    D300 z samą 50mm to będzie często "bolało". Jeśli przywykłeś do slajdów to użyteczne ISO D200 ci wystarczy (max. 800).

Domyślnie

narażę się tu pewnie całemu gronu ale postaram CI jakoś naświetlić pewne sprawy czemu polecam CI dxx a nie dxxx
    po 1 dxxx są uwielbiane za lepszy AF uszczelnienia i wielkość i teraz tak
    AF ok zgoda to by się przydało w dxx
    ergonomia jest taka sama po zakupie gripa a ile pieniędzy nam zostaje w w kieszeni
    uszczelnienia , co z uszczelnień jak przeciętny amator kupuje obiektywy nie uszczelnione i przez najsłabsze ogniowo tracimy szczelność ponad to fotografowałem i dalej to robię moją d80'' i w piekielnie trudnych warunkach gdzie tylko przecierałem go z kropel deszczu , śniegu itd i nic mu się nie stało .

kupując takie d80 np zostaje CI ok 1600 zł jak nie więcej i możesz kupić już jakieś fajne szkło , co Ci z tego ,że będziesz miał dxxx , jak będzie wszystkiego brakowało szerokości przybliżenia itd. tak na prawdę taka decyzja CIę ograniczy i to sporo , amatorowi na prawdę nie jest potrzebna taka puszka , trzeba tylko przemyśleć pewne sprawy , masę ludzi tu na forum pokazało co potrafią zrobić z puszek które wdł niektórych nie nadają się do zdjęć , a właśnie ludzie z tymi puszkami zawstydzili tych profi mających korpusy z pełnymi klatkami czy d300 . Nie pije tu do niekogo więc jeśli ktoś jest urażony to przepraszam piszę tylko o moich spostrzeżeniach i staram się rozsądnie myśleć przyszłościowo dla autora a nie ograniczyć go
    Ostatnio edytowane przez LordRamzes ; 28-11-2010 o 15:00
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

Dzięki za info. Co do amatora to nie jestem aż takim znowu amatorem fotografuję już trochę czasu i tylko zmieniam slajdy na matrycę.
    Przemyślę jeszcze raz wszystko, ale zastanawiam się nadal nad D200 - w sumie od początku w niego celowałem. Jak coś kupię to na pewno się pochwalę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esco Zobacz posta
    Dzięki za info. Co do amatora to nie jestem aż takim znowu amatorem fotografuję już trochę czasu i tylko zmieniam slajdy na matrycę.
    Przemyślę jeszcze raz wszystko, ale zastanawiam się nadal nad D200 - w sumie od początku w niego celowałem. Jak coś kupię to na pewno się pochwalę.

a to przepraszam jak uraziłem , jeśli już jest nastawienie na d200 to tylko szukać z niskimi przebiegami ,żeby nie okazało się ,że za miesiąc migawka padnie i cała przyjemność z fotografowania pryśnie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

Absolutnie nie uraziłeś - przestań.
    Skoro o przebiegu mowa to czy cena 1800zł za przebieg 66k jest sensowna? Mam jeszcze na oku 2100zł za ok 20k. (jeśli rozbijam wątek to proszę o sygnał).

Domyślnie

mimo ,że d200 dużo wytrzymuje nie kupiłbym z przebiegiem 66 K z tymi 20K to tak ale z 66 nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    mimo ,że d200 dużo wytrzymuje nie kupiłbym z przebiegiem 66 K z tymi 20K to tak ale z 66 nie
    Bez przesady. D200 wziąłbym w ciemno z przebiegiem rzędu 10k.
    Nie demonizujmy, koledzy szanowni.

P.S. Co do nowszych puszek nie byłbym już tak pewny.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

Not o mam już chyba klarowną sytuację. Jeszcze poczekam dla spokoju na zdjęcia D300. Myślę, że bardzo mi pomogliście. Jeszcze raz dziękuję.

Domyślnie

tez bym wzial tego z przebiegiem 20k
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

A w przypadku D300? Czy jest jakaś granica do której opłaca się kupić? Chociaż przy tej cenie jaką chce sprzedający nie spodziewam się mniej niż 50k.

Strona 32 z 217 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów