Różnica między D200 a D300 jest widoczna w ISO i ilości pól AF.
D300 z samą 50mm to będzie często "bolało". Jeśli przywykłeś do slajdów to użyteczne ISO D200 ci wystarczy (max. 800).
Szukaj
Różnica między D200 a D300 jest widoczna w ISO i ilości pól AF.
D300 z samą 50mm to będzie często "bolało". Jeśli przywykłeś do slajdów to użyteczne ISO D200 ci wystarczy (max. 800).
narażę się tu pewnie całemu gronu ale postaram CI jakoś naświetlić pewne sprawy czemu polecam CI dxx a nie dxxx
po 1 dxxx są uwielbiane za lepszy AF uszczelnienia i wielkość i teraz tak
AF ok zgoda to by się przydało w dxx
ergonomia jest taka sama po zakupie gripa a ile pieniędzy nam zostaje w w kieszeni
uszczelnienia , co z uszczelnień jak przeciętny amator kupuje obiektywy nie uszczelnione i przez najsłabsze ogniowo tracimy szczelność ponad to fotografowałem i dalej to robię moją d80'' i w piekielnie trudnych warunkach gdzie tylko przecierałem go z kropel deszczu , śniegu itd i nic mu się nie stało .
kupując takie d80 np zostaje CI ok 1600 zł jak nie więcej i możesz kupić już jakieś fajne szkło , co Ci z tego ,że będziesz miał dxxx , jak będzie wszystkiego brakowało szerokości przybliżenia itd. tak na prawdę taka decyzja CIę ograniczy i to sporo , amatorowi na prawdę nie jest potrzebna taka puszka , trzeba tylko przemyśleć pewne sprawy , masę ludzi tu na forum pokazało co potrafią zrobić z puszek które wdł niektórych nie nadają się do zdjęć , a właśnie ludzie z tymi puszkami zawstydzili tych profi mających korpusy z pełnymi klatkami czy d300 . Nie pije tu do niekogo więc jeśli ktoś jest urażony to przepraszam piszę tylko o moich spostrzeżeniach i staram się rozsądnie myśleć przyszłościowo dla autora a nie ograniczyć go
Ostatnio edytowane przez LordRamzes ; 28-11-2010 o 15:00
Dzięki za info. Co do amatora to nie jestem aż takim znowu amatoremfotografuję już trochę czasu i tylko zmieniam slajdy na matrycę.
Przemyślę jeszcze raz wszystko, ale zastanawiam się nadal nad D200 - w sumie od początku w niego celowałem. Jak coś kupię to na pewno się pochwalę.
Absolutnie nie uraziłeś - przestań.
Skoro o przebiegu mowa to czy cena 1800zł za przebieg 66k jest sensowna? Mam jeszcze na oku 2100zł za ok 20k. (jeśli rozbijam wątek to proszę o sygnał).
mimo ,że d200 dużo wytrzymuje nie kupiłbym z przebiegiem 66 K z tymi 20K to tak ale z 66 nie
Not o mam już chyba klarowną sytuację. Jeszcze poczekam dla spokoju na zdjęcia D300. Myślę, że bardzo mi pomogliście. Jeszcze raz dziękuję.![]()
tez bym wzial tego z przebiegiem 20k
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
A w przypadku D300? Czy jest jakaś granica do której opłaca się kupić? Chociaż przy tej cenie jaką chce sprzedający nie spodziewam się mniej niż 50k.
Skontaktuj się z nami