Skoro Nikon ma fabryki w Japonii i sam przyznaje, że ten aparat jest produkowany w Japonii, a na body jest napisane "Made in Japan" to dlaczego mam nie wierzyć?
Szukaj
Skoro Nikon ma fabryki w Japonii i sam przyznaje, że ten aparat jest produkowany w Japonii, a na body jest napisane "Made in Japan" to dlaczego mam nie wierzyć?
D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800
Takze w Chinach mozna wyprodukowac super jakosciowo rzecz, przyklad, rowery Grand albo Bruce Lee![]()
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Bez przesady... mam 50/1.8 mejd in czajna, która jest szybsza i ostrzejsza niż 50/1.4 mejd in dżapan...
a przy tym ponad dwa razy tańsza...
50/1.4 przerobiłem 3 sztuki... wszystkie trzy (chociaż z innych sklepów) były jak to określasz "felerne". Chociaż felerne nie były bo były dobrymi szkłami ale nie rewelacyjnymi.
50/1.8 przerobiłem już 4 sztuki, ale tylko dlatego że albo na motocrosie dostałem kamieniem który przebił UV i wstrzelił się w soczewkę obiektywu, a to spadł mi na beton podczas repo, a to z własnej głupoty przetarłem na 1mm przednią soczewkę.
Teraz mam czwartą która wciąż jest rewelacyjnym szkłem.
Zresztą, wystarczy spojrzeć na MTFy by stwierdzić że to szkło to rzeźnik![]()
dzięki lr 3.5 odkryłem że mój d200 nie szumi w ogóle![]()
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
Robiłem ostatnio ślub dla znajomych. Chciałem zobaczyć czego tak naprawdę brakuje D200 w tej materii. Faktycznie szumi, ALE ... jako drugie body miałem D300 i po obrobieniu zdjęć najpierw z niego, teraz przeszedłem do D200 i ROZPŁYWAM SIĘ nad jego kolorami. Wcześniej traktowałem to jako coś, co po prostu jest i nawet nie zwracałem na to uwagi. Do tego nie jestem zaawansowanym portrecistą (ludzi nigdy zbyt wiele nie fotografowałem), aby wychwytywać takie różnice w locie, ale siedząc przez tydzień jedynie nad plikami z D300, przy pierwszym kontakcie z dwusetą prawie się przewróciłem. Miękkość i dziwnie płynne przejścia tonalne. Czysto subiektywna sprawa, ale czuję naprawdę różnicę.
Wrzuc jakies fotki pozachwycamy sie razem![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nie mogę, bo jeszcze nie oddałem zdjęć PM i nie dostałem ich zgody na publikację. Zresztą, jest to bardzo subiektywne odczucie więc nie wiem jak to niby zobrazować. Postanowiłem uzewnętrznić się tutaj![]()
Skontaktuj się z nami