Close

Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 290

Domyślnie

po przesiadce z laptopa na którym obrabiałem zdjęcia koparka opadła do ziemi i tak już została
    obrabiam praktycznie 95% w LR i jestem w szoku jak to chodzi... rewelka.
    odpalony gg, skype, LR, film 1080p,firefox, nod32 windowsowy wskaźnik użycia procka 20% pamięci 20%
    teraz LR otwiera się jakieś 2-3sek presety to ułamki sek... dla mnie bajka
    .: D700 :. + .: D700 :. + 7x szkło + 8x błysk + 7x radio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrpl Zobacz posta
    po przesiadce z laptopa na którym obrabiałem zdjęcia koparka opadła do ziemi i tak już została
    Zasze myslalem, ze roznica miedzy wydajnoscia wspolczesnego komputera stacjonarnego a laptopem, dla nikogo nie bedzie zaskoczeniem...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni

Domyślnie

eeeee podzialasz troche i stwierdzisz " co tak wolno"
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Domyślnie

ej no jeszcze niedawno myślałem ze 2 rdzenie to wypas i tak było na początku potem niestety zaczęło brakować w przeciągu roku wiec pomyślałem, czas na 4 rdzenie, ale jak zacząłem szukać to ku mojemu zdziwieniu już były procki 6 rdzeniowe. Laptop do pracy juz nie wchodził w grę, wiec stacjonarka ostatnio kompa składałem 7 lat temu..... ale się namęczyłem kiedyś podpinało się jeden kabel do płyty głównej , a teraz... wsio pod napięciem, potem z systemem pod górkę, win 7 wywalał przy instalacji błąd 0x80070570
    napędy zmieniałem, płyta bez skazy, pamięci wyjmowałem, testowałem w rożnych bankach i nic... ale przypomniałem sobie instalacje na laptopie i przełączyłem AHCI w bios...poszło bez problemu
    jak by nie było to koparę cały czas mam na podłodze

Domyślnie

Hej ! na macu i7 SSD śmiga wszystko w dodatku w totalnej ciszy do której nie jestem przyzwyczajony, pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrpl Zobacz posta
    obrabiam praktycznie 95% w LR i jestem w szoku jak to chodzi... rewelka.
    odpalony gg, skype, LR, film 1080p,firefox, nod32 windowsowy wskaźnik użycia procka 20% pamięci 20%
    teraz LR otwiera się jakieś 2-3sek presety to ułamki sek... dla mnie bajka
    ale to tak podczas obrobki ?

czasami zastanawiaja mnie watki, w ktorych ludzie pytaja o rade, a pozniej i tak robia po swojemu. to po co pytac
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

nie no stary to tylko do testa jak pracuje pod obciazeniem, normalnie jak obrabiam to nie ogladam filmow itp
    chyba stare kompy obraziły się na mnie bo laptopa właśnie kurier będzie zabierał na serwis, a stara stacjonarka umiera przez chorobę dysku który ledwo zipie i z bólem oddaje mi dane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t0m3k Zobacz posta
    hmm, windows 7 + soft = 1GB RAM, Lightroom = 1GB RAM, Photoshop = 1GB RAM razem 3 GB. Ja dla spokoju kupiłbym 8 lub 6 GB ram

A czy przypadkiem przy takiej ilości RAMu nie jest już niezbędny system 64-bitowy? Bo 32-bitowy to chyba tylko 3,5 GB widzi...

edit: dobrnąłem do końca wątku i ktoś już o tym pisał. Ale dobrze to podkreslić skoro padają kwoty rzędu 6 i 8 GB
    Ostatnio edytowane przez Gio ; 29-11-2010 o 19:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zajac4 Zobacz posta

- GPU - nVida Quadro FX 1800
    Quadro to chyba procesor specjalizowany do zastosowań CADowskich więc chyba niekoniecznie nadaje się do grafiki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    A czy przypadkiem przy takiej ilości RAMu nie jest już niezbędny system 64-bitowy? Bo 32-bitowy to chyba tylko 3,5 GB widzi...
    Masz rację. Tyle że do pełni szczęście jest jeszcze potrzebne oprogramowanie 64-bit, a z tym to róznie bywa. Nikon np. się chyba jeszcze takiego się nie dorobił
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów