Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Eva

Domyślnie

Nie rozumiem zdjęcia, więc wstrzymam się z krytyką do czasu aż zrozumiem.

Domyślnie

Jaka jest historia tego zdjęcia? Modelka chciała coś zdjąć / założyć? Klimat sukni zabity od góry do dołu tym czymś co będzie trzeba nazywać w dalszej częsci "pozą" modelki. Do tego na minus, na 1 - centralna kompozycja, przycięta suknia i moim zdaniem brak butów. Na 2, dziwnie skadrowane zdjęcie, ucięte stopy i do tego ta "poza" (tfu, tfu...). Jak już, to albo cięcie w połowie ud, albo szerzej. Poza tym na 1 brakuje mi więcej przestrzeni. Być może jakiejś korelacji z tym kominkiem.

Tyle z mojej strony jeżeli chodzi o kadrowanie.

Jeżeli chodzi o światło to nie będę się za bardzo rozpisywał. Ale moim zdaniem jest zbyt mdłe światło (najprawdopodobniej efekt zbyt mocnego odstawienia lamp od modelki), choć na 1 lepsze. Patrząc na stronę waszej grupy, to jakieś warsztaty ze strobingu mieliście?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luźna gumka Zobacz posta
    Jaka jest historia tego zdjęcia? Modelka chciała coś zdjąć / założyć?
    Zdjęcie pokazuje, że pod tak dużą suknią, kryje się piękno.
    Klimat sukni zabity od góry do dołu tym czymś co będzie trzeba nazywać w dalszej częsci "pozą" modelki. Do tego na minus, na 1 - centralna kompozycja, przycięta suknia i moim zdaniem brak butów. Na 2, dziwnie skadrowane zdjęcie, ucięte stopy i do tego ta "poza" (tfu, tfu...). Jak już, to albo cięcie w połowie ud, albo szerzej. Poza tym na 1 brakuje mi więcej przestrzeni.
    Nie zgadzam się kompletnie z tym, co piszesz. Nie wykonałbym tego zdjęcia inaczej (tak jak piszesz)
    Patrząc na stronę waszej grupy, to jakieś warsztaty ze strobingu mieliście?
    Nie to nie były warszaty, tylko spotkanie grupowe.

Ale mimo iż się nie zgadzam z tobą dzięki za opinię

Domyślnie

oba zdjęcia ciasno, ale pomysł ciekawy
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonArturo Zobacz posta
    oba zdjęcia ciasno, ale pomysł ciekawy
    Ciasno, ponieważ nie chciałem pokazywać pustej przestrzeni znajdującej się z jednej i drugiej strony kominka
    Ale dzieki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowart Zobacz posta
    No to pocisnąłeś z dorabianiem ideologii...

Nie zgadzam się kompletnie z tym, co piszesz. Nie wykonałbym tego zdjęcia inaczej (tak jak piszesz). Ale mimo iż się nie zgadzam z tobą dzięki za opinię
    Ok. Nikogo nie zmuszam do swojego punktu widzenia. Jednak chętnie bym przeczytał jaki artysta miał zamysł. Bo ja osobiście nie odbieram tego zdjęcia w kategorii, że "pod tak wielką suknią, kryje się piękno".

Bose nogi zostały skrócone brakiem butów. Dodatkowo brak butów spowodował "opad" łydek i te także stały się większe na zdjęciu. W moim skromnym odczuciu daleko tym nogom do piękna...

Poza tym, po czasie dotarło do mnie skąd bierze się problem tych zdjęć. Uchwyt dłoni. Gdyby dziewczyna miała "odkrywać" piękno robiłaby to z gracją, delikatnie i subtelnie, dostojnie, koniuszkami palców trzymając za zewnętrzne części (poły?) sukni, odsłaniając fragment nóg / nogi. A taki układ rąk generuje bardzo kosmate myśli, które nijak nie pasują do tej stylizacji.

Domyślnie

Ciasno, ponieważ nie chciałem pokazywać pustej przestrzeni znajdującej się z jednej i drugiej strony kominka
    Ale dzieki
    rozumiem, ale mogłeś pokazać cały kominek jako ramkę.
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Nie da się ukryć, że można to nazwać pięknem... ale jakoś ten przekaz do mnie nie dociera - może przez minę modelki? Definitywnie przez minę modelki.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Mi się lewe bardzo podoba, po prostu, bez szukania przekazu i innego tego typu bzdur

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów