Close

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 157

Domyślnie

byc może. w szczegóły nie wnikam bo się na tym nie znam. Ze 100% skutecznościa odrózniam windowsa 95 od windowsa 7 - nic poza tym Ot komputerowy abnegat. Pisałem jedynie w kontekscie tego że mam win7 i color efex u mnie działa. A jak to się dzieje i dlaczego to juz insza inszość w która nie wnikam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    byc może. w szczegóły nie wnikam bo się na tym nie znam. Ze 100% skutecznościa odrózniam windowsa 95 od windowsa 7 - nic poza tym Ot komputerowy abnegat. Pisałem jedynie w kontekscie tego że mam win7 i color efex u mnie działa. A jak to się dzieje i dlaczego to juz insza inszość w która nie wnikam
    To wiesz ja tez mam 7 x64 i tez u mnie działa
    tyle ze żeby działało muszę włączyć CS pod x86 bo pod x64 nie działa

ale widzę ze problem już rozwiązano
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

i jest wersja 4. Wszyscy którym CEP nie śmigał na Win7 64bit (w tym ja) mają problem z głowy.
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

po tych zdjęciach z pierwszych postów zastanawiam się po co wydawać tyle kasy gdy może nie dwoma klikami lecz czterema w LR uzyskuję to samo, kiedyś nawet sciągnąłem triala i po chwili olałem sprawę bo zanim mi się zdjęcie otworzyło (wyeksportowało do TIFF-a) ja byłem już po obróbce trzech nastepnych plików... Poza tym grzebiąc ręcznie w Lr czy Ps wiem co robię i dlaczego i łatwiej mi szybko osiągnąć efekt ( lub kliknąć jakiś preset częściowy ) niż szukać po omacku, co akurat może mi przypasować. Dochodzi wówczas poczucie zadowolenia z tego co robię lub jego brak i brak zadowolenia z lżejszego portfela... Może się mylę, może ktoś mnie wyprostuje...??

Domyślnie

ja spośród tych 50 filtrów mam 5 które byłyby użyteczne. tak było w 3 wersji a 4 powieliła ten schemat - więc powinien ten plugin kosztować 20 ojro nie mnie jednak działa płynnie pod 64bitami. ale nie za tą kasę.
    i co ja mam tu napisać?

Domyślnie

No ja niestety dałem się wtopić w tą najnowszą wersję 4 (wcześniej nie miałem). No cóż człowiek całe życie popełnia jakieś błędy.....
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Poza tym grzebiąc ręcznie w Lr czy Ps wiem co robię i dlaczego i łatwiej mi szybko osiągnąć efekt ( lub kliknąć jakiś preset częściowy ) niż szukać po omacku, co akurat może mi przypasować
    Może po prostu warto poznać narzędzie i efekty jakie zapewnia zamiast klikać i szukać po omacku co przypasuje? Bosz...
    Skoro zdjęcia obrabiasz 2-3 kliknięciami w LR no to faktycznie, nie ma sensu inwestować w jakikolwiek inny soft.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Może po prostu warto poznać narzędzie i efekty jakie zapewnia zamiast klikać i szukać po omacku co przypasuje? Bosz...
    Skoro zdjęcia obrabiasz 2-3 kliknięciami w LR no to faktycznie, nie ma sensu inwestować w jakikolwiek inny soft.
    nie zrozumiałeś, osiągnięty w zdjeciach z pierwszych postów tego wątku - efekt crossa osiągam w kilka sekund i zanim ty otworzysz CEP ja jestem już kilka zdjęć dalej. Nie zajmuję się grafiką tylko robię zdjęcia. Czy widzisz w CEP co się dzieje ze zdjęciem, jakie kroki, są poczynane przez program w trakcie jego modyfikacji...?? NIE... więc nie wiesz co się stało ze zdjęciem. Powiem ci tylko tyle: dochodziłem do wszystkich efektów sam, bez niczyjej pomoc, metoda prób i błedów, mam zrobionych przez siebie ok 200 presetów - część całosciowych część która koryguje mi np tylko aberracje przy danym szkle, nakłada bichromię, a takze wiele presetów jak pędzel gładzenia skóry (też lekkie odsyfianie), odczerwieniania odsiniania miejscowego. Każdy nowy pomysł sprawia mi wiele satysfakcji lecz przede wszystkim usprawnia i przyspiesza pracę. To wszystko prostych kilka kroków i zrozumiałych i jeśli coś w całym kadrze lub jego części nie bangla wiem co poczynić by było dobrze.

BTW słyszałem o pojawieniu się ACR 7.0 beta - ma m.in. miejscowy WB i korekty w cieniach i światłach. Zaznaczam, słyszałem, a nie widziałem lecz jeśli tak to LR będzie to miał na wiosnę

Domyślnie

efekt crossa osiągam w kilka sekund i zanim ty otworzysz CEP ja jestem już kilka zdjęć dalej.
    Pracujesz na pentium II? Mi CEP się otwiera tyle co każde okno w PSie z jakimkolwiek narzędziem. Ale ja w sumie nie obrabiam 10zdjć w 2minuty, u mnie obróbka to "troszkę" coś bardziej skomplikowanego niż dwa presety i 3 suwaki w LR...

Czy widzisz w CEP co się dzieje ze zdjęciem, jakie kroki, są poczynane przez program w trakcie jego modyfikacji...?? NIE... więc nie wiesz co się stało ze zdjęciem.
    No ale... jakie to ma znaczenie? Po co mi ta wiedza? Wystarczy mi oko które ocenia czy coś jest ok czy nie.

Powiem ci tylko tyle: dochodziłem do wszystkich efektów sam, bez niczyjej pomoc, metoda prób i błedów, mam zrobionych przez siebie ok 200 presetów - część całosciowych część która koryguje mi np tylko aberracje przy danym szkle, nakłada bichromię, a takze wiele presetów jak pędzel gładzenia skóry (też lekkie odsyfianie), odczerwieniania odsiniania miejscowego. Każdy nowy pomysł sprawia mi wiele satysfakcji lecz przede wszystkim usprawnia i przyspiesza pracę. To wszystko prostych kilka kroków i zrozumiałych i jeśli coś w całym kadrze lub jego części nie bangla wiem co poczynić by było dobrze.
    No extra, ale nie wiem co to ma do rzeczy. Ja nie robię żadnych presetów (przede wszystkim nie używam LR do obróbki zdjęć, bo jest bardzo mało rozbudowany), jestem w stanie 90% efektów osiągnać normalnie narzędziami w PSie tylko to zajmuje sporo czasu - po co mam to robić skoro mam sporo gotowych w CEP? To znaczne przyspieszenie pracy po prostu. Na dodatek każdy filtr jest wrzucany jako osobna warstwa z maską więc mogę w 2s sobie zamaskować lub odmaskować to czego nie chcę mieć. Idealne.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 29-10-2011 o 10:00

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów