Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Klimaty Slaska

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie Klimaty Slaska

Domyślnie

Kolego, Śląsk już dawno nie pretenduje do miana brudnego i odrapanego. Twoja wizja jest zgoła mało trafna. Zapraszam do ponownego odwiedzenia okolic. Można naprawdę pogodzić przyjemne z pożytecznym. Zdjęcie fajnine. Pozdrawiam.
    D70s, 18-70........ i milion pomysłów na zdjęcia, które nie wiem jak zrobić

Domyślnie

Zapraszam więc do Wałbrzycha. Znajdziesz tu Śląsk 20-lat temu.
    Tak jak na fotce to... najładniejsze skrzyżowania wyglądają.
    Mz. rejstrowanie takiej rzeczywistości też jest ważne, bo jeszcze kilka lat i ten urbanistyczny, typowo niemiecki klimat poprzemysłowych miast pryśnie
    A zdjęcie. Super obróbka. Z resztą jak zawsze
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez salomon Zobacz posta
    Kolego, Śląsk już dawno nie pretenduje do miana brudnego i odrapanego. Twoja wizja jest zgoła mało trafna. Zapraszam do ponownego odwiedzenia okolic. Można naprawdę pogodzić przyjemne z pożytecznym. Zdjęcie fajnine. Pozdrawiam.

po pierwsze to nie jestem Twoim kolega
    po drugie, to Slask mimo ze jest wielki, to nie znaczy, ze jest nowoczesny.
    bylem w Chorzowie, Bytomiu, Katowicach, Dabrawie Gorniczej... caly czas jeden i ten sam klimat... a nawet powiedzialbym, ze miejscami brak klimatu, bo to co mnie najbardziej interesuje obrocilo sie w totalna ruine, ewentualnie powstaly w tym miejscu jakies hipermarkety. Dla mnie fotografia to przyjemnosc, i bedac na Slasku naprawde czulem sie jak w niebie, bo tematow do fotografowania jest mimo wszystko bardzo wiele, szczegolnie wlasnie takich starych/ciezkich i brudnych, i chce to miec zanim kompletnie zniknie i zamieni sie w marketowy kiczyk.

poza tym nie trzeba dlugo szukac, zeby znalezc jeszcze takie kadry...

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

no to moze jeszcze kilka kadrow:

[02]

[03]

[04]

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

przeciez tu nie chodzi o reklame
    swego czasu przekonalem sie ze z patryiotami lokalnymi nie wygram, bo zawsze beda mieli jakies "ale"... jak wstawilem na innym forum zdjecie starej kamienicy w Lodzi (praktycznie z centrum miasta), to lecialy podobne komentarze, ze powinienem robic zdjecia innym obiektom, np manufakturze, bo jest ladna, albo zabytkowym placykom bo sa piekne a na slasku to pewnie powinienem zrobic zdjecie spodka i tego nowego tunelu... ;p bo inaczej sie to kloci z wizja mieszkancow.

Domyślnie

niestety nie o to chodzi co piszesz w poprzeniej wypowiedzi. to nie chodzi o lokalne sympatie. to po prostu nic nowego. nawet powiem sztampa.

najgorsze jednak jest to, ze autor nie zadal sobie trudu by poznac specyfike miejsca jakie fotografowal. tak na prawde to mozna by te zdjecia zatytulowac w sposob dowolny. jakiekolwiek miasto tak moze wygladac od strony odwrotnej do wyremontowanych kamienic.

jaki jest cel tych zdjec?

pozdrowienia
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja nie mam nic przeciw starym kamienicom, obdartym podwórkom i dziurawym ulicom, ba nawet sama czasem fotografuje z lubością takie miejsca. Zresztą ktos mi nawet zarzucił kiedyś, że czemu w takie brzydkie miejca chodzę...?!
    Jednak tak naprawdę powyższe zdjęcia mogły byc zrobione właściwie wszędzie indziej (niekoniecznie na śląsku) - nawet w odpiglowanych turystycznie szlagierach Polski (typu Kraków, Wrocław, Warszawa wszystkie niewymienione miasta przepraszam..itp itd). Zatem czy są to faktycznie klimaty śląska...? Moim zdaniem niebardzo.

PS nie urodziłam się na śląsku, nie mieszkam, nie mam tam rodziny ani znajomych, jednak bywam dośc regularnie...więc jakieś zdanie mam wyrobione.

Co do samych fotek - myślę, że tak naprawdę "robi" je obróbka komputerowa - bez niej byłyby zupełnie przeciętne i pewnie nie zwracałyby w ogóle uwagi oglądających oraz nie wywoływałyby żadnych emocji. Umiejętnośc takiej obróbki - szczerze podziwiam.

Z tym, że ja się nie znam więc mogę się mylic.
    Pozdr dla wszystkich
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

All my life who am i? olej to ... już była taka dyskusja na cyberfoto.pl ... niepotrzebna ...
    Jak ktoś głupi, albo udający głupiego, to szkoda się silić.
    Każdy fotografuje to co mu się podoba. I co ma do tych zdjęć to, że na Śląsku są miejsca ładniejsze. Nico. Kolega Stawiarz miał ochotę akurat sfotografować te miejsca. Pochwalił się nimi bo uważa je za ciekawe, a to, że jest podpisane, że to Śląsk ma tylko rolę informacyją. A nie: "wy śląskie, brudne łachy, u mnie w Częstochowie jest ładniej"
    Przynajmniej tak mi się wydaje.
    Swoją drogą, zapraszam do Lublina. Pokażę ci najbrzydsze miejsca byś mógł uwiecznić klimat lubelski (nie lubliński, jak to się często ludziom ze śląska zdaża powiedzieć
    Co do zdjęć, to na 2 budynki się walą.

jakubs okulary genialne
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Le Sir Zobacz posta
    Kolega Stawiarz miał ochotę akurat sfotografować te miejsca. Pochwalił się nimi bo uważa je za ciekawe, a to, że jest podpisane, że to Śląsk ma tylko rolę informacyją. A nie: "wy śląskie, brudne łachy, u mnie w Częstochowie jest ładniej"
    Przynajmniej tak mi się wydaje.
    Swoją drogą, zapraszam do Lublina. Pokażę ci najbrzydsze miejsca byś mógł uwiecznić klimat lubelski (nie lubliński, jak to się często ludziom ze śląska zdaża powiedzieć
    Co do zdjęć, to na 2 budynki się walą.

jakubs okulary genialne
    Autor miał prawo zrobic zdjęcia tych miejsc, miał prawo uznac je za ciekawe, miał prawo pokazac je tutaj a ja oraz inni mamy prawo do komentowania w taki sposób jaki wydaje się nam właściwy. Tyle.
    Przynajmniej tak mi się wydaje
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów