Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Klimaty Slaska

Domyślnie

Podobają mi się twoje zdjęcia architektury - chociaż karuzela z Paryża wymiata lubię do niej wracać. Chyba przez twoje zdjęcia kupie coś szerokiego pozdr....

Domyślnie

Chodzi o to, że takie zacietrzewianie się w obronie swojego miasta do niczego nie prowadzi i nie ma sensu. Nikt nie chciał nikogo obrażać zdjęciem tego co tam (tu konkretnie na Śląsku, ale to nie ma znaczenia, bo na CF było, że w Łodzi) rzeczywiście się znajduje.
    Skończmy ten temat, skupmy się na zdjęciach. Czy naprawdę nikogo nie rażą walące się ściany z 2 ?
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

Ooo... znam te miejsca, niektóre całkiem nieźle
    Dobre fotki
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    Jednak tak naprawdę powyższe zdjęcia mogły byc zrobione właściwie wszędzie indziej (niekoniecznie na śląsku) - nawet w odpiglowanych turystycznie szlagierach Polski (typu Kraków, Wrocław, Warszawa wszystkie niewymienione miasta przepraszam..itp itd). Zatem czy są to faktycznie klimaty śląska...? Moim zdaniem niebardzo.
    hehe, to sie kompletnie nie zgadzamy w takim razie... bo ja widze bardzo duza roznice w architekturze w Krakowie, w porownaniu z tym co jest w Lodzi, a juz tym bardziej tym co jest w Warszawie, czy na Slasku.

czesto daje specjalnie zdjecia bez opisu na roznych serwisach i ludzie nie maja problemu z identyfikacja, w jakim rejonie kraju dane zdjecie zostalo zrobione. wiec mowienie, ze takie a takie zdjecie mozna zrobic wszedzie to lekka przesada albo brak wyobrazni.

Domyślnie

jasne że różnice są i to spore - zwłaszcza Kraków/Śląsk a Łódź czy Warszawa jednak raczej nie o to w moim poście mi chodziło. Przy czym o ile o Krakowie moge sporo powiedzieć i sporo widziałam z klimatów raczej niedostępnych turystom o tyle Warszawę znam słabo a Łodzi wcale.
    Natomiast w moim poście chodziło mi o coś innego - zdjęcia pokazują - szare, brudne, zaniedbane dzielnice/ulice miasta - a takie klimaty naprawdę są wszędzie bez wyjątku, - i to raczej miałam na myśli.
    Masz ochotę na podobne zdjęcie podwórka z 'kómórkami" w Krakowie..? daj znać poprowadzę Cię jak po sznurku
    Drzwiczki identyczne nie będą ale klimat podobny a wydaje się, że o klimat właśnie Ci chodziło, a nie o detale architektoniczne, wyznaczniki stylów czy ich pochodzenie. Gdyby chodziło o te ostatnie to zaczyna być zupełnie inna rozmowa ale chyba nie o to tutaj chodzi?

Le Sir
    ściany mnie nie rażą - zakładam, że tak ma być - był ultraszeroki obiektyw i to jest naturalna konsekwencja jego użycia natomiast o samych zdjęciach już napisałam wcześniej w przeciwieństwie do większości komentujących, którzy skupiają się na czym innym wyłącznie
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    Natomiast w moim poście chodziło mi o coś innego - zdjęcia pokazują - szare, brudne, zaniedbane dzielnice/ulice miasta - a takie klimaty naprawdę są wszędzie bez wyjątku, - i to raczej miałam na myśli.
    no jasne ze sa, nawet w Budapeszcie czy w Paryzu, tyle ze w kazdym z tych miast takie miejsca maja swoj niepowtarzalny charakter. nie wiem natomiast do czego zmierzasz i co chcesz udowodnic?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez All my life who am i? Zobacz posta
    nie wiem natomiast do czego zmierzasz i co chcesz udowodnic?

Nic.
    Zupełnie nic.
    Zdjęcia oddają niepowtarzalny klimat Śląska.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

hehe, ja rozumiem, ze moga ci sie nie podobac, nie wszystkim sie podobaja, niektorzy nie moga przelknac takiej edycji zdjec, inni nie moga przelknac takich kadrow, walacych sie budynkow, tematu, podejscia, przyciemnia, winiety... wszystkim nie dogodze... po prostu robie swoje i czasem fajnie sobie podyskutowac z lekka nutka emocji

Domyślnie

Widzę że nie tylko moje zdanie jest inne-to pocieszające. Skoro już do Katowic się pofatygowałeś(jak by nie był 70 parę kilometrów) trzeba było poszukać rzeczywistych symboli tego regionu jak kopalnie, zarówno te upadłe i jeszcze działające. Hutę chociażby Kościuszko już od paru lat niedziałającą, zakłady azotowe "AZOTY". Naprawdę jest tego sporo, a klimat mógłby być naprawdę oddany. A tak jak napisał jeden z moich przedmówców odrapane kamienice mogą być wszędzie. Naprawdę to co sfotografowałeś to nie jest nawet tak zwany "familok" kojażony ze śląskiem, a o "hlywiku" już nie wspomnę. Wiem, że nie jestem twoim kolegą ani ty moim, więc tymbardziej pozdrawiam i jeszcze raz mówię, że zdjęcia mi się podobają , ale klimatu śląska nie oddają.
    D70s, 18-70........ i milion pomysłów na zdjęcia, które nie wiem jak zrobić

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

tak, tak, tak...
    w lodzi to tylko manufaktura, a w katowicach to tylko spodek albo kopalnia typowe komentarze mieszkancow kazdego z tych rejonow pozdrawiam rowniez.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów