Świetny poradnik. Przyda się na pewno!
Wielkie dzięki![]()
Szukaj
Świetny poradnik. Przyda się na pewno!
Wielkie dzięki![]()
###
Niby proste, a robi wrażenieŚwietna robota, gratulacje
![]()
www.marcinkowalczyk.com
www.marcinkowalczyk.com/blog - nowy blog
Pozwolę sobie zadać pytanie, mam nadzieję, że się nie wygłupię...
koffee - czy zdjęcia np z arbuzem czy czereśnią również były obrabiane wg tego schematu ?? Strasznie zapadły mi w pamięć![]()
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Zdjęcia o które pytasz były obrabiane w podobny sposób tylko z tego co pamiętam więcej ingerowałam krzywymi. Nie pamiętam dokładnie co robiłam bo nie działam według schematów i robię wszystko na "czuja" i często po jakimś czasie nanoszę drobne poprawki więc nie chciałabym tutaj wyliczać jakie czynności wykonałam bo przypuszczam że bym skłamała bo nie mam dobrej pamięci![]()
Cieszę się że są osoby którym tutek się przydałPozdrawiam serdecznie
![]()
Nie trzeba widziec, zeby wiedziec jaka jest degradacja obrazu w przypadku kompresji JPG, i jak to wplywa na mozliwosci obrobki.
Smieszna jest to, ze z taka niewiedza na temat formatow plikow i kompresji, ilosci bitow zapisywanych informacji, rzucasz stwierdzeniami, ze jest to smieszne.![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Sorry, ale Tobie sie chyba baaardzo musi nudzic.Wiesz przeciez doskonale na czym polega kompresja JPG i jakie ma to skutki dla pozniejszej obrobki. W jakim wiec celu chcesz dyskutowac na ten temat? Czyzbys szukal dowodu na to, ze powstanie i uzywanie wszystkich innych niz JPG formatow zapisu plikow graficznych i bezstratnej kompresji, bylo bez sensu?
![]()
Ostatnio edytowane przez stig ; 20-11-2010 o 17:15
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Nieeeee, ale nie lubię nieprawdziwych (czy też półprawdziwych) uogólnień. Zasada żeby preferować formaty bezstratne może i formalnie poprawna, ale czy jesteś w stanie pokazać jakiekolwiek różnice w obrazie pomiędzy JPGiem sensownie skompresowanym na 10-12 w Szopowej skali, a innym formatem? Bo ja - nie.
Skontaktuj się z nami