zalezy z jaka lampa, no i z mniejsza moca
Szukaj
zalezy z jaka lampa, no i z mniejsza moca
podpis nieczytelny
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
OK! Przyznaje nie mialem w reku D70 - co sie na dniach zmieni - ale nie wydaje mi sie by synchronizacja w trybie FP - pomimo tracenia czesci mocy blysku w celu rozciagniecia w czasie - nie byla tak samo uzyteczna - zakladajac maksymalny czas 1/500 - jak to jest w D70.
Jest jeszcze sprawa czasow krotszych od 1/500 - co wy na to - wiadomo w D200 z wlaczonycm FP - bez klopotu - w D70 - bez tasmy klejacej nie podchodz
Siupes w swojej wypowiedzi napisal o pradozernosci D200 - przez pierwsze trzy miesiace tez tak uwazalem - teraz na jednym ladowaniu robie sredni kolo 1200 zdjec - nie zaluje sobie przeostrzania, podgladania, szybkich serii, kasowania - jedyne co to omijam wylaczanie body - jedynie do wymiany kart - tak - grzeje sie non stop - nie wiem moze to jakies wyjatkowe aku mi sie trafily choc na poczatku bylo max 350 zdjec!
Druch 66, Ami 2, D200, MB-D200, S 17-70, S 135-400, SB 800, 2x SanDisk Extr III 1GB, 2x2GB Manfrotto 682B i niuf do pilnowania
A mam pytanie do was czy ktoś testował D200 z obiektywem Tamron 90mm przeznaczonym typowo do macro
podobno nie wiem ile w tym prawdy ale D200 ma duże problemy z ostroscią przy dość mocno przymknietej przysłonie czy to jest prawda czy ktoś z was spotkał się z takim problemem
Ja tez sie dorzuce ze z ta pradozernoscia to przesada. Ale zalezy JAK sie robi. Jesli klepie sie seryjne, bez ogladania zdjec na wyswietlaczu, to mozna zrobic ~2000 zdjec na 1 akumulatorze.
Jesli po kazdym zdjeciu, powiekszamy je na LCD i wgapiamy sie w nie, to zywotnosc akumulatora bardzo szybko spada do 1/4-1/5 tego co podalem.
Pytanie na ile faktycznie trzeba te zdjecia ogaldac w aparacie?...
D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek
A gdzie Ty to słyszałeś? Przy bardzo mocno przymkniętej przysłonie rozdzielczość obiektywu spada, a odpowiedzialna za to jest koleżanka dyfrakcja. Nie jest to cecha puszki, tylko obiektywu i przysłony. D200 nie jest tu żadnym wyjątkiem, bo w tej dziedzinie wyjątków nie ma.
Jacek
Miałem D100 - nie narzekałem. Mam D70s ( przejściowo ) - denerwuje mnie ten aparat. Do jakości zdjęć nie można się przyczepić, ale zgrzytanie obiektywów z tą puszką jest dobijające. Na szczeście za dwa miechy kupuję D200 i mam nadzieję, że będę tak samo zadowolony jak z D100.
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami