Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

zalezy z jaka lampa, no i z mniejsza moca
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisu Zobacz posta
    Siupes napisał...
    ...brak 1/500 z lampa.... - dziwne moje D200 smiga z lampa w pelnym zakrecie czasow! Nie wprowadzaj w blad - poczytaj instrukcje!
    Tak, ale Ty masz na mysli tryb FP, gdzie nie ma pelnej synchronizacji i spora czesc blysku jest tracona. A Siupes mial na mysli taka synchronizacje przy 1/500 jak w D70.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Tak, ale Ty masz na mysli tryb FP, gdzie nie ma pelnej synchronizacji i spora czesc blysku jest tracona. A Siupes mial na mysli taka synchronizacje przy 1/500 jak w D70.
    Spora część błysku w trybie FP jest tracona, to fakt, ale nie można tego określic jako: "nie ma pełnej synchronizacji", bo w akurat wymaga to idealnej synchronizacji. To tak tylko tytułem sprostowania.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Spora część błysku w trybie FP jest tracona, to fakt, ale nie można tego określic jako: "nie ma pełnej synchronizacji", bo w akurat wymaga to idealnej synchronizacji. To tak tylko tytułem sprostowania.
    Tak, tak, masz calkowita racje. Mialem na mysli wylacznie blysk i zle sie wyrazilem.

Domyślnie

OK! Przyznaje nie mialem w reku D70 - co sie na dniach zmieni - ale nie wydaje mi sie by synchronizacja w trybie FP - pomimo tracenia czesci mocy blysku w celu rozciagniecia w czasie - nie byla tak samo uzyteczna - zakladajac maksymalny czas 1/500 - jak to jest w D70.
    Jest jeszcze sprawa czasow krotszych od 1/500 - co wy na to - wiadomo w D200 z wlaczonycm FP - bez klopotu - w D70 - bez tasmy klejacej nie podchodz
    Siupes w swojej wypowiedzi napisal o pradozernosci D200 - przez pierwsze trzy miesiace tez tak uwazalem - teraz na jednym ladowaniu robie sredni kolo 1200 zdjec - nie zaluje sobie przeostrzania, podgladania, szybkich serii, kasowania - jedyne co to omijam wylaczanie body - jedynie do wymiany kart - tak - grzeje sie non stop - nie wiem moze to jakies wyjatkowe aku mi sie trafily choc na poczatku bylo max 350 zdjec!
    Druch 66, Ami 2, D200, MB-D200, S 17-70, S 135-400, SB 800, 2x SanDisk Extr III 1GB, 2x2GB Manfrotto 682B i niuf do pilnowania

Domyślnie

A mam pytanie do was czy ktoś testował D200 z obiektywem Tamron 90mm przeznaczonym typowo do macro
    podobno nie wiem ile w tym prawdy ale D200 ma duże problemy z ostroscią przy dość mocno przymknietej przysłonie czy to jest prawda czy ktoś z was spotkał się z takim problemem

Domyślnie

Ja tez sie dorzuce ze z ta pradozernoscia to przesada. Ale zalezy JAK sie robi. Jesli klepie sie seryjne, bez ogladania zdjec na wyswietlaczu, to mozna zrobic ~2000 zdjec na 1 akumulatorze.
    Jesli po kazdym zdjeciu, powiekszamy je na LCD i wgapiamy sie w nie, to zywotnosc akumulatora bardzo szybko spada do 1/4-1/5 tego co podalem.

Pytanie na ile faktycznie trzeba te zdjecia ogaldac w aparacie?...
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

[/quote]
    Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    troche lepsze awb, troche mniejszy szum, troche lepsze iso100 od jego braku, troche lepsza ergonomia, troche wiekszy wyswietlacz, troche lepsze detale, troche gorsza ostrosc zdjec, troche wiekszy viewfinder, duzo gorsza bateria, troche drozszy od d70, brak 1/500 z lampa.
    Właśnie zastanawiam się nad tym co po D70. Przekonany jestem do S3Pro chociaż D200 też nie daje mi spokoju. Czy z ostrością w D200 jest na prawdę gorzej niż w D70 ???
    POZDRAWIAM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz121 Zobacz posta
    A mam pytanie do was czy ktoś testował D200 z obiektywem Tamron 90mm przeznaczonym typowo do macro
    podobno nie wiem ile w tym prawdy ale D200 ma duże problemy z ostroscią przy dość mocno przymknietej przysłonie czy to jest prawda czy ktoś z was spotkał się z takim problemem
    A gdzie Ty to słyszałeś? Przy bardzo mocno przymkniętej przysłonie rozdzielczość obiektywu spada, a odpowiedzialna za to jest koleżanka dyfrakcja. Nie jest to cecha puszki, tylko obiektywu i przysłony. D200 nie jest tu żadnym wyjątkiem, bo w tej dziedzinie wyjątków nie ma.
    Jacek

Domyślnie

Miałem D100 - nie narzekałem. Mam D70s ( przejściowo ) - denerwuje mnie ten aparat. Do jakości zdjęć nie można się przyczepić, ale zgrzytanie obiektywów z tą puszką jest dobijające. Na szczeście za dwa miechy kupuję D200 i mam nadzieję, że będę tak samo zadowolony jak z D100.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów