Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Nikon D70 v D200

Od dłuższego czasu korzystam z aparatu Nikon D70 nie mogę złego slowa powiedzieć na ten aparat ale od dłuższego czasu mam ochotę zakupić D200. Generalnie zajmuje się fotografią makro i fotografią sportową czy jest sens abym się przesiadal na taki sprzęt czy odczuje jakąś różnicę między tymi dwoma korpusami.

Domyślnie

z tego co w ciagu tygodnia zauwazylem:
    troche lepsze awb, troche mniejszy szum, troche lepsze iso100 od jego braku, troche lepsza ergonomia, troche wiekszy wyswietlacz, troche lepsze detale, troche gorsza ostrosc zdjec, troche wiekszy viewfinder, duzo gorsza bateria, troche drozszy od d70, brak 1/500 z lampa.
    ja nie zaluje zmiany i gdybym teraz mial powiedziec co mi w d200 przeszkadza, nic nie moge wymyslic (w granicach rozsadku oczywiscie).
    wiec jezeli cena nie jest dla ciebie problemem, warto zmienic.
    jesli zamiast body masz wieksza potrzebe na zakup dobrego szkla (o czym w sumie nie wspomniales), kup szklo, szkla zostaja puszki odchodza.
    Ostatnio edytowane przez Siupes ; 08-02-2007 o 00:47
    Andrzej

Domyślnie

poszukaj, były te porównania. dawno - jak wchodził d200.
    kolega siupes streścił OK, może nieco dobitniej bym napisał.
    d200 - wiele lepsze AWB (nie uzywam i tak), szybszy i pewniejszy AF, bardzo prądożerny niestety.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja bym napisal duzo dobitniej,te 2 puszki to inna bajka,mialem D70s kilka mies i nie podobal mi sie ten aparat niestety jesli chodzi oplastyke zdjec,o oddanie kolorow.pisanie ze jest troche wiekszy wizjer tak jakby powiedziec ze jeep jest troche wiekszy od malucha,w D200 jest duzy,i jasny w D70 maly ciemny tunel.tak naprawde roznice mozna by mnozyc i wszystkie przemawiaja na korzysc D200
    Road to Manila

Domyślnie

Witam,
    z tego co w ciagu tygodnia zauwazylem:
    Taki sam szum(NEF), troche lepsze iso100 od jego braku, duuużo lepsza ergonomia, duuużo wiekszy wyswietlacz, troche lepsze detale, troche gorsza ostrosc zdjec, duuużo wiekszy viewfinder, gorsza bateria, duuużo drozszy od d70, brak 1/500 z lampa.
    pożałowałem zmiany i wróciłem do D70 w oczekiwaniu na większe różnice.
    Cena jest dla mnie problemem, - nowy D200 około 4800zł, a D70 około 1700zł.
    Zakup dobre szklo, kup szklo, szkla zostaja puszki odchodza.

Przepraszam kolegę Siupes za wykorzystanie tekstu - był tu bardzo adekwatny.

Pozdrawiam
    Grzegorz
    NX11

Domyślnie

No tak, ale D70s kosztuje 400 euro, a D200 1300 euro i zostaje pytanie, czy dla konkretnej osoby dodatkowe rzeczy, ktore oferuje D200 sa rzeczywiscie potrzebne i warte wylozenia 900 euro wiecej, czy lepiej moze nabyc dobre szklo.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie d 200 do sportu

Jeżeli robisz sport to d200 jest o niebo lepszy. 11-polowy, szybszy autofocus, a 5 klatek na sekunde w porównaniu do 3 w d70s w robi w sporcie naprawde dużą różnicę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu102 Zobacz posta
    Jeżeli robisz sport to d200 jest o niebo lepszy. 11-polowy, szybszy autofocus, a 5 klatek na sekunde w porównaniu do 3 w d70s w robi w sporcie naprawde dużą różnicę.
    Dokladnie. Dlatego nalezy to rozwazac w kontekscie konkretnych potrzeb.

Domyślnie

Siupes napisał...
    ...brak 1/500 z lampa.... - dziwne moje D200 smiga z lampa w pelnym zakrecie czasow! Nie wprowadzaj w blad - poczytaj instrukcje!
    Druch 66, Ami 2, D200, MB-D200, S 17-70, S 135-400, SB 800, 2x SanDisk Extr III 1GB, 2x2GB Manfrotto 682B i niuf do pilnowania

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów