Close

Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 290

Domyślnie

Dobra, konczac OT zapytam Cie stig: czy poradziles sobie z brakiem "ą" w Dreamweaver?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Ale PS wykorzystuje wszystkie dostępne rdzenie procesora więc w zasadzie im więcej rdzeni tym lepiej. Jednak nie można przyrównywać HT do fizycznego rdzenia bo HT daje w porywach zaledwie kilkanaście procent tego, co może dać fizyczny rdzeń.
    No, ale o to mi tez wlasnie chodzi... Kto odczuje roznice w czasie wykonywania jakiejs operacji na zdjeciu, miedzy 0,2 a 0,18 sekundy, ktora bedzie kosztowac np. 2000 pln?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Dobra, konczac OT zapytam Cie stig: czy poradziles sobie z brakiem "ą" w Dreamweaver?
    Chodzi Ci o to kodowanie encjami? To sie tyczylo tylko "ó".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

problem jest taki tylko, ze w wiekszosci operacji to wykorzystanie rdzeni oznacza ze system/program stara sie podzielic zadana operacje na dostepne watki, obciazenie proca skacze bez sensu, zamiast miec 100% i taka z tego robota.
    ja raczej nie uzywam 8 programow, ktore na raz beda obciazaly system, tak zeby to mialo sens. ale rozumiem docxxx, ze uzywales i7 i widziales przyrost wydajnosciowy, skoro uwazasz ze jest sens? bo ja w swoich, wymyslanych juz na sile, zastosowaniach go nie znalazlem. aczkolwiek fajnie wyglada jak w testach po podkreceniu do prawie 4ghz moc obliczeniowa wszystkich rdzeni pokazuje ponad 3x tyle punktow co moj dotychczasowy szrot tylko co z tego jak tego w ogole nie czuc, a w czesci operacji moj szrot leje i7 ?
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Tła na których pracuję często mają po 300-400 Mb i kilkadziesiąt warstw i masek - wierz mi,że czasami brakuje mi pamięci
    Przy takich rozmiarach może już zacząć brakować, zwłaszcza przy 2 GB. Ale napisz proszę do czego Ci takiej wielkości pliki, bo to raczej wykracza poza standardowy zakres obróbki fotoamatorów (czy nawet znakomitej większości profi).

A ile programow miales odpalonych? Czy tylko czytales testy w stylu: "goly system, wlaczony Photoshop i akcja".
    Do tego jest Core Solo. Odpal sobie 8 programow i wtedy zobacz. Od tego wlasnie sa procesory wielordzeniowe.
    Odpalone programy nie liczące niczego procesor obciążają w niewielkim stopniu. Opisz proszę praktyczną sytuację, gdy masz odpalone 8 programów i każdy z nich robi coś odczuwalnie obciążającego procesor.
    I nie, wielordzeniowość nie ma służyć z założenia np. 8 programom, ma służyć jednemu, który potrafi swoje zadania podzielić na osobne wątki, które mogą być liczone niezależnie przez osobne rdzenie, plus różne systemowe pierdy puszczone w tym czasie na inny rdzeń. Tylko w praktyce z tym rozdziałem zadań przez aplikacje i konsumenckie systemy wcale nie jest aż tak różowo, wąskim gardłem staje się RAM oraz system dyskowy, z którego póki co i tak system korzysta do obsługi różnych swapów, tempów, etc.
    W dalszym ciągu pragmatycznie poprawniejsze jest podejście: mniej rdzeni – wyżej taktowanych.

Domyślnie

Wedlug Ciebie. Dla 90% ludzi cena D3 jest nieadekwatna do D700.

Czyli Ty mozesz miec kaprys, a inni nie? Inni maja kaprys i kupuja i7, a inni M9. I co z tego? Ich wybor.

Watki? Rdzenie? Wszystko tak do jednego wora?
    No i nie podam nazw aplikacji, bo nie ma takich. Idioci projektuja takie procesory. Sa przeciez bezuzyteczne.

Koniec OT
    NO dobrze, ale kolega miał ograniczony budżet.

Cytat Zamieszczone przez piotrpl Zobacz posta
    oki będzie taki zestaw po kilku modyfikacjach, na intel w tej chwili m,nie nie stać, a to rozwiązanie wydaje mi się w porządku

Przecież Intela masz praktycznie w tej samej cenie. Nie potrzebujesz zasilacza 700W. No i nie wiem, czy potrzebujesz tak drogiej (a przy tej cenie również mało wydajnej) karty graficznej. Za taką cenę szukałbym 5770 albo używanych GTX-ów 460, które miażdżą tę, którą wybrałeś.

Nawet sobie możesz pozwolić na jakieś lepsze chłodzenie procesora - będziesz miał cichutko.
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 15-11-2010 o 13:21

Domyślnie

Nie bagatelizowałbym znaczenia karty graficznej - moim zdaniem lepiej dołożyć kilka złotych przynajmniej do karty 128-bitowej. Niech będzie tania, ale by była 128bitowa i koniecznie już na DDR3, z dużym wentylatorem. Te na DDR2 64bit to typowa dedykacja do biura. A teraz to nawet internet domaga się już większej mocy przetwarzania grafiki. Tylko jeden lokalny portal (http://tinyurl.com/65r4h8) nagania mi sporo klientów na przebudowy czy po nowy sprzęt, gdzie ilość reklam we flashu zabija procesory jednordzeniowe, bo potrafi skłonić wielu posiadaczy starych komputerów domowych, które wystarczająco radzą sobie z innymi zadaniami, do przebudowy komputera na co najmniej dwurdzeniowce - by strona się "nie zacinała".

To dowodzi, że za lat 5, jak nie chcemy mieć problemów z wyświetlaniem zwykłych stron internetowych, lepiej za bardzo nie zaciskać pasa, i mieć ten zapas wydajności 3D. Tym bardziej, że w sprzedaży są już monitory 3D, więc za chwilkę będziemy kupować lustrzanki do zdjęć 3D w HD, a i grafika na stronach będzie w trzech wymiarach. Wtedy, taka ATI 64bit na DDR2 przyśpieszy zakończenie żywota naszego jeszcze całkiem żwawego staruszka na i7
    Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30

Domyślnie

Jak takie czasy przyjdą, to pewnie nawet obecne topowe karty będą nieużytecznymi strupami. Zawsze może dokupić kartę, jeśli zajdzie taka potrzeba, a taka za 125 zł nie straci już wiele na wartości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tok'Ra Zobacz posta
    To dowodzi, że za lat 5, jak nie chcemy mieć problemów z wyświetlaniem zwykłych stron internetowych, lepiej za bardzo nie zaciskać pasa,
    Za 5 lat, to kazdy dzisiaj kupujacy komputer, bedzie kupowal kolejny, albo i juz bedzie dawno po takich zakupach.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

W dzisiejszych czasach nic warto kupowac elektroniki "na zas". To nie ma sensu. Albo cos teraz potrzebujemy i kupujemy, albo odkladamy kase (ew. wydajemy na bzdury ). No chyba, ze mamy kobiete w domu, to tak sie nie da

Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów