Oba aparaty zapewnią Ci porównywalne osiągi. Jeżeli różnica w cenie za samo body ok. 700 zł nie stanowi problemu, to osobiście polecałbym D90. Drożej kupisz, ale zawsze też lepiej i łatwiej sprzedasz.
Wymienione zalety D90 - które niedowartościowani posiadacze innych modeli, z niewiadomych przyczyn starają się bagatelizować - nie są może niezbędne, ale znacząco ułatwiają obsługę i rozszerzają możliwości zarówno korpusu jak i możliwych zestawów korpus-szkło.
Jak napisałem wyżej nie spodziewaj się że kupno D90 zapewni Ci lepsze zdjęcia ! One same "się nie robią"
Trzeba troszkę poczytać, dużo fotografować i analizować zdjęcia - tak by wyciągać wnioski na przyszłość.
Zawsze również doradzam wizytę w sklepie, wzięcie obu korpusów z podpiętym /najlepiej takim samym/ szkłem i sprawdzenie jak leży w dłoni ! Nie licz na to ze jak coś ci nie pasuje to się przyzwyczaisz - cudów niema. A to jak komu aparat leży w dłoni zależy już tylko od naszej ręki.
p.s. Z wymienionych technicznych bajerów 2 kółka sterowania są jedną z największych zalet, wiem co piszę bo miałem D50 i po przejściu na D90 można by rzec odżyłem ergonomicznie
I proszę nie piszcie ze jakaś sierotka nie panuje nad własnym aparatem i sobie "przypadkowo" przestawia prametry bo ma dwa kółka nastawcze ! A co "robi" drugie kółko to przecież można zdefiniować w ustawieniach.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami