Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Big Dael

Domyślnie

Czyli Twoje zdjęcie , nie Twoja obróbka to 50% sukcesu. Dodać skromność z tym "najlepszym" zdjęciem to odbiór psuje jak trzeba.
    Dla mnie w momencie naciśnięcia spustu migawki to zdjęcie zepsułeś, a ktoś pomógł Tobie obróbką, widać za wiele nie mógł zrobić ze źle naświetlonego NEF-a, mz.
    Ogólnie dobre, ale po przeczytaniu Twego wstępu, to... tylko gratuluję narodzin nowego mistrza
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Zaś ja uważam, że kolega JaroPienza, niezły żarcik nakreślił... Tym bardziej, że na końcu jego wypowiedzi emotioikonki widnieją...

Jeżeli nie, to może zapomniał dodać, że "swojego portfolio"... oczywiście w żaden sposób nie ujmując, a jedynie obiektywnie patrząc na zaprezentowaną pracę...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Kadrowo zdjęcie jest całkiem ciekawe ,co do obróbki to za Darkiem
    ...a i samochwalstwo przemawia
    Ostatnio edytowane przez Reju ; 12-11-2010 o 16:11

Domyślnie

komentarz autora jest może i troszeczkę na wyrost natomiast sam fotografia mz. jest bdb, te smoliste czernie o których piszą koledzy nadają tej pracy charakteru i tkzw. duszy, a kadr mz. jest znakomity, zdjęcie z tych które się zapamiętuje, domyślam się kto je obrabiał i dodam ze bardzo sobie cenię niektóre fotografie tego autora (chyba że się mylę ) uważam ze ma wyobrażnię fotograficzną, co widać na tej pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    Świetnie, ze coś Ci sie podoba
    zawsze staram się dostrzegać dobre aspekty sprawy nawet niewielkie (dla mnie szklanka w 2/3 pusta jest w 1/3 pełna) mam propozycję już ją parę razy napisałem na forum - nie jest to oczywiście absolutny miernik dobroci zdjęcia ale zawsze coś tam mówi - wrzuć to zdjęcie na 1x.com.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Super miejscowka...
    ... i jak tak dluzej patrze na to zdjecie, to co raz bardziej przekonuje sie do jego obrobki ...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Super miejscowka...
    ... i jak tak dluzej patrze na to zdjecie, to co raz bardziej przekonuje sie do jego obrobki ...
    popatrz na to co jest w kadrze, środek piękna kępa strzelistych drzew, dodatkowo obramowana trawami , tył wzgórza w chmurach we mgle, i dobrze dobrana tonacja nieba z chmurami, do tego pofalowany dół zróżnicowany kolorystycznie, i swoisty minimalizm, z uwagi na centralność świetny podział kadru - zaręczam ze w dużym formacie nawet takim o boku 3m ta fotografia zrobi furorę

ps. to forum robi się coraz bardziej techniczne, szuka się kropek na matrycy, zamiast zastanawiać się nad treścią zdjęcia, większą wagę przywiazuje się czasami do skrupulatnego wyostrzania, aniżeli do klimatu fotografii - to jest naprawdę zła droga
    Ostatnio edytowane przez harb ; 12-11-2010 o 19:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    popatrz na to co jest w kadrze, środek piękna kępa strzelistych drzew, dodatkowo obramowana trawami , tył wzgórza w chmurach we mgle, i dobrze dobrana tonacja nieba z chmurami, do tego pofalowany dół zróżnicowany kolorystycznie, i swoisty minimalizm, z uwagi na centralność świetny podział kadru - zaręczam ze w dużym formacie nawet takim o boku 3m ta fotografia zrobi furorę

(...)
    ... i tak sobie wracam do tego zdjecia i wpatruje sie, i wpatruje, i ... przyznaje racje... Chcialbym zobaczyc to w wiekszym, drukowanym formacie!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    popatrz...
    harb, o ile zgodzę się w pełni z drugą częścią Twojej wypowiedzi, to z pierwszą już nie tak do końca... Otóż, centralizm jak najbardziej wskazany przy ujęciu takiego motywu, ale w tym wypadku, zastanowiłbym się czy jest uzasadniony. Bowiem ujęte po prawej stronie wzgórza w chmurach, sprawiają wrażenie, że kompozycja ciąży w tą właśnie stronę - począwszy od środka kadru. Co sprawia, iż można się zastanowić, czy w ogóle warto było ukazywać lewą część kadru, jak tam wzrok nie sięga... A może nieco inaczej kadrować... Tak więc są znaki zapytania, przez co nie mogę napisać, że kompozycja idealna, a już na pewno, że jedna z lepszych jaką widziałem...

Odnosząc się zaś do tonacji zdjęcia, to pozostawię kwestię bez większego komentarza... Jednym będzie podobać się, drugim nie, gdyż widzieliby ów ujęcie w bardziej naturalistycznej wizji...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    harb, o ile zgodzę się w pełni z drugą częścią Twojej wypowiedzi, to z pierwszą już nie tak do końca... Otóż, centralizm jak najbardziej wskazany przy ujęciu takiego motywu, ale w tym wypadku, zastanowiłbym się czy jest uzasadniony. Bowiem ujęte po prawej stronie wzgórza w chmurach, sprawiają wrażenie, że kompozycja ciąży w tą właśnie stronę - począwszy od środka kadru. Co sprawia, iż można się zastanowić, czy w ogóle warto było ukazywać lewą część kadru, jak tam wzrok nie sięga... A może nieco inaczej kadrować... Tak więc są znaki zapytania, przez co nie mogę napisać, że kompozycja idealna, a już na pewno, że jedna z lepszych jaką widziałem...

Odnosząc się zaś do tonacji zdjęcia, to pozostawię kwestię bez większego komentarza... Jednym będzie podobać się, drugim nie, gdyż widzieliby ów ujęcie w bardziej naturalistycznej wizji...

T_P_
    wiesz co w/g mnie równoważy prawą stronę - KOLOR - ten ciemny dół po lewej jest znakomitą przeciwwagą prawej strony

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów