Szukaj
Ostatnio edytowane przez Joa ; 13-11-2010 o 22:27 Powód: pis. "prze zemnie"
no to jednak malo widziales.
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Zdjecie jest przeciętne, nie wiem kto obrabiał, ale mz. przesadził z czerniami. Kadrowo jestem na tak.
Pozornie jest efektowne,ale podkreślam pierwsze słowo tego zdania.Grafika jakich wiele,choć ma swój urok,o ile ktoś nie ma uczulenia na desaturację cześci kadru.To zawsze ryzykowny zabieg i rzadko się broni.Wolałbym,żeby drugi plan miał chociaż lekki odcień niebieski,albo sepii.Czerń jest dla mnie na granicy akceptacji.
BTW czy nie miało być "deal"?
Ostatnio edytowane przez Duder ; 12-11-2010 o 01:43
A new shit has come to light...
widać związek emocjonalny - następnym razem odczekaj z pokazem 3 miesiące od zrobienia - to pomaga złapać rzeczywistość
jeśli chodzi o zdjęcie to dól mi się podoba tak do 1/3 kadru.
Jestem szumofobem. S50F1.4A
Szanuje Twoj punkt widzenia. Forum jest miejscem w którym jest większość osob, ktore chcą widzieć zdjęcia "poprawne". Jakakolwiek wariacja jest odbierana jako "dziwna" i nie do przyjęcia. Nie czekam na pozytywne przyjęcie .Wielu świetnych artystów zostało zauważonych po śmierci .
Wracając do zdjęcia. Zdjęcie posiada swój charakter, swój filing, swoją dusze i charakter. Coś co lukierkowe i przeostrzone zdjęcia nie bedą posiadać nigdy.
P.S. Miało być "Big Deal", wina emocji![]()
Ostatnio edytowane przez Joa ; 13-11-2010 o 22:26 Powód: byki: "jaka kolwiek", "wariacija", "zauwarzonych", "prze ostrzone"... proszę pisać poprawnie!
Bardzo mi sie podoba ten panoramiczny kadr. Te drzewka po srodku i pofalowany horyzont, i bardzo dobrze dopelniajace kadr te chmurki po prawej...tak ze przede wszystkim to gratuluje osobie, ktora to tak fajnie przyciela i poukladala w kadrze, ciekawe czy to ty.
Obrobka ok, osobiscie bym widzial tylko nie az tak smoliste czernie...
Mi sie ogolnie podoba.
P.S I tak maly OT...tak troche dziwnie brzmia slowa, "ze jest to jedno z najlepszych zdjec jakie widziales"...jako autora tej fotografiii jeszcze ten dopisek w kolejnym twoim poscie "o docenianiu wielu artystow po smierci". No bez przesady
.
Ja rozumiem ze zdjecie jest dla ciebie super ekstra i jestes z nim zwiazany emocjonalnie, ale (bez urazy, mam nadzieje), przyjmowanie postawy chwalipiety w stylu patrzcie i podziwiajcie na najlepsze zdjecie jakie widzialem ktorego sam jestem autorem, korzysci wiele nie przyniesie i lekko juz zahacza o narcyzm.
Dla mnie jako osoby postronnej zdjecie jest dobre i ma to cos jak napisales...ale wiesz co, na pewno mogloby byc lepiej. Ktos moglby cos napisac, doradzic. Ale pisanie " juz jest the best" blokuje wiele pozytecznych uwag ktore moglyby sie pod zdjeciem pojawic i niejako zamyka droge do dyskusji o zdjeciu.
Ostatnio edytowane przez Joa ; 13-11-2010 o 22:41 Powód: ort! "zachacza"
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Trochę samokrytyki by się przydałotakie stwierdzenia długo się pamięta
a kadr jak kadr, nie jest zły, ani to arcydzieło
ale miejscówka ekstra
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Zdjęcie mi się podoba, ma w sobie klimat. Więcej nie powiem bo na krajobrazach za bardzo się nie znam![]()
Skontaktuj się z nami