Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Transmitery fm

Domyślnie Transmitery fm

Witajcie,

W nowym autku niestety pozbawiono mnie możliwości słuchania MP3 więc zainteresowałem się tym ustrojstwem w internecie opinie wiadomo podzielone choć przeważają negatywne jednak... słuchałem przez chwilkę (na postoju) mp3 z jakiegoś chińskiego transmitera za 8 zł i byłem pozytywnie zaskoczony w sensie nie słyszałem różnicy między zwykłym np. radiem zet z radia...

...ale większość tych urządzeń pobiera prąd z gniazda zapalniczki dlatego myślałem o mp3 z funkcją transmitera np. PENTAGRAM Vanquish RT Video Pro - mp4
    Pentagram Vanquish VOLT - mp3

oba urządzenia mają swoje akumulatorki i takie rozwiązanie mnie satysfakcjonuje. Czy ktoś używa jakiegokolwiek transmitera lub może miał do czynienia z tymi i może coś powiedzieć ?

Domyślnie

ja mam transmiter podłączany do gniazda zapalniczki. Oj cienizna, cienizna. Zbiera wszystkie zakłócenia w czasie jazdy.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Ja również mam transmiter z allegro za 20zł.

A więc jeśli chodzi o jakość dźwięku, to do płyt CD nie dorasta do pięt. Jak kolega wyżej wspomniał zdarzają się zakłócenia, szczególnie przy liniach wysokiego napięcia. Jeśli chcesz żeby lepiej działał to nie podłączaj w ogóle anteny do radia. I trzymaj telefon z daleka

Poza tym jestem zadowolony, a spędzam w aucie kilka dni
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Używałem kiedyś Pentagrama, tylko starszy model Vanquish RT chyba. Działało bez zarzutu. Tylko muszą być słuchawki podpięte, żeby nadawać (przynajmniej w tym starym). No i trochę niewygodnie zmieniać utwory.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacKill Zobacz posta
    Używałem kiedyś Pentagrama, tylko starszy model Vanquish RT chyba. Działało bez zarzutu. Tylko muszą być słuchawki podpięte, żeby nadawać (przynajmniej w tym starym). No i trochę niewygodnie zmieniać utwory.
    czy to był taki ? http://allegro.pl/mp4-pentagram-vanq...297590562.html

Domyślnie

Płyta CDRW (-Audio) zrobiona z empetrójek prawdopodobnie pobije jakością dowolny transmiter. Jak się znudzi, kasujemy i tworzymy nową.
    Ale ja mam jeżdżenia (=słuchania) gdzieś tak na jedną płytę dziennie, Twoje wymogi mogą być inne
    C5050Z i jakieś APS-C...

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek Radziszewski Zobacz posta
    Nie, to był jeszcze starszy model:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    ja mam transmiter podłączany do gniazda zapalniczki. Oj cienizna, cienizna. Zbiera wszystkie zakłócenia w czasie jazdy.
    Ustaw sobie go na 108 MHz - zadna stacja radiowa nie wchodzi. Problem jest jedynie w Kielcach, gdzie jest jakies lokalne radio na 107.8 i troche zakloca.

Poza tym: jak transmiter ma zbierac zaklocenia, jak on ma antenki tyle, co nic?

Co do jakosci: pamietajcie, ze modulacja FM sama z siebie obcina pasmo, tego sie nie przeskoczy.

Ja uzywam najtanszego badziewia z Allegro (18zl z przesylka) - dziala, nawet po dluzszej pracy (6h bez przerwy) nie robi problemow i sie nadmiernie nie grzeje i nawet nie sieje specjalnie poza ustawiona czestotliwoscia.
    Co prawda ma swoje smaczki (np. bezpiecznik 2A - predzej to urzadzenie zaplonie zywym ogniem niz zabezpieczenie zadziala; do niektorych gniazd zapalniczki nie bardzo wchodzi), ale jak za ta cene nie narzekam - mozna powiedziec, ze dostalem to za co place. A nawet wiecej, bo urzadzenie dziala w sposob powtarzalny i sie nie rozpadlo od razu

Najzabawniejsze jest to, ze dokladnie taki sam transmiter wisi w Saturnie czy MM za ok. 70zl
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Sam się zastanawiam nad tymi transmiterami. Z jakością dźwięku niestety trzeba się liczyć dlatego głównie będę zwracał uwagę na to żeby był on z pamięcią. Chodzi o to żeby po każdym odcięciu od zasilania nie rozpoczynał od pierwszego utworu. Poza tym to zależy jakie kto ma audio w samochodzie. Przy tym co mam teraz to pewnie jakość dźwięku z transmitera mi wystarczy...

Domyślnie

Moj nie ma wlasnej pamieci (slot SD/MMC/MS + gniazdo USB), ale po odcieciu zasilania zaczyna od utworu, ktory byl ostatnio grany. Musialbym sprawdzic, czy od miejsca, w ktorym skonczyl, czy od poczatku, bo nie zwrocilem uwagi (a jak ktos slucha audiobookow, to ma to znaczenie).
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów